Yandas Alçı'nın 31 Mart Korkusu!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, AKP’nin oy kaybettiği 7 Haziran seçiminin ardından “ceberut bir devletin baş aktör olduğunu, özgürlük vanalarının kısıldığını” söylerken “Ben 31 Mart 2019’da da eğer iktidar cephesi ciddi oy kaybederse aynı neticenin katlanarak büyüyeceği kanaatindeyim…” dedi.

29 Mart 2019 Cuma 15:38

Alçı'nın haberturk.com'da "Hangi Türkiye’yi seçiyorsunuz?" başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:

1 Nisan 2019 sabahına uyandığımızda son 5 senede tam 15 farklı sandıkta oy vermiş bir toplum olarak herhalde rekorlar kitabına gireceğiz. Aslında 7 kez seçime gittik ama yerel seçimlerde 5 ayrı konuda oy kullandığımız için sandığa attığımız zarf sayısı son 5 senede 15.

Bu 5 sene en kısa sürede en çok seçime gidilen dönem olarak hiç şüphesiz Türkiye demokrasi tarihine geçti.

Evet, 5 sene içinde, tam 15 ayrı konuda demokratik yolla karar vermek için sandığa gittik. Bu toplum gerçek anlamda seçim yorgunu. Önümüzdeki 4.5 sene sandık yok. Uzun bir nefes alacağız.

LİDERLERİN UZLAŞTIĞI TEK KONU

Siyasi partilerin liderleri çok ağır kavgalar ediyorlar ama hepsinin uzlaştığı bir tek konu var: 31 Mart sonuçları ne olursa olsun hiçbir şekilde erken seçim olmayacağı, başkanlık seçim sandığının, normal zamanı olan 25 Haziran 2023’te halkın önüne konacağını söylüyorlar.

Hem Başkan Erdoğan hem Bahçeli hem Kılıçdaroğlu hem de Akşener son iki gündür çıktıkları programlarda birbirlerinden bağımsız olarak aynı vurguyu yaptılar ve erken seçim ihtimaline net bir dille karşı çıktılar.

Ülkemizin dört büyük siyasi partisinin liderlerini sağduyu zemininde buluştukları için yürekten kutluyorum. Bu ekonomik ve politik ortamda Türkiye’yi bir erken seçime daha zorlamak ülkenin finansal yıkımını ve sosyal çöküşünü istemek anlamına gelir, ülkeyi telafi edilemez bir uçuruma sürükler.
 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol