YERYÜZÜ SOFRALARI'NDA İFTAR...

İhsan Eliaçık önderliğindeki Antikapitalist Müslümanlar`ın Yeryüzü sofraları'nda gerçekleştirdiği iftar büyük bir kalabalıkla başladı.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 10:23
YERYÜZÜ SOFRALARI'NDA İFTAR...

Gezi Parkı eylemlerinin merkezi olan Taksim Meydanı ve çevresinde Ramazan'ın ilk günü iki farklı iftar var. Meydanda Beyoğlu Belediyesi, Galatasaray tarafında ise Antikapitalist Müslümanlar iftar düzenledi.

Antikapitalist Müslüman'ların gerçekleştirdiği 'Yeryüzü sofraları' büyük bir kalabalıkla başladı.

Saat 20.00'de Galatasaray'da toplanan grup Galatasaray Lisesi'nin önünden Gezi Parkı'na kadar yanyana İftar sofrası kurdular. Gazete kağıtları ve masa örtüleriyle uzayıp giden İftar sofrası hazırlıkları 20.47'ye kadar sürdü. ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganlarıyla devam eden iftar hazırlıklarında herkes yanında getirdiği yemekleri paylaştı.

TOMA İLERLEMEYE ÇALIŞTI
Yol boyunca süren sloganlar İftar saatinin geldiğini müjdeleyen ezan sesiyle yerini sessizliğe bıraktı. Ezanın okunmasından beş dakika önce ise bir TOMA İstiklal Caddesi'nin başına yani Yeryüzü Sofraları'nın tam yanına yanaştı. Yüzü 'yeryüzü sofralarına dönük ışıkları açık ve çalışır vaziyette duran TOMA yavaş yavaş ilerlemeye çalışsa da önünde oluşan kalabalık buna izin vermedi. Açılan oruçların ardından çöpleri toplayan katılımcılar yine sloganlar eşliğinde sofralarını topladılar. Galatasaray 'da iftar açanlar teravi namazını Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'nde kılacaklarını açıkladılar. İftarın ardından toplanan kalabalık dağılmadı. Polis "Caddeyi boşaltın aksi takdirde müdahale olacak" anonsu geçti. Yapılan anonsun ardından, "Münafık TOMA İstiklal'den defol" sloganı atıldı. TOMA gösterilen tepkilerin ardından İstiklal Caddesi'nden çekilmeye başladı.

BELEDİYE MEYDANA MASA KURDU
Beyoğlu’ndaki iftar organizasyonunun daha önce Gezi Parkı’nda yapılacağı açıklanmıştı. Ancak daha sonra masaların Taksim Meydanı’nda kurulmasına karar verildiği öğrenildi.











yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.07.2013 16:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol