Atatürk'çü İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın Vasiyeti Olay Oldu

İlahiyatçı Cemil Kılıç''Vasiyetimdir ben öldüğümde Arapça dualar okumak yerine alkışlayın çünkü bu bizzat Türk geleneğidir" dedi.

23 Haziran 2022 Perşembe 08:10
Atatürk'çü İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın Vasiyeti Olay Oldu

Atatürkçü kimliği ile bilinen İlahiyatçı Cemil Kılıç'tan ilginç bir çıkış geldi.

Sosyal medya hesabında 'Tengricilik' konulu sohbette konuşan Kılıç, 'Vasiyetimdir ben öldüğümde Arapça dualar okumak yerine alkışlayın çünkü bu bizzat Türk geleneğidir" dedi. Ölen kişinin alkışlanmasının 'ben senden razıyım' anlamına geldiğini belirten Kılıç, " Bunu sözle söyleyince normal de eyleme dökülünce mi anormal. Ben öldüğümde eğer cenazeme katılırsanız ve benden razıysanız tabii, insanların kendisinden razı oldukları biri olarak ölecek olursam lütfen benim cenazemi alkışlayın. Buradan da bu vasiyetimi açıklamış olayım. Arapça sözler söyleyip, anlamını bilmediğiniz sözler söyleyip, bağırıp çağırmanızdansa alkışlayarak, benden razı olduğunuzu, bana hakkınızı helal ettiğinizi eylemsel olarak söylemiş olursunuz. Bunu yapmanızı özellikle istirham ederim eğer katılırsanız cenaze törenime" dedi.

"TÜRK GENÇLERİ TENGRİCİLİK'E YÖNELİYOR"

" Tengricilik'te atalar anısına saygı koşuldur. Bu nedenle insanlara ve insanlığa büyük iyiliği dokunan herkes yaşarken de. ölürken de büyük saygıyla anılır" diyen Kılıç, son zamanlarda İslam'ı Emevileştirme operasyonu dolayısıyla Türk gençlerinin 'Tengriciliğe' yöneldiğine de vurgu yaptı.

Kılıç, "Maalesef durum bu ve buna sebep olanlar utansın. Toplumsal barış, huzur, mutluluk, bu Emevi İslam'ından kurtuluş Tengricilik yoluyla olacaksa kurtulalım bu kangrenleşmiş yapıdan. Belki sonrasında daha Kur'an'i, Muhammed'i bir İslam'ı anlatabileceğimiz bir ortam oluşur" ifadelerini kullandı.

Kılıç'ın açıklamalarını dinlemek isterseniz alttaki videoyu tıklayın!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.06.2022 08:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol