15 Ülkeden Gelenlerden PCR Testi İstenmeyecek

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibarıyla, aralarında Birleşik Krallık, Japonya ve Çin'in de bulunduğu 15 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek.

02 Mayıs 2021 Pazar 14:38
15 Ülkeden Gelenlerden PCR Testi İstenmeyecek

Koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurt dışından gelen yolcular için zorunlu olan PCR testi, 15 Mayıs itibariyle aralarında İngiltere, Ukrayna ve Çin'in de bulunduğu 15 ülkeden gelen yolculardan istenmeyecek. 

Yeni tip koronavirüs tedbirleri (COVID-19) kapsamında, yurt dışından Türkiye'ye gelen yolculardan, uçuşlardan 72 saat önce aldıkları PCR testini ibraz etmesi gerekiyor.

Alınan yeni kararla birlikte 15 ülkeden gelen yolculardan PCR testi talep edilmeyecek.

Türk Hava Yolları'nın resmi internet sitesinde yer alan 'Türkiye'ye Seyahat' başlıklı bölümde yer alan açıklamada, "15 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Hong Kong Özerk Bölgesi ile Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya’dan Türkiye’ye gelen kişilerin Türkiye'ye girişlerinde PCR testi talep edilmeyecektir" denildi.

KARANTİNADAN KAÇAN İNGİLİZLER Mİ?

Öte yandan Prof. Dr. Bengi Başer koronavirüs Hindistan varyantının Türkiye’de de görülmesinin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer koronavirüs Hindistan varyantının Türkiye’de görülmesinin ardından dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Başer kendisine ait sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada ” Bir arkadaşım BBC’de izlemiş.Pakistan ve Hindistan’dan ülkelerine dönmek isteyen İngiliz vatandaşları, indiklerinde 10 gün süreyle,kendi ceplerinden pahalı otellerde karantinada kalmak yerine, önce Türkiye’de 10 gün ucuz tatil yapıp, sonra gidiyorlarmış” ifadelerini kullandı.

Paylaşımına devam eden Bengi Başer “Bu nedenle İstanbul’da oldukça fazla Hint kökenli yabancı turist olduğu bilgisi de var…” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.05.2021 19:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol