AKP'de Kavga Erdoğan'ın Kimi Seçeceği

Seçim anketleri AKP'deki çöküşü rakamlarla ortaya koyarken Gazeteci Barış Pehlivan, parti içinde yeni kavganın seçimde reklam kampanyalarını kimin yöneteceğine yönelik olduğunu öne sürdü.

12 Ağustos 2022 Cuma 12:17
AKP'de Kavga Erdoğan'ın Kimi Seçeceği

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2016 darbe girişiminde oğluyla birlikte hayatını kaybeden reklamcı Erol Olçok'un eksikliğini fazlasıyla hissettiğini, hayati seçimde reklam stratejisini kimin oluşturacağına yönelik bir bilinmezliğin yaşandığını kaydeden Pehlivan, " Merak ediyorum, AKP’nin seçim sürecindeki en üstteki reklam ajansı ne olacak? Erdoğan yeni Erol Olçok olarak hangi ismi seçecek?" dedi.

Pehlivan yazısında şunları dile getirdi:

"Ve acaba, büyük paraların döneceği bu süreçte o ajans Fahrettin Altun etkisinde mi, yoksa Hamza Dağ’ın kontrolünde mi olacak?

Peki, ya AKP’nin eski tanıtımdan sorumlu ismi Mahir Ünal’ın varlığı hissedilecek mi o ajans üzerinde?

Bu sorular şu an iktidar partisinde yoğun olarak konuşuluyor, hatta kavga nedeni bile oluyor, benden söylemesi."

EROL OLÇOK KİMDİR?

1987 yılında Arter Reklam Ajansı’nı kuran Erol Olçok, siyasal tanıtım faaliyetine Refah Partisi'nin seçim çalışmalarıyla başladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu dönem onunla basın danışmanı olarak çalıştı. Tansu Çiller’e bir sunum hazırladı. 1999 seçimlerinde DYP’nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı. AKP'nin kuruluş çalışmaları sırasında Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Partinin isminin bulunmasından kuruluşuna kadar birçok konuda etkin rol oynadı. İktidar partisinin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti. 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde 16 yaşındaki oğluyla birlikte hayatını kaybetti.2018 seçimlerinde Erdoğan’ın, yakın arkadaşının yokluğunu fazlasıyla hissettiği konuşuluyordu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 12.08.2022 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol