AKP'li Vekilin Eşi Faruk Sarıoğlu'nun Uyuşturucu Dosyasını Anlattı

Gazeteci Barış Terkoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi, eski savcı Faruk Sarıoğlu hakkındaki uyuşturucu dosyasını anlattı: "Mesele bir savcıdan, bir milletvekilinden daha derine uzanıyor."

01 Aralık 2022 Perşembe 13:42
AKP'li Vekilin Eşi Faruk Sarıoğlu'nun Uyuşturucu Dosyasını Anlattı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek’in eşi, eski savcı Faruk Sarıoğlu'nun uyuşturucu dosyasında rüşvet verilmesine aracılık etmekten 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu; "Mesele bir savcıdan, bir milletvekilinden daha derine uzanıyor" dedi.

Erzurum polisinin 24 Ocak 2019'da, Anadolu Ajansı'nın da 'cumhuriyet tarihinin tek seferde ele geçirilen en büyük eroin miktarı' ifadesiyle duyurduğu operasyonunu hatırlatan Terkoğlu, söz konusu iddianameyi yazan eski askeri savcı Melih Yıldırım'a dikkati çekti.

Sarıoğlu'nun Melih Yıldırım'a 'dosyanın içindeki bilgiler' karşılığında rüşvet teklif ettiğini ifade eden Terkoğlu, 'uyuşturucu baronu Zindaşti'yi Külliye'den gelen bir telefonla bırakan Cevdet Özcan'ın sözde sürgünle dosyaya bakacak Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne atandığını' söyledi; ardından şunları kaydetti:

'176 SANİYELİK BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ'

"Dosyada rüşvet vermeye teşebbüsten ceza alan avukat var; adı Oktay Bağatır, uyuşturucu sanıklarının avukatı. Bir de bahsettiğim Faruk Sarıoğlu, rüşvete aracılık teşebbüsünden ceza almış. Avukat Nejdet Altan ise beraat etmiş” bilgilerini paylaşan Terkoğlu, “Rüşvetle suçlanan avukatın, ceza alan savcı Faruk Sarıoğlu’nun odasına girip çıktığı kamera kayıtlarıyla görülmüş. Öte yandan telefon kayıtları da bir başka delil. Avukat, Faruk Sarıoğlu ile 176 saniyelik bir telefon görüşmesi yapmış. Bir de tanık ifadesine başvurulmuş."

Faruk Sarıoğlu'nun rüşvet karşılığında 'avukatlar adına tahliye ya da dava açmamasını değil, üç şüphelinin ifade tutanağını' istediğine dikkati çeken Terkoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü yakalananlar zincirin son halkası. Merak edilen ise 'Acaba asıl barona ulaşmayı sağlayacak bir ifade verdiler mi?' sorusu. Haliyle korumaya alınmaya çalışılan tepedeki baron."

Terkoğlu, "Bu arada, söz konusu avukatlar ile Faruk Sarıoğlu’nu buluşturan İstanbul’daki bir savcı. Nedense kimse, o savcının üstüne gitmemiş! Başka hangi davalar var diye de sormamış" ifadesini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.12.2022 13:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol