'YASİN SURESİ'NE OPERASYON YAPILMIŞTIR'

İhsan Eliaçık: Kur'an'a göre asıl ölüler yaşayan dirilerdir. Ve Yasin Suresi, aslında bu ölüleri diriltmek için okunmalıdır ama operasyona maruz kalmıştır.

29 Aralık 2014 Pazartesi 13:07
'YASİN SURESİ'NE OPERASYON YAPILMIŞTIR'
Hocam Yasin Suresi neden ölülere okunuyor?

Kur'an'a göre asıl diriler ölüdür. Diriler uyumaktadır. Diriler derin uykular içindedir. Halkların elinden Allah'ın onlara vermiş olduğu tabii ve doğal haklar alınmakta ve halklar da 'neden alıyorsun bunları elimden' diye sormamaktadır. İnsan köleleştirilemez. Gemiler, denizler, bağlar, bahçeler Allah'ın bütün bu nimetleri herkes içindir ama birileri buna izin vermiyor. Adam çit çevirmiş burası benim diyor. Mevzu budur. Yasin Suresi bu konuda çağrıda bulunuyor ve bunları insanlara verin diyor. Bu adamlar, 'Allah insanları yoksul yaratmışsa sorumlusu biz değiliz, Allah doyursun. Allah isteseydi zaten doyururdu istemediğine göre yeryüzü düzeni böyle' diyor. Yasin Suresi bu söylemi reddediyor ve şiddetle karşı çıkıyor.  Bu süre mezarlarda fiziken ölmüş olanlara okunuyor.


Bu birilerinin işine geliyor o zaman...

Bunun bir proje olduğunda şüphelenmekte insanlar haklıdır. Bu kitabın etkisini başka türlü kıramazdınız. Ölülerinize Yasin okuyun, üfürün demekle surenin etkisini kırarsınız. Aksi halde Yaşayan Kur'an perspektifinde baktığımızda ve Yasin Suresi'nin gerçekte yaşayan ölüleri uyarmak amacıyla indirildiğine inandığınızda o memleketin kodamanları, zenginleri, bahçe sahipleri tedirgin olur mu olmaz mı? Elbette olur. Bu nedenle Kur'an'ın geneli ve özellikle de Yasin Suresi operasyona maruz kalmıştır. Ey İnsan suresini uyuyanlarınıza, bilinçsiz yaşayanlarınıza, gidişattan haberi olmayanlara okuyun diyor Kur'an. Ölüler yaşayanlardır. İçine Kur'an aydınlığı girmemiş insanlar ölüdür. Kur'an fiziki anlamda görenlere körsün der, fiziki anlamda duyanlara sen sağırsın der, fiziki anlamda yaşayanlara sen ölüsün der. Bunları biz normal hayatta da kullanıyoruz. Gözlerinin önünde iftiralar atılıyor, cinayetler işleniyor adam görmüyor, türlü türlü yalanlara şahit oluyor ama duymamakta inat ediyor. Yani yaşadığı halde ölenlere Yasin okuyun deniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.12.2014 13:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Turan GÜZEL 2014-12-29 14:43:26

Kur'an ölü ve ezber kitabı yapıldı!
Artık Îslamın önündeki barikatları bir bir yıkmanın zamanı geldi de geçti bile.

Avatar
tanju sağlak 2014-12-29 13:48:50

Zenginin imtihanı: malını paylaşıyor musun?

Fakirin imtihanı: zenginlere kölelik mi yapıyprsun?

Avatar
Tanju Solak 2014-12-29 14:32:05

zenginin bir imtihanıda,yaşadığın topraklar için neler yapıyorsun,insanlık için neler üretiyorsun,insanlara faydalı olabiliyor musun,bunun hesabı zenginlerden,güç ve iktidar sahiplerinden sorulacak

Avatar
Turan GÜZEL 2014-12-29 14:48:06

Yasin 70. ayete baktığımız da, Bu Kur'an'ın dirileri uyarmak, dosdoğru yola sevketmek için indiği hakikati var.

Avatar
berfo @Tanju Solak 2014-12-29 16:35:45

fakirde kusura bakmasın...çalışacak diye yazmışsınız...örnek : sabahın köründe evinden çıkıp gecenin bi yarısında evine dönen ve asgarii ücretle kölelik yaptırılan insanlaramı diyorsunuz çalışsın diye...adam çalışıyor daha ne yapsın...yani insanlar çalışmadığı içinmi fakir diyorsunuz....lütfen etrafınıza bir bakın!!!

Avatar
Tanju Solak 2014-12-29 13:28:43

sayın eliaçık'a mülk konusuna yaklaşımında tamamen katılamıyorum,mal,mülk konusuda neticede bir imtihan vesilesi değil midir?ki uzun yıllara baktığınızda mal,mülk ve servette el değiştirmektedir,çalışıp çabalayan,bunun için mücadele veren insanlarda bakıyorsunuz zengin olabilmektedir,bugün zengin ailelerin çocukları,ya da torunları bir dönem sonra bu zenginliklerini kaybedebilmekteler.önmeli olan zenginkende,fakirkende,haktan,adaletten ayrılmamak,çalmamak,dürüst,erdemli davranmak değil midir?

Avatar
Bir garip 2014-12-31 16:09:11

Öncelikle ve derhal tüm insanlığın kuranın doğru bir mealini en az bir kere ve mutlaka iniş sırasına göre okuyup anlaması gerekir. Kuranı anlarsak ona göre yaşar ona göre ibadet ederiz. O zaman hiçbir tarikata kimse tevessül etmez. Din üzerinden kandırılmaz. Mutlu huzurlu sağlıklı bir yıl temenni ederim.

Avatar
Tanju Solak 2014-12-29 13:25:11

sadece yasin suresi değil,tebareke diye bildiğimiz mülk sureside diğer sureler ve ayetlerde diriler için,yaşamlarını sürdürenler için,yani imtihanı sürenler için indirilmiştir.buna eyvallah,ama adam çit çevirmiş,burası benim diyor diye itirazda bulunuyor sayın eliaçık,peki buna karşı ne yapılacak?