'Alevilere Kız Vermeyin' Diyen Karaman Faizci Çıktı!

Alevi yurttaşlara yönelik tepki çeken ifadelerde bulunan Hayrettin Karaman'ın kamuya ait Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı göründüğü ortaya çıktı.

09 Kasım 2021 Salı 13:32
'Alevilere Kız Vermeyin' Diyen Karaman Faizci Çıktı!

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı ve İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman'ın Alevi yurttaşları hedef almasına tepkiler sürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “fetvacısı” olarak da bilinen Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, kendisine ait internet sitesinde, kendini Sünni olarak ifade eden bir kadının, “Alevi ile evlenilir mi” yönündeki sorusuna “Eğer bilerek Aleviliğini koruyorsa, Alevilere ait olup İslam ile bağdaşması mümkün olmayan inançları ve uygulamaları muhafaza ediyorsa o genç ile Sünni bir kız evlenemez” yanıtını vermişti.

"GEÇİŞTİRİLEMEZ"

Gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hayrettin Karaman'ın kamuya ait Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı göründüğünü söyledi.

Olayın  "sapkın-provokatif fetva" sözleri ile geçiştirilemeyeceğini belirten Terkoğlu, "Karaman'a bu kurum ne danışıyor? Hangi mezheplere kredi verilmeyeceğini mi?" diye sordu.
Terkoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

Alevi yurttaşlarımızı hedef alan fetvanın sahibi Hayrettin Karaman halen Vakıf Katılım Danışma Komitesi Başkanı görünüyor. Bu olay "sapkın-provokatif fetva" diyerek geçiştirilemez. Karaman'a bu kurum ne danışıyor? Hangi mezheplere kredi verilmeyeceğini mi?

SÖZLERİM ÇARPITILDI DEDİ AMA...

Erdoğan’ın ‘fetvacısı’ olarak bilinen ilahiyatçı Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman’ın kişisel internet sitesindeki skandal ‘Alevi fetvası’ silindi. Bugünkü yazısında kendisine yönelen eleştirilere karşılık veren Karaman, “Fitne-fesat taifesi yıllarca önce yazılmış yazıları çarpıtarak piyasaya sürüyor” dedi.

Söz konusu sayfanın yerine, “Otopsi vasiyeti” başlıklı bir soru-yanıt eklendi.

Karaman, Yeni Şafak’taki bugünkü “Birliğimizin düşmanları” başlıklı yazısında ise, “Siyasi veya ideolojik bağnazlık, hırs ve kin yalnız gözlerini değil, vicdanlarını da kör etmiş olan fitne-fesat taifesi yıllarca önce yazılmış yazıları çarpıtarak piyasaya sürüyor, Sünnî-Alevî ihtilafını kaşıyarak birliğimizin bozulması pahasına menfur emellerine ulaşmak istiyorlar” dedi.

Karaman, yazısının devamında, söz konusu ifadelerin “kendisine izafe edildiğini” savundu. Karaman, “Son günlerde sosyal medya dedikodu ortamında bana izafe edilen böyle bir çarpıtmaya cevap olarak yine yıllarca önce yazdığım bugün de altına imza attığım bir yazımı sunuyorum” diyerek, geçmişte yazdığı bir ifadelerle yazısına devam etti.

Ancak Karaman, çarpıtmanın nasıl yapıldığını ve Alevi-Sünni evliliklerine dair bugünkü görüşünün ne olduğunu ise açıklamadı.

hayrettin-karaman-skandal-alevi-fetva-sini-sildi-tepki-gosterenleri-hedef-aldi-941918-1.

KARAMAN'IN SKANDAL FETVALARI...

Öte yandan yaşanan bu son olay Hayrettin Karaman'ın skandal fetvalarını da yeniden hatırlattı. Karaman daha önce de 'İktidara zarar verecekse doğruları söylemek caiz değildir', 'Yolsuzluk hırsızlık değildir' gibi inanılmaz fetvaları ile gündem olmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.11.2021 13:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol