Aczimendi Lideri Müslüm Gündüz: Doları Olan Satsın Çünkü...

90'lı yıllara damga vuran "Aczimendi Tarikatı"nın lideri Müslüm Gündüz, kur korumalı mevduat sistemi konusunda Erdoğan'a destek verdi.

04 Ocak 2022 Salı 13:55

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Aczimendi Tarikatı lideri Müslüm Gündüz'ün paylaştığı videoda söylediklerini köşesine taşıdı. "Görmüşsünüzdür, İslamcı camiada da bu model tartışma yarattı. Kimileri bunun gizli faiz anlamına geldiğini, haram niteliğinde olabileceğini söyledi." diyen Pehlivan, Gündüz'ün Erdoğan'a desteğinin "ilginç" olduğunu ifade etti.

ATATÜRK VE LAİKLİĞİ HEDEF ALIRDI

Pehlivan, Aczimendi Tarikatı'nı hatırlamayanlar için şu notu paylaştı;

"Bilmeyen var mı: O ki, bir dönemin en çok konuşulan cemaat yapılanmalarından Aczmendilerin lideriydi. Müritleri siyah sarık ile cüppe giyer, saçlarını ve sakallarını kesmezdi. Ellerindeki uzun asalarla meydanlara çıkar, güvenlik güçleriyle kavgaları haberlerde yer alırdı. Mevcut rejimi İslami olmamakla suçlayıp, gerektiğinde şiddete başvuracaklarını söyleyip Atatürk’ü ve laikliği hedef alırlardı." 

Pehlivan, Müslüm Gündüz’ün Fadime Şahin isimli bir kadınla ilişkisini de hatırlattı.

ERDOĞAN 'ALIN' DİYORSA ALIN

Pehlivan'ın aktardığına göre Gündüz, videoda şunları söyledi: “Devlet başkanı Erdoğan ‘alın’ diyorsa alın. Erdoğan da alın diyor, alın. Ama bir Müslümanın bundan sonra evinde dolar bulundurmasının vatan hainliğiyle eşdeğer olduğunu da çok rahat söyleyebilirim. Gerek bankasındaki hesapta, gerek yastık dibinde dolar olarak para bulunduran adamın vatan haini olduğuna kalıbımı basarım ve açıkça söylerim. Dinini, diyanetini, devletini paraya satan bir adamdır o adam.” 

Pehlivan, "Ne kadar enteresan değil mi? Bir zamanlar devleti yıkmaktan bahseden isim, şimdi doları olanları “devlet düşmanı”, “vatan haini” olarak suçluyor..." diyerek sözlerini noktaladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.01.2022 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol