VALİ COŞ, BAŞBAKAN'IN SİLAH ARKADAŞIYMIŞ!

Adana'da vatandaşa ''Gavat'' diyen Vali Coş, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in de ''Silah arkadaşı'' çıktı. Çiller, Coş'a Beretta marka tabanca hediye etmiş.

14 Kasım 2013 Perşembe 10:00
VALİ COŞ, BAŞBAKAN'IN SİLAH ARKADAŞIYMIŞ!

 Adana'da bir vatandaşa ''Gavat'' diyen son günlerin tartışmalı ismi Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in de ''Silah arkadaşı'' çıktı. 

Başbakan Erdoğan'ın ''Yedirtmeyiz'' dediği Coş'a, Diyarbakır Vali yardımcısı olduğu dönemde Çiller tarafından Beretta marka tabanca hediye edildiği belirlendi. Coş, 1991-95 yılları arasında Diyarbakır'da, Olağanüstü Hal Bölge Vali yardımcısı olarak görev almıştı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı kayıtlarına göre Çiller, Başbakanlığı döneminde 47 kişiye silah hediye etti. Hediye silah alanlar arasında eşi Özer Çiller ve oğlu Mert Çiller'in yanı sıra, Menzil tarikatı şeyhi Fevzettin Erol, CHP eski milletvekili Enis Tütüncü, DYP eski milletvekilleri Bestami Teke, Hayri Doğan ve Halit Dağlı, emekli Emniyet Müdürü İsmail Taşkafa, MİT eski Diyarbakır Bölge Başkanı Galip Tuğcu da bulunuyor.

UZAYLI TÜRKÜCÜ MÜ?
Çiller, dönemin Başbakanlık Koruma Müdürü Resul Kalkan ile Mustafa Topaloğlu adlı bir kişiye de silah hediye etti. Bu kişinin ''Uzaylı türkücü'' olarak bilinen Mustafa Topaloğlu olduğu zannedildi ancak daha sonra isim benzerliği ve Çiller'in koruma polisi olduğu anlaşıldı.

Ateşli Silahlar Yasası uyarınca Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanının, diledikleri kişilere silah hediye etme yetkisi bulunuyor. Çiller de bu yasaya dayanarak, 47 kişiye Sig Sauer, Beretta, Browning ve Smith Wesson markalar silah verdi. Başbakan Erdoğan da bir süre önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na ''Glock'' marka silah hediye etmişti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.11.2013 10:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol