ÜNİVERSİTE'DEN DEPREM UYARISI!..

Ege'de ardarda yaşanan depremlerle ilgili Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden flaş bir açıklama geldi.

06 Şubat 2017 Pazartesi 15:22
ÜNİVERSİTE'DEN DEPREM UYARISI!..

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi bu sabah saat 06.51'de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi olan 5,5 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Deprem İstanbul'un batısındaki ilçeler ile çevredeki birçok kentte hissedildi. Depremle ilgili olarak "Önümüzdeki saat ve günlerde aynı alanda artçı depremler olması beklenmelidir" açıklaması geldi.

Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Ayvacık İlçesi'nde 15 Ocak'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremi hatırlattı. Perinçek, bu sabah aynı bölgede hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremle, 4.7 büyüklüğündeki önceki depremin 2 farklı fay hattında yaşandığını belirtti.

Bugünkü sarsıntının da bir ana deprem olduğunu ifade eden Prof.Dr. Perinçek, "Bu deprem geçen haftalarda Ayvacık-Gülpınar depreminin tetiklediği ve ondan bağımsız bir deprem olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki saat ve günlerde aynı alanda artçı depremler olması beklenmelidir. Artçı depremlerin en büyüğü 4 civarında olabilir. 5.5 büyüklüğündeki deprem olurken kuzeydoğuda Bandırma-Çan-Yenice-Bayramiç-Ezine-Edremit dolayında sessizlik devam ediyor. Geçen haftalarda olan Gülpınar depremi bölgedeki diğer fayların doğrultularından farklı bir doğrultuda gelişiyor. Bölgedeki faylar kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu ana faylar. Gülpınar depremini yaratan fay, yeni gelişen bir fay ve doğrultusu kuzeybatı-güneydoğu. Ana fay sistemine dar açıyla yaklaşan bu tip tali fayların 6 büyüklük üstüne çıkabileceğini sanmıyorum" diye konuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.02.2017 15:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol