Abdurrahman Dilipak'tan Erdoğan İçin Olay Sözler!

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdulhamid'i özdeşleştiren AKP'lilere sert yanıt geldi. Abdurrahman Dilipak, Erdoğan ile Abdulhamid'in özdeşleştirilmesine ilişkin "Çok tehlikeli bir benzetme. Sonu hayırlı değil" dedi.

13 Ocak 2022 Perşembe 12:50
Abdurrahman Dilipak'tan Erdoğan İçin Olay Sözler!

Abdurrahman Dilipak'tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı II. Abdulhamid'e benzeten AKP'lilere sert yanıt geldi.

"TARİHTEN DERS ALMAK GEREK"

Dilipak, "Abdulhamid’i Erdoğan’la özdeşleştiren tehlikeli bir benzetme yapıyorlar. Abdulhamid’i indirenleri o görevlere atayan da Abdulhamid değil mi idi. Tarihten ders almak gerek" diyerek dikkat çeken mesaj verdi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın köşe yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Tarihten ders almak gerek, ama artık magazinleştirilen ve bir mefahire dönüştürülen bu kurgulanmış “fake” tarihten de bir ders çıkmaz. Aynı şekilde İslam dünyasında genel olarak din de, sağlık da magazinleştirildi.

Tarihi şahsiyetler “İdol”leştirildi. İdol “çok tanrılı dinlerde küçük boyutlu tanrı ya da tanrıça heykelciğine verilen ad”dır.. 

“İnsan eliyle yaratılmış(!?) tanrı, put” anlamına da gelir!. Putlarla savaşalım derken, din ve devlet büyüklerini, askeri şahsiyetleri, sultanları idol edindik!? 

Mekke müşrikleri helvadan put yapıyorlardı ama bugünkü kadar onların idol’ü yoktu sanırım. “Jön Türkler” gibi bizim Postmodern Müslümancılar yeni Osmanlıcılık yapıyorlar.  1700’den sonrası Lale Devri, Tanzimat, İttihat Terakki, istisnalar hariç bütün olarak savunabilir misiniz? 

Onu geçin, Fuzuli’nin “Selam verdim rüşvet değildür deyu almadılar” dediği dönem Kanuni dönemidir. Hürrem Sultan dönemini hatırlayın. Sarayın olduğu her yerde istisnalar hariç entrika vardır. Kanuni sonrası kamu malı sultanın mülkü sayılmadı mı? 

Bu konuda dikkatli davranan da oldu, davranmayan da. Osmanlı’da 36 padişahtan 12’si tahttan indirildi. 

Bunlar: Abdülaziz, 2. Abdülhamid, 3. Ahmed, 2. Bayezid, İbrahim (padişah), 4. Mehmed, 5. Murad, 1. Mustafa, 2. Mustafa, 4. Mustafa, 2. Osman, 3. Selim. Üçte birinin sonu pek hayrolmadı. Bakın bu trajedinin iki sebebi vardı: Biri kendi yanlışları, ikincisi kendi yakın çevresi ya da atadığı kişiler ya da 3’ü sağlık sebebi ile kısa süre kaldılar ve ardından alındılar..

Abdulhamid’i Erdoğan’la özdeşleştiren tehlikeli bir benzetme yapıyorlar. Abdulhamid’i indirenleri o görevlere atayan da Abdulhamid değil mi idi.

Tamam, varsayalım birileri Abdulhamid’i anlamadı, peki Abdulhamid, mesela Elmalılı Hamdi Yazır’ı, Filozof Rıza Tevfik’i, Mehmet Akif’i, Şeyhülislam Mustafa Sabri’yi, Said-i Nursi’yi, Babanzade’yi, Hasan Basri Çantay’ı, İskilipli Atıf’ı ne kadar anladı. 

Bunların hiç hatası yoktu demiyorum ama Abdulhamid de hatasız değildi. Abdulhamid sonrası gelen gideni aratınca elbette pişmanlık yaşanmıştı ama bu son sürecin tabii sonucu idi ve bu süreçte herkesin hatası vardı. 

Osmanlı’nın 34. Padişahı 2. Abdü’l-Ḥamīd 21 Eylül 1842’de doğdu ve 76 yaşında 10 Şubat 1918’de öldü. 31 Ağustos 1876 – 27 Nisan 1909 tarihleri arasında hüküm sürdü. Osmanlı sultanları içinde 30 yıldan fazla hüküm süren 7 sultandan biridir. En fazla tahtta oturan 46 yılla Kanuni, 39 yılla 4. Mehmet, 36 yılla Osman Gazi, 33 yılla Abdulhamid 4. sıradadır."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.01.2022 13:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol