AKP'nin kalesi Trabzon'da Kılıçdaroğlu fırtınası

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Trabzon'daki 'Millet Buluşması'na katıldı. Mitingde konuşan İmamoğlu, "Artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi başlıyor" dedi. Kılıçdaroğlu ise açıklamasında emeklilere bayram ikramiyesi vaadini yineledi ve "18 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" dedi. Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısını yaptı.

04 Nisan 2023 Salı 17:22
AKP'nin kalesi Trabzon'da Kılıçdaroğlu fırtınası

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Millet Buluşması'na katılmak için Trabzon'a geldi.

Kılıçdaroğlu'nun Trabzon ziyaretine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.

Mitingin gerçekleştirileceği Trabzon Atatürk Meydanı'nda yurttaşlar yerini aldı. Alanda yurttaşların yoğun katılımı gözlemlendi.

Mitingde ilk olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz aldı.

"Benim için bu güzel meydanın anıları var" diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, "Ben ilk Cumhuriyet Bayramı'nı ilkokul öğrencisi olarak burada kutlamıştım. Sonra lise öğrencisi olarak nice bayramları kutladım. Allah nasip etti, Trabzon'un simgesi, ışığı, enerjisi, 35. yıldönümünde Trabzonspor yöneticisi olarak anıta çelenk koyan bir genç koydum. Hukuksuz bir şekilde seçimleri iptal eden iktidara karşı tarihinin en kalabalık mitingini yine mayıs ayında bu meydanda yaptık" dedi.

"Bugün de bir tarih yazacağız" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "Bugün buradayım ama yalnız gelmedim. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geldim. Bugün buradayız. Tevazu sahibi bir iktidarın inşası için buradayız. Çok değerli Genel Başkanı işte bu tevazuyu hayat boyu taşıyan memleketi için canını ortaya koyan ve her zaman doğrudan yana olarak Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanımız olacak."

Kılıçdaroğlu, Trabzon'da konuştu: Kul hakkı yiyenlere oy vermeyin

ERDOĞAN'A GÖNDERME

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocuklara para dağıtmasını eleştiren İmamoğlu, "Eline bir tomar para alıp çocuğa para dağıtılmaz. Mesela ben çocuklara bu şekilde para dağıtandan harçlık alınmaz. Biz böyle biliyoruz. Öbür türlüsü insanı rencide eder. Veren eli, alan el görmeyecek. Parayı göstermek ayıptır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

Kılıçdaroğlu teşekkür eden İmamoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Niye biliyor musunuz? Beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olmam konusunda sağlıklı düşünerek, sağlıklı tartışarak İstanbul'a aday yaptığı için teşekkür ediyorum kendisine. İstanbul tarihinde ilk kez bir Trabzonlu belediye başkanı var. Ben Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği Trabzon'da doğdum, Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı oldum" diye konuştu.

"BİR AVUÇ İNSANIN KAZANMA DÖNEMİ BİTTİ"

"İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder dediler. Biz demedik. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır dediler. Onu da biz demedik" diyen İmamoğlu, şunları ifade etti: "Artık bir avuç insanın kazanma dönemi bitti. Artık 86 milyon milletin kazanma dönemi başlıyor. Birleşerek kazanacağız. Ayrışmak yok, birliğin gücüyle kazanacağız. Sevgili gençler, sizden tam destek istiyoruz. Sizlerle beraber her şeyin çok güzel olacağı bir dönemi başlatmak istiyoruz."

AFAD'ın attığı bir mesajın kendisine ulaştığını belirten İmamoğlu, söz konusu mesajı şöyle aktardı: "Meteoroloji'ye göre yarın Trabzon'da kuvvetli fırtına bekleniyor. Burası doğru! Ağaç, direk ve çatı uçması, hatta baca gazı zehirlenmesi olabilir."

İmamoğlu, AFAD'ın mesajını, "Yahu biz Temel fıkrası anlatırız ama zekice olur. Böyle olmaz! Ama bir konuda tutturdular. Bugün Trabzon'da, Karadeniz'de fırtına var" ifadeleriyle eleştirdi.

kilicdaroglu-trabzon-da-konustu-kul-hakki-yiyenlere-oy-vermeyin-1146685-1.

KILIÇDAROĞLU: BU ÜLKENİN BİRLEŞMEYE İHTİYACI VAR

İmamoğlu açıklamaların ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu'nu davet etti.

Trabzonlulara seslenen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin birleşmeye ihtiyacı var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin kucaklaşmaya ihticyacı var. Bu ülkede kavgadan bıkmadık mı? Trabzon'a söz, Türkiye'ye söz veriyorum; ayrımcılığı bitireceğim. Beraber olacağız, birlikte olacağız ve güzel Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

EMEKLİLERE VAADİNİ YİNELEDİ

Emeklilere bayram ikramiyesi vaadini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak. Beşli çeteye, uyuşturucu baronlarına, 5-6 yerden maaş alanlara var; emekliye yok. Yemezler! 418 milyar dolarlık hortum var. O paranın tamamını alacağım ve bu milletin cebine koyacağım" diye konuştu.

Allah nasip eder cumhurbaşkanı seçildiğimde emeklilerin hesabına 15 bin lira yatacak. Bay Kemal o paraların tamamını bulacak.

"Nasıl getirirsin bu parayı diyorlar, uluslararası mahkemelerde nasıl kazanacaksın? diyorlar" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Onlar benim devlet adamı olduğumu bilmiyorlar. Dünyanın hiçbir mahkemesi bir devletin soyulmasına izin vermez. Davaları açacağız, paralar gelecek. Ayrıca mal varlıkları var, onları da biliyorum. Kim ne götürdüyse kuruşu kuruşuna biliyorum" dedi.

kilicdaroglu-trabzon-da-konustu-kul-hakki-yiyenlere-oy-vermeyin-1146686-1.

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU YAPTI

Konuşmasında Millet İttifakı'nın liderlerine de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "İktidar olmanın yolu çalışmaktan geçer, beraber olmaktan geçer, kul hakkı yememekten geçer. Altı lider beraberiz. Altı lideri bir araya getiren demokrasidir, kul hakkı yememektir, yolsuzlukla mücadeledir, esnafın içinde bulunduğu durumdur, kişi başı gelirin düşmesidir, adaletin olmamasıdır. Biz beraberiz, adaleti getireceğiz" diye konuştu.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ MESAJI

"Hiç kimse unutmasın, gerçek milliyetçi arıyorsanız o da biziz" diyen Kılıçdaroğlu, "Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırdılar. Cumhurbaşkanı olarak seçildiğimde Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına tekrar getireceğim, şanlı bayrağımız orada dalgalanacak" ifadelerini kullandı.

"Milliyetçilik güçlü olmaktır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "İhale yapıyorlar dolarla, avroyla. Türk Lirası hani ezilmezdi. Bunların milliyetçiliğini gördünüz mi? Büyük ihaleleri dolarla, euroyla yaptılar. O ihaleleri Türk Lirası'na çevireceğim. Bizim milliyetçiliğimizi bütün dünya bilecek" diye konuştu.

kilicdaroglu-trabzon-da-konustu-kul-hakki-yiyenlere-oy-vermeyin-1146687-1.

"KUL HAKKI YİYENLERE PRİM VERMEYİN"

Devletin kolonlarının kesildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Onların yeniden inşa edilmesi lazım. Devletin yeniden ayağa kalkması lazım. Adaletin olmadığı yerde kargaşa olur, haksızlıklar olur. Devleti yeniden inşa edeceğiz. Altı lider bir aradayız, devleti yeniden inşa etmek istiyoruz. Geçmişte o partiye, bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Ama sandık başına giderken elinizi vicdanınıza koyun. Kul hakkı yiyenlere prim vermeyin. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı malvarlığı dolayısıyla tehdit edilemez" dedi.

Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlere oy verilmemesi çağrısında bulundu.

CHP'NİN ÇADIRINA ENGEL

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Trabzon’da, “Millet Buluşması” programında halka hitap edeceği çadır için Valilik tarafından verilen iznin, programa bir gün kala iptal edildiğini açıkladı.

Toprak; “AKP Trabzon Milletvekili, bizim milletvekilimizi arıyor; ‘Hayır orada miting yapamazsınız.’ Burası meydan, herkes izin aldı, biz de aldık. Bir milletvekilinin talimat olarak bildirmesi, valinin de ona uymasını tehlikeli görüyorum” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.04.2023 17:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol