Alevi Başkana Saldırıya Tepki

Alevi vatandaşlarımız hedef alınmaya devam ediyor. Bu kez Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıya tepkiler gecikmedi.

06 Ağustos 2022 Cumartesi 09:07
Alevi Başkana Saldırıya Tepki

Ankara'da cemevlerine yönelik saldırıların ardından seçim öncesi bir takım karanlık ellerin harekete geçtiği, mezhep çatışması üzerinden kaos ortamı yaratılmak istendiği vurgulanmış, sağduyu çağrısı yapılmıştı. Bu kez de Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş saldırı kurbanı oldu.

Kartal Cemevi personeli Yunus Altun, Sarıtaş'a yönelik saldırının planlı olduğunu söyledi. Aracıyla evine giderken, bir motor üzerindeki iki kişinin adres sorma bahanesiyle araca yanaştıklarını anlatan Altun, " Başkan aracıyla evin önüne yaklaşırken kasklı iki kişi adres sorma bahanesiyle yaklaşıyorlar. Camı açınca da saldırıyorlar. Başkan aracı sürüyor ve çöpe çarparak durabiliyor. Kendini yan koltuğa atabiliyor bu sırada oğlu evden geliyor ve saldırganlar da kaçıyor. Sağlık durumu iyi ancak yüzünde morluklar ve şişlikler var. Çok fazla darbedilmiş" dedi.

SALDIRIYA TEPKİLER ARDARDA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, " Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum" derken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, " Kirli ve karanlık elleri çok iyi tanıyoruz. Ancak başaramayacaklar" paylaşımında bulundu.
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ise "Evinin önünde saldırıya uğrayan Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı Sarıtaş'a geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, faillerin bir an önce yakalanıp adalet önünde hesap vermesini umuyorum. Milletimiz kirli tezgah kuranlara izin vermeyecek" ifadelerini kullandı.

CEMEVLERİNE DE SALDIRILMIŞTI

Ankara’daki Ankara’da Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi, Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi’ne , 30 Temmuz günü saldırılar düzenlenmişti.

Saldırılarla ilgili soruşturmada gözaltına alınan 3 kişiden 1'i tutuklanmış, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.08.2022 09:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol