YARIN BU OLAYI SAKIN KAÇIRMAYIN!

Türkiye saatiyle yarın 21.04- 01.11 arasında parçalı Ay tutulması gerçekleşecek. Parlaklığı hafifçe azalıp rengi kızıllaşacak olan Ay tutulmasının ortası ise 23.07'de yaşanacak

24 Nisan 2013 Çarşamba 16:38
YARIN BU OLAYI SAKIN KAÇIRMAYIN!

 TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Dergisi ile TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin hazırladığı 2013 Yılı Gök Olayları Yıllığı’na göre, bu yıl yaşanacak üç ay tutulmasının ilki 25 Nisan’ı 26 Nisan’a bağlayan yarın gece yaşanacak. Parçalı ay tutulması Türkiye saati ile 21.04- 01.11 arasında gerçekleşecek. 

Bu tutulma Ortadoğu, Asya’nın büyük bölümü, Avrupa, Avustralya ve Antarktika’dan gözlenebilecek. Ayın tamamı gökyüzünde dünyanın yarı gölgesinden geçeceği için parlaklığı hafifçe azalıp rengi kızıllaşacak fakat bu değişim tam Ay tutulmasındaki kadar belirgin olmayacak. Tutulma ortası saat 23.07’de gerçekleşecek.


Ay tutulmalarının nasıl gerçekleştiğini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz

>>AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?
Tutulmanın tam Ay tutulmasındaki kadar olmasa da çıplak gözle izlenebileceğini belirten Antalya’daki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi uzmanları, yarı gölge tutulma başlangıcının 21.04, yarı gölge tutulma sonunun da 01.11, parçalı tutulma başlangıcının 22.54, parçalı tutulma sonunun da 23.21 olacağını dile getirdi.
İKİ TUTULMA DAHA OLACAK
Bu yıl toplam üç Ay tutulması gerçekleşecek. 25-26 Nisan’daki parçalı ay tutulması ile 18-19 Ekim’deki yarı gölge ay tutulması ülkemizden gözlenebilecek. 25 Mayıs’taki yarı gölge Ay tutulması ise ülkemizden gözlenemeyecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol