50 Milyon Euroluk Barın Cinayetinin Perde Arkası Belli Oldu

Gazeteci Timur Soykan, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme getirdiği 'Orhan Adıbelli cinayeti' ile ilgili iddiaları köşesine taşıdı.

27 Haziran 2022 Pazartesi 11:58
50 Milyon Euroluk Barın Cinayetinin Perde Arkası Belli Oldu

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Azerbaycanlı gazeteciye verdiği röportajdan sonra ifşalarında yeni sayfalar açtı.

Bunlardan biri; uyuşturucu kaçakçısı Orhan Adıbelli’nin 4 Ağustos 2020’de Kayseri’deki şirketinin bahçesinde öldürülmesiydi.

Peker bu cinayet sürecinde Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar’ın rolü olduğunu iddia ediyor. Azmettiricinin Tolga Ağar’ın ortağı, uyuşturucu kaçakçısı Murat Boyracı olduğunu ve cinayetin karanlıkta bırakıldığını öne sürüyor.

Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan, '50 milyon avroluk baron cinayeti  ' başlıklı yazısında gündeme gelen iddiaları derleyerek sürecin arka planında yaşananları paylaştı: 

‘50 MİLYON EURO'MU ÇALDILAR’

"Aslında karanlık dehlizlerde uzun süredir konuşulan, Sedat Peker’in de önemli kısmını anlattığı bu cinayetin arka planı iddialara göre şöyle:

Orhan Adıbelli, Türkiye’ye kaçtıktan sonra Avrupa’daki 50 milyon avroluk uyuşturucuyu satmaya çalışıyordu. Bunun için Elazığlı Murat Boyracı ile anlaştı. Murat Boyracı, ‘mal’ı sattıktan sonra parayı Türkiye’ye getirdi ama Orhan Adıbelli’ye vermedi. İstanbul’daki güçlü suç örgütünden bir isimle anlaştı. Adıbelli’nin gücü bu suç örgütüne yetmezdi ve Mehmet Ağar’dan aracı olmasını istediği öne sürülüyor.

'MURAT BOYRACI, ARTIK HEMŞEHRİSİ TOLGA AĞAR'IN ORTAĞI OLARAK RESMİ BELGELERDE'

Tekrar altını çizmek gerekiyor bunlar; belgesi olmayan iddialar. Mehmet Ağar’ın suç örgütünün temsilcileri ile masaya oturduğu ve paranın Mehmet Ağar, suç örgütünün temsilcisi ile Murat Boyracı arasında paylaşıldığı yönünde rivayetler var. Orhan Adıbelli’nin bu anlaşmadan sonra ortadan kaldırıldığı iddia ediliyor. Murat Boyracı ise artık hemşehrisi Tolga Ağar’ın ortağı olarak resmi belgelerde yer alıyor.

'KARANLIĞIN İÇİNDE BATIYORUZ'
Keşke mafya cinayetlerinde gerçeği tüm yönleriyle ortaya koyan soruşturmalar yürütülse ve biz polis, savcılık belgelerine dayanarak haberler yazabilsek. Şimdilik mümkün değil. Toplumun gözlerinin içine bakarak büyük suçların örtüldüğü bir karanlığın içinde batıyoruz."

HELİKOPTER İDDİASI DOĞRULANDI!

Öte yandan Sedat Peker, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın oğlu AKP’li Tolga Ağar’ın Aydın Yenipazar Cezaevi’ne helikopter pisti yapmak için İş insanı Mübariz Mansimov’dan 50 bin dolar aldığını iddia etti. Mansimov, Ağar’a zarf içinde 20 bin doların üzerinde nakit verdiğini söyledi.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Azeri bir gazeteciye konuşarak Aydın Yenipazar Cezaevi’ndeki helikopter pistinin yapımı ile alakası olduğu iddiasını reddetti. Ağar’ın açıklamasından sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, açıklamalarda bulundu. Basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur aracılığı ile konuşan Peker, Mehmet Ağar’ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar’ın cezaevindeki pist için İş İnsanı Mübariz Mansimov’dan 50 bin dolar nakit aldığını iddia etti. Peker bu iddiasının ardından Tarık Ümit ve Orhan Adıbelli’nin ölümüne ilişkin iddialarda da bulundu.

Peker’in helikopter iddiasını ise iş insanı Mansimov, doğruladı. Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Mansimov, Aydın’da ünlü bir pideci helikopter pisti için 20 bin dolar üzerinde nakiti zarf içerisinde Tolga Ağar’a verdiğini söyledi. Olayla ilgili yanında şahitlerin de olduğunu dile getirdi. Saymaz’ın Mansimov ile konuşması şöyle:

“Ağar, helikopter pistini yaptırdığınızı yalanladı.

Yazık, başka diyecek bir şey yok. O piste ve (Ağar’ın) oğluna para verdim. Yazıklar olsun.

Tolga Ağar’a mı verdiniz?

Evet.

Nerede verdiniz?

Aydın’da ünlü bir pidecide yemek yemeye gittik. Yemek yerken, (Tolga Ağar) “Bir helikopter pisti yapmak lazım” dedi. Arabada para vardı. Korumam getirdi, verdi.

Paket içinde mi?

Zarf içinde.

Ne kadar verdiniz?

Tam hatırlamıyorum ancak 20 bin doların üzerindeydi.

Yanınızda kimse var mıydı?

Dört kişiydik.

O zaman hem belediyeye yaptırmış, hem siz para vermiş oluyorsunuz.

Belediye hesaplarında görünmesi lazım. Onun yalan olduğunu düşünüyorum. Çünkü Nazilli Belediye Başkanını tanıyorum. En azından bana söylerdi.

Hangi vesileyle tanırdınız?

Mehmet Ağar vesilesiyle. Bir gün marinaya geldi. Orada yemek yedik.

O yaptırmış olsa size söylerdi, öyle mi?

Konu açılmadı. Açılsa söylerdi. Ağar terör suçundan cezası onanmış bir insan. Onun için hangi belediye başkanı pist yapar? Bir kişi için pist yapılır mı ya? Diyelim, belediye yaptırmış. Demek ki yalancı, hırsız bunlar. Belediyeye de yalan söylemişler. Hem ondan, hem benden para alıyorsa başka nasıl açıklayabiliriz ki?

Ağar diyor ki, “Bütün iddiaları yalan.”

Neyim yalan? Dediklerimin yalan olduğunu tek tek söylesin. İsterseniz Sivil Havacılık’tan görürsünüz. O piste benim helikopterimden başkası gitmemiş. Bir defa rahmetli Mustafa Koç, bir de Ferit Şahenk. Kalanlar hep benim helikopterim.

Sadece siz mi gidiyordunuz?

Ben gidiyordum. Başka gitmek isteyenler de kullanıyordu. Helikopter Bodrum’daydı.

Tanınan insanlar var mıydı gidip gelen?

Bir sürü… İhsan Kalkavan kaç defa yanına gitti. Söylesin neden geldiğini?”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 27.06.2022 12:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol