"AKP Seçimi Kazanabilmek İçin Onlarla Anlaştı"

Özellikle pandemiden bu yana neredeyse hemen her ankette seçimi kaybettiği öngörülen, büyük oranlardaki oy kaybı rakamlara yansıyan AKP, 2023 seçimlerini kazanabilmenin yollarını arıyor. Gazeteci Barış Pehlivan, AKP'nin 2023 seçimlerini kazanmak için bazı siyasetçi ve gazetecilerle anlaştığını iddia etti.

26 Ağustos 2022 Cuma 12:38
"AKP Seçimi Kazanabilmek İçin Onlarla Anlaştı"

Bugünkü yazısında ciddi oy kayıplarına maruz kalan AKP'nin bunu tersine çevirmenin uğraşında olduğunu bu yüzden yepyeni bir seçim stratejisi izleyeceğini yazan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pehlivan, “AKP kötü ama muhalefet daha kötü; şu kişi aday gösterilmezse oy vermeyin söyleminin yaygınlaşması için bazı siyasetçilerle ve gazetecilerle anlaştı" dedi.

İşte Barış Pehlivan’ın yazsının ilgili bölümü:

“Bilgi olarak söylüyorum: Bunların hepsi sistematik bir projenin eseri.”

CHP Genel Merkezi’nden bir bilen böyle diyordu. Ona göre, “AKP kötü ama muhalefet daha kötü; şu kişi aday gösterilmezse oy vermeyin” söyleminin yaygınlaşması tesadüf değil.

Meğer ana muhalefet partisinde şu görüş hâkimmiş: AKP anketleri görüyor ve eriyen oylarını toparlayamıyor. Sonunda bazı araştırma şirketleriyle birlikte yeni bir stratejiyi geliştirdiler. “Madem biz oylarımızı artıramıyoruz, muhalefetin yükselişinin önüne geçelim” dediler. Stratejinin temel mantığı bu.

CHP’deki yaygın iddiaya göre, bu proje için yandaş “bilinmeyen” siyasetçisinden gazetecisine bazı isimlerle de anlaşıldı.

Bu tez doğru mu, AKP’ye oy vermeyecekler sandıktan uzaklaşır mı, zamanla ortaya çıkar…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.08.2022 12:40
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol