'Türkiye'yi Tayyip Bey'e Teslim Ederler'

Karar Gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, gündeme dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

02 Şubat 2019 Cumartesi 01:07

T24'ten Şirin Payzın'a konuşan Ocaktan, Cemaat’in darbe yapabileceğini bir yıl öncesinden gazeteci Mustafa Karaalioğlu tarafından öngörüldüğünü de söyledi: “Kendi aramızda konuşurken bir yıl önce (15 Temmuz öncesi)Mustafa Karaalioğlu ile bunlar (Cemaat kast ediliyor) darbe yapar mı diye tartışıyorduk, Karaalioğlu dedi ki; ‘dua edelim darbe yapmasınlar. Yoksa memleketin bütün şeylerini Tayyip Bey’e teslim ederler ve bu iş biter.’ Evet öyle oldu.”

“AK Parti demokratik değerlere artık çok uzak”
Ocaktan, Şirin Payzın’ın “Erdoğan yeniden demokratikleşme manevrası yapabilir mi” sorusunu da “ AK Parti kurduğu değerlerin çok gerisinde bir yere gitti. Yeniden eski değişimi sağlaması çok kolay gözükmüyor. Toplum nezdinde inandırıcı olmayabilir, mevcut kadrolar da başka bir iklime doğru evrildi”  yanıtını verdi.

“FETÖ yazılımında yetişenler  hâlâ aktif”
17-25 Aralık “yolsuzluk” operasyonları döneminde “AK Parti ile Cemaat’in arasını bozmaya çalışanlar haindir” diyenlerin bugün de iktidara tutunmaya çalıştığını  ifade eden Ocaktan, “Bugün eleştirdiğimiz şeyler,  FETÖ yazılımında yetişen yapıların bir sonucudur” dedi.

AK Parti'nin ilk manifestolarını bugün yazsam hain ilan ederler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yerel seçim manifestosuna değinen Ocaktan "Haftada dört gün yazı yazıyorum. Dört günde her gün yazdığım yazıya AK Parti’nin manifestosunun bir sayfasını alayım, virgülüne bile dokunmadan. Yarın siz beni hain ilan edersiniz. Yani AKP’nin kendi koyduğu ilkeler ve açıkladığı manifestoları bugün dile getirsem bana vay bu AKP’ye ihanet ediyor, memlekete ihanet ediyor diye bakarsınız. Gelinen nokta bu. Oysa AKP’nin başından koyduğu ilkelerde, açıkladığı manifestolarda böyle bir AKP yoktu. Demokrat, hukukun üstünlüğü, Türkiye’yi Avrupa’yla entegrasyonu önemseyen, demokratik değerlerin yerleşmesini bu konuda Türkiye’nin sıkıntılarını dikkate alan çok önemli bir şeydi. Bugün açıklananla o günkünü karşılaştırdığınızda o anlamda manifesto demek mümkün değil" yorumunda bulundu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol