'AKP Muharrem İnce'ye imza için otobüsler kaldırdı'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin şahsi hırsı eleştiri konusu olmaya devam ediyor. Can Ataklı, adaylık için gerekli imzayı ancak dördüncü gün sonunda toparlayabilen İnce için, 'İnce 100 bin imzayı bulamadı, bunun üzerine saraydan gelen talimatla AKP teşkilatları otobüslerle vatandaş taşıdılar ve imzaları tamamlattılar' iddiasında bulundu.

27 Mart 2023 Pazartesi 13:10
'AKP Muharrem İnce'ye imza için otobüsler kaldırdı'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için topladığı 100 bin imzaya ilişkin dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı bakın neler yazdı?

Sonunda muradına erdi Muharrem İnce ve cumhurbaşkanı adayı olabildi.

İlk üç gün 100 bin imzayı bulamayan İnce’ye cumartesi günü AKP’den yoğun bir destek geldi ve imzalar tamamlandı.

İnce üç gün sonunda ortaya çıktı ve “Biz bunu bilerek yaptık, istesek ilk günde 100 bin imzayı çok geçerdik, her şey planladığımız gibi gitti” diye konuştu.

Peki İnce neden özellikle ilk gün 100 bin imzayı tamamlatmamış?

Efendim o zaman “İnce için AKP’liler oy verdi” derlermiş.

Demek hırs ve intikam duyguları, insanda zeka da bırakmıyor.

Asıl ilk gün yoğun bir ilgi olsa herkes, “Muharrem İnce gerçekten çok güçlü bir desteğe sahipmiş, seçimlerde bunun etkisi yüksek olur” diye düşünürdü.

Oysa şimdi artık herkes biliyor ki Muharrem İnce 100 bin imzayı bulamadı, bunun üzerine saraydan gelen talimatla AKP teşkilatları otobüslerle vatandaş taşıdılar ve imzaları tamamlattılar.

Artık bundan sonrası için İnce’nin bir hükmü kalmadı.

İnce’nin alacağı oyların muhalefete bir etkisi olmayacağı ortaya çıktı.

Muharrem İnce’ye oy verecek olanlar AKP ve MHP’liler, ola ki seçim ikinci tura kaldı o zaman İnce’ye oy verenler kendi partilerine dönecekler.

Bunu bizzat İnce söyledi zaten, yani işin muhalefeti ilgilendiren bir yönü yok.

İnce bir kere daha kendini gömdü.

FAZIL SAY: GORİL BİLE İNCE'DEN FAZLA OY ALDI

Öte yandan Memleket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kendisini eleştiren sanatçıları “sözde sanatçı”, “sırça köşklerinde oturanlar”, ‘boğazda viski yudumlayanlar’ diye hedef almasına sanatçılar tepki gösterdi.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Bu kadar kritik bir seçimde, başarmak, aydınlığa varmak da bu kadar yakınken, bir araya gelmeyi başarmış bir muhalefetin oylarına göz dikmiş biri. Bu halka kötülük bu. Bilgisizliğe, kültürsüzlüğe , sıradan bir şovmene, bir ikinci RTE vakasına oy verecek lüksü yok bu halkın. Kore de hayvanat bahçesinde gorilin şartları düzelsin diye 130 bin imza var” ifadelerini kullandı.

Yazar Ahmet Ümit de “Sanatçılar ülkenin turnusol kâğıdıdır, hangi siyasetçi onlara hakaret ederse bilin ki tarihin çöplüğündeki yerini hazırlıyordur” derken sanatçı Aylin Aslım, “Kapat gözlerini, bak kim konuşuyor” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.03.2023 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol