'Alevilere Kız Vermeyin' Diyen Karaman'a Listeli Cevap!

Sünni bir kadının Alevi erkekle evlenmemesi gerektiği yönünde fetva veren Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman'a İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'tan madde madde sıralı açıklama geldi.

08 Kasım 2021 Pazartesi 10:46
'Alevilere Kız Vermeyin' Diyen Karaman'a Listeli Cevap!

"İktidara zarar verecekse haksızlık ve yanlışlardan şikayetle doğruları söylemek caizdir diyemem" fetvasıyla hatırlanan Yeni Şafak Yazarı olan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen Hayrettin Karaman'ın tartışma yaratacak bir yorumu daha ortaya çıktı.

Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta "Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile sünni bir kız evlenemez'' dediği görüldü.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık konuyla ilgili twitter hesabından açıklamada bulundu.

İşte Eliaçık'ın paylaşımı;

"Kur'an'da yasak olan evlilikler;
1- 12 çeşit akraba evliliği 
2- Çocuk yaştakiyle evlilik 
3- Evli olanla evlilik

4- Aldatan/sadakatsiz ile evlilik
5- İşgal güçleriyle evlilik
Bunların dışında inanç, din, mezhep, ulus farkı evliliğe engel değildir."

NE OLMUŞTU?

Yeni Şafak Yazarı olan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen Hayrettin Karaman'ın tartışma yaratacak bir yorumu ortaya çıkmış, Hayrettin Karaman'ın kendisine ait sitesinde, gelen sorulara verdiği bir yanıtta Sünni bir kadının, Alevi bir genç ile evlenemeyeceğini söylediği görülmüştü.

Karaman'a yöneltilen soruya skandal yanıtı ise şöyleydi:

"Alevilik babadan oğula geçen bir soy, bir kan bağı değildir. İnsan bugün Alevi, yarın dönüp Sünni veya tersi olabilir. Bu gencin ailesi Alevi olmakla beraber gencin kendisi İslam'a Sünniler gibi inanıyorsa, Amentüyü bizler gibi kabul ediyorsa o makbul bir Müslüman’dır.

Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez. Durumunuzu buna göre inceler kararı siz verirsiniz."

PEKER: BALDIZA GÖZ DİKENLERE KIZ VERİLMEZ...

Öte yandan Karaman'ın yanıtı sosyal medyada tepkilere neden olurken; organize suç örgütü lideri Sedat Peker ise Karaman'a tepki göstermiş, " 1400 sene önce Ehl-i beyt’e yapılan haksızlıklara rıza göstermeyip “Bu zulümdür” diyerek yapılan haksızlığı dile getiren Alevi canlara kız da verilir, Kan da verilir, Can da verilir. Bence baldıza göz diken namussuzlara kız da verilmez, Kan da verilmez, Can da verilmez.'' ifadelerini kullanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.11.2021 10:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol