UÇAN OTOMOBİL GELİYOR

Test uçuşu tamamlanan uçan otomobil gelecek yıl piyasaya sürülüyor.

04 Nisan 2012 Çarşamba 10:35
UÇAN OTOMOBİL GELİYOR
Filmlere ve romanlara konu olan uçan otomobil artık hayalleri süsleyen bir bilim kurgu öğesi olmaktan çıktı.
ABD'nin Massachussets eyaletine bağlı Woburn kentindeki ''Terrafuguia Inc'' şirketinin ürettiği uçan otomobilin ilk uçuşunu başarıyla tamamladığı bildirildi.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, uçağın prototipinin geçen ay yaptığı ilk uçuşu sırasında yerden 426 metre yüksekte 8 dakika kadar uçtuğu belirtilerek bu başarılı uçuşun şirketi, gelecek yıl içinde uçan otomobillerin satışına başlanması hedefine bir adım daha yaklaştırdığı vurgulandı.
Şirket yetkilileri gelecek yıl içinde ''Transition'' adıyla satışa sunulması planlanan uçan otomobil için şimdiden 100 kadar kişinin kapora bedeli olarak 10 bin dolar ödemeyi kabul ettiğini kaydetti.
Uçmak için bir piste ihtiyaç duyan, 2 koltuk, 4 tekerlek ve otomobil gibi sürülebilmesine olanak vermesi için açılıp kapanabilen kanatlardan oluşan Transition, yerdeyken saate 112 kilometre, havada ise saatte 185 kilometre hız yapabiliyor. Her 15 kilometrede 1 litre benzin yakan Transition, federal güvenlik standartlarına uygun olduğunu göstermek için halen bir dizi çarpışma testinden geçiyor.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, Amerikan Federal Havacılık Dairesi'nden (FAA) gerekli izinlerin alındığı belirtilerek, uçan otomobil sahiplerinin ehliyet alabilmek için bir testten geçmelerinin ve araçla 20 saatlik uçuş süresini tamamlamalarının yeterli olacağı belirtildi.
Terrafugia şirketinin bu hafta içinde New York Otomobil Fuarında kamuoyuna tanıtacağı uçan otomobilin 279 bin dolardan satışa sunulması bekleniyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol