TÜRKİYE YENİ YILA BÖYLE GİRDİ

Türkiye'nin her yerinde yeni yıl kutlaması vardı.

01 Ocak 2014 Çarşamba 14:09
TÜRKİYE YENİ YILA BÖYLE GİRDİ

 Yeni yıla Taksim'de girmek isteyen vatandaşlar meydana akın etti. Geçen yıllara göre sönük geçen kutlamalarda meydanı dolduran vatandaşlar saatler 00:00'ı gösterdiğinde kimi vatandaşlar halay çekerek kimileri ise şarkılar söyleyerek doyasıya eğlendi.

GEZİ PARKINDA TOMALI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda her hangi bir olaya karşı polis ekipleri Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı'nı yaya trafiğine kapatırken Gezi Parkı'nda çok sayıda polis ekibi ve iki TOMA aracının beklemesi ise dikkat çekti.

ALANI DOLDURAN BİNLERCE KİŞİ YENİ YILI KUTLADI

Saatler 00.00'ı gösterdiğinde alanı dolduran vatandaşlar hep beraber yeni yılı doyasıya kutladı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte Taksim Meydanı'ndaki binlerce kişi havai fişek gösterisini izledi. Alanı dolduran binlerce kişi bu anı cep telefonlarıyla kaydederken, cep telefonlarının ışıkları ortaya güzel görüntülerin çıkmasına sebep oldu. Kutlamaların İstiklal Caddesi'nde de sürdü. Kutlamalarda Kimileri cadde ortasında halay çekerken kimileri ise ilginç kıyafetleriyle ilgi odağı oldu. Bazıları ise içkiyi fazla kaçırınca fenalaştı. İstiklal Caddesi'nde de her hangi bir olaya karşı çok sayıda sivil polis ekipleri görev alırken, gazetecileri herhangi bir olaya karşı korumak için güven timleri eşlik etti.

BAŞKENTTE 2014 COŞKUSU

Başkent Ankara'da yeni yıl kutlamalarının adresi Güvenpark ve Kuğulu Park oldu. Kuğulu Park'ta toplanan yüzlerce kişi yeni yıla coşkuyla girdi.
Kızılay'a gelen vatandaşlar, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde toplandı. Güvenpark'a gelen onlarca kişi dilek fenerlerini yakıp gökyüzüne bıraktı. Çankaya Belediyesi'nin Tunalı Caddesi Kuğulu Park'ta organize ettiği yılbaşı kutlamasına yüzlerce kişi katıldı. Kutlamaya katılan başkentliler çalan müziklerle doyasıya eğlendiler. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ta bir konuşma yaparak başkentlilerin yeni yılını kutladı. Geri sayımla birlikte saatler 00.00'ı gösterdiğinde Ankaralı'lar meşaleler eşliğinde 2014 yılına girdi. 

NİŞANTAŞI'NDA YILBAŞI KUTLAMASI 

Yeni yıl kutlamalarının adresi Nişantaşı oldu. Abdi İpekçi Caddesi'nde kurulan platform gecenin sunuculuğu Cem Ceminay gerçekleştirdi. Yapılan canlı müzik eşliğinde eğlenen vatandaşlar, yağdırılan suni karın da tadını çıkardı. Saatler gece yarısın ı gösterdiği andan itibaren ise 25 dakika boyunca havai fişek gösterisi düzenlendi. Canlı müzik ile eğlenen insanlar eski yılın son dakikalarına doğru kendilerinden geçercesine eğlendiler. Ağaç üstüne çıkan 3 genç müziğe dalların üstünden eşlik ederek hem tehlikeli hem de ilginç görüntüler oluşturdu. Gecenin ev sahibi ve organizatörü Şişli Belediye'ye Başkanı Mustafa Sarıgül'de Nişantaşı'ndaydı. Sarıgül yeni yıl mesajında, "2014 yılı İstanbullumuzda Türkiye'mizde kin döneminin bittiği nefret döneminin bittiği, ötekisi olmayan anlayışın başladığı barış dönemi, özgürlük dönemi, cumhuriyet yılı olacak" ifadelerini kullandı. 

İZDİHAMI ANDIRAN GÖRÜNTÜLER

Yeni yıla yapay kar ve havai fişek gösterileri ile girilirken bu dakikadan sonra eğlencenin dozu doruk noktasına ulaştı. Eğlencenin bittikten sonra Nişantaşı'ndaki kalabalık dağılırken istenmeyen görüntüler oluştu. Vatandaşların arasında çıkan tartışma kameralara yansıdı. Tartışmada bir kadın ve bir erkeğin başka bir kişiye vurması ve bir grubun bir kişiye vurması dikkat çekti. Kutlamaların ardından kalabalığın dağılırken zaman zaman izdihamı andıran görüntüler oluştu. 
Öte yandan bazı vatandaşlar ise dilek feneri uçurarak yeni yıla merhaba dedi.

İZMİR 2014'Ü COŞKUYLA KARŞILADI

İZMİR Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl kutlamaları on binlerce İzmirliyi biraraya getirdi. Yeni yıl kutlamaları Teoman konseriyle doruğa çıkarken, havai fişek ve ışık gösterileri de nefes kesti. Ayrıca meydandaki bir konfeti makinası ile içinde tüp bulunan seyyar simit arabasında çıkan yangın kısa süreli panik yarattı. Alanı dolduran İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun `Gezi' olaylarını hatırlatması ve "Herkes için adalet ve barış istiyoruz" sözleri dikkat çekti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kentin en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine İzmirliler akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden on binlerce İzmirli, yeni yılı burada karşıladı. 

LAZERLE YANSITILAN YAZI DİKKAT ÇEKTİ

Etkinlik kapsamında ilk olarak meydanda saat 20.30 sıralarında DJ Berna Öztürk sahne aldı. DJ Öztürk, alanı dolduran İzmirlileri coştururken, belediye ekiplerince bir apartmanın duvarına yansıttığı lazer gösterisi de dikkati çekti. Apartmanın duvarına lazerle yazıda "kızlı- erkekli toplandık yine", "kan ve nefret değil, sevgi ve dostluk istiyoruz" ve "herkes için adalet" yazısı alanı dolduranlarca alkışlandı.

TEOMAN SAHNE ALDI

Yaklaşık 2 saat sonra DJ Öztürk sahneyi, ünlü sanatçı Teoman'a bıraktı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce kişiye Teoman, unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattı. Birbirinden güzel parçalarını alanı dolduranlarla birlikte seslendiren Teoman, uzun süre alkışlandı. Saatler 00.00 yaklaştığında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Teoman ve vatandaşlar geri sayım yaparak yeni yıla girdi. 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi, alandakileri büyüledi.

"HERKES İÇİN ADALET VE BARIŞ İSTİYORUZ"

Sahneden vatandaşlara seslenen ve yeni yıllarını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2013 yılının en önemli olayı `Gezi' direnişi oldu. Başta gençlerimiz olmak üzere herkesi kutluyorum. Gençlerin haklı taleplerine tazyikli suyla karşılık veren AKP'yi kınıyorum. 2014 yılında her şey gönlünüzce olduğu, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Herkes için adalet ve barış istiyoruz" dedi. Ardından Aziz Kocaoğlu, Teoman'a çiçek verdi. Başkan Kocaoğlu'ndan buketi alan Teoman, çiçeği alanı dolduranlara attı. Bu sırada sahnenin önünde duran konfeti makinesiyle, sahne dışında duran ve içinde tüp olduğu belirtilen seyyar simit arabasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alanın dolduran İzmirliler bu anlarda kısa süreli panik yaşadı. Alandaki görevliler tarafından çıkan yangınlar söndürüldü.
Kentin ilçelerinde düzenlenen çeşitli yılbaşı etkinlikleriyle de yeni yıla merhaba denildi. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde ilçeler de havai fişek gösterileri ile aydınlandı.

ANTALYA YENİ YILA KAR ALTINDA GİRDİ

ANTALYA'da Cumhuriyet Meydanı'na kurulan platform sayesinde binlerce kişi 2014 yılına karlar altında girdi. 
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Büyükşehir Belediyesi'nin organizesiyle hazırlanan yapay kar altında 2014 yılına girdi. Cumhuriyet Meydanı'nı hınca hınç dolduran Antalyalılar, diskoya dönüşen meydanda yılbaşını kutladılar. Gece boyunca gökyüzüne yüzlerce dilek balonu bırakıldı. Yapay kar altında delice eğlenenler, 2013'e veda ederken yeni yıla ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın sahneden geri sayımı ile birlikte girdi. 

SOYGUNSUZ TALANSIZ BİR YIL DİLEDİ

10'dan geriye sayan Akaydın sahneden Antalyalıların yeni yılını kutladı. Antalya'nın her zamanki gibi çok güzel, mutlu ve neşeli olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Hepinize belediye başkanınız olarak sağlıklı, mutlu ama hepsinden önemlisi soygunsuz, talansız, yalansız yeni yıllar diliyorum. Yolunuz açık olsun. İyi eğlencelerö dedi.

ADANA'DA YENİ YIL KUTLAMALARI

ADANA'da toplanan binlerce kişi Uğur Mumcu Meydanı'nda kurulan 15 metre yüksekliğindeki yılbaşı ağacının altında yeni yıla girdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yılbaşı etkinlikleri için Uğur Mumcu Meydanı'na 15 metre yüksekliğinde 52 basamaklı çam ağacına benzetilen koni şeklinde bir ağaç yerleştirildi. Toplam 2 bin 700 kırmızı çiçekle donatılan dev yılbaşı ağacının etrafında toplananlar, saat 21.00'dan itibaren DJ müziği eşlinde gönüllerince eğlendi. Yılbaşına doğru geri sayımla birlikte binlerce Adanalı yeni yıla birlikte girdi. Yeni yıl etkinliklerinde yapay kar yağdırılırken, havai fişek gösterisi de düzenlendi. Binlerce Adanalı'nın akın ettiği kutlamalarda zaman zaman kavgalar yaşandı. Yaralan kimsenin olmadığı kavgalar diğer vatandaşların girişimi ile büyümeden önlendi.
Kutlamalara katılan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, meydanda toplananların yeni yılını kutlarken, 10'dan geriye doğru sayımı da kendi yaptı.

DİYARBAKIR YENİ YILA COŞKUYLA GİRDİ

Diyarbakırlılar yeni yıla halaylar çekerek coşkuyla girerken Emniyet Müdürlüğü ekipleri sokakta vatandaşlara salep ve çikolata dağıttı.
Diyarbakırlılar yeni yıla coşku ve eğlencelerle girerken, kentin büyük otelleri ile eğlence merkezleri doldu. Çevre illerden de kente gelenler yeni yıla halay çekip danslar ederek karşıladı. Yeni yıla neşe ve coşku içinde giren Diyarbakırlılar sağlık, barış, huzur ortamının devam etmesini dileyerek eğlencelerine geç saatlere kadar devam etti.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezindeki Ekinciler Caddesi üzerinde vatandaşlara sıcak salep ve çikolata dağıttı. Stant önünü dolduran vatandaşlara polisler ikramda bulunurken, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'de programa katıldı. Recep Güven'i gören vatandaşlar, 'En büyük müdür bizim müdür' sloganları atarken, Güven kalabalık arasında kalıp zaman zaman zor anlar yaşadı. Kalabalığın arasından çıkan Güven, esnafları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

TRAKYA'DA YENİ YIL COŞKUSU

EDİRNE' de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi'nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, hava sıcaklığının 1 derece olmasına rağmen yerel grupların sahne aldığı konserler ve havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Tekirdağ'da ise vatandaşlar eğlence mekanlarını tercih ederken, Kırklareli'nde 2 bin kişi sokak partisinde yeni yıla 'merhaba' dedi.
Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Akşam saat 22.30'dan itibaren ise caddede oluşturulan sahnede Pınar Ünlü, Özcan Aksu ve Hasan Özturan yeni yıl için konser vermeye başladı. Hava sıcaklığının 1 dereceye düştüğü gecede toplanan 5 bin kişi caddeyi doldurdu. Müzisyenlerin üşümemesi içinde sahneye elektrikli ısıtıcılar yerleştirildi. 
Orkestra üyeleri konser boyunca ısıtıcıların önünde durarak soğuk havadan korunmaya çalıştı. Saatler 24.00'ı gösterdiğinde kalabalık hep bir ağızdan 10'dan geriye sayarak yeni yıla 'merhaba' dedi. Aynı dakikalarda belediye tarafından kentin 3 farklı noktasından havai fişekler atıldı. Caddede toplananlar yeni yılın ilk dakikalarını çalınan 10'ncı yıl marşına eşlik ederek geçirdiği. Yeni yıla soğuk havaya rağmen sokakta girmeyi tercih edenler yerel grupların çaldığı şarkılarla gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendi.
Tekirdağ ve Çorlu İlçesi'nde belediye organizasyonu olmayınca vatandaşlar yeni yıla eğlence mekanlarında girdi.

KIRKLARELİ'NDEKİ EĞLENCELER

Kırklarelililer yeni yıla vilayet meydanında belediye tarafından organize edilen programla 'merhaba' dedi. Yerel sanatçıların sahne aldığı geceye yaklaşık 2 bin kişi katılırken, saatler 24.00'ı gösterdiğinde he bir ağızdan 10'dan geriye sayarak yeni yıl coşkusu yaşadı. 2014 yılının ilk dakikalarında belediye ekiplerince havai fişek gösterisi yapıldı. Eğlence gece geç saatlere kadar sürdü.

KOCAELİ'NDE YILBAŞI COŞKU İÇERSİNDE KUTLANDI

Kocaeli'nde yeni yılın ilk saatlerinde eğlence yerlerinde vatandaşlar coşku içerisinde girerek eğlendi.
Kent merkezinde bulunan Emex Otel'de saat 24.00'a son bir dakika kala yılbaşı kutlamasına katılanlar geriye doğru sayım yaptı. Coşku içerisinde yeni yıla girildi. 

SAMSUN'DA YENİ YIL COŞKUSU

Samsunlular 2014 yılına çeşitli mekanlarda düzenlenen partilerde eğlenerek girdi.
Samsun'da 2013 yılının son gecesinde eğlence merkezleri doldu taştı. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan eğlence mekanlarında vatandaşlar, 2013 yılına veda edip, 2014 yılına girmenin coşkusunu yaşadı. Gece boyunca gönüllerinde eğlenen vatandaşlar, 1 yılın yorgunluğunu üzerlerinden atmaya çalıştı. Havai fişek gösterileri ile renklenen gecenin son saniyelerinde coşku en üst seviyeye çıktı.

VAN'DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YILBAŞINA KONTEYNER KENTTE GİRDİ

Türkiye'nin çeşitli Üniversitelerinden gelen Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi 150 öğrenci konteyner kentte kalan depremzedelere destek vermek amacıyla Van'a geldi. Depremzedeleri konteynerlerde ziyaret eden öğrenciler geceyi de depremzedelerle birlikte geçirecek. Van'daki otel ve eğlence merkezlerini dolduran Vanlılar da yılbaşı gecesini coşkuyla kutluyor.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011' de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan konutların teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde toplam 130 aile kendilerine konut çıkmayınca konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Konteynerde yaşayan ailelerde yeni yıla kendilerine destek vermek için Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen Fikir Klüpleri Federasyonu üyesi 150 öğrenci ile birlikte girdi. Konteyner kentte giderek depremzedelere destek veren öğrenciler konteyner kent meydanında ateş yakarak halay çekip beraberlerinde getirdikleri oyuncak ve hediyeleri dağıttı.
Depremzedelerin acılarına ortak olmak için Van'a geldiklerini söyleyen Fikir Klüpleri Fedarasyonu Sözcüsü Fırat Kaya, "Van depremle bir çok acıyı yaşadı. Depremden sonra ise acılar sarılmaya çalışılsa bile bugün birçok vatandaş halen zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor. Burada birçok depremzede açlık grevinde. Bizde bunlara destek vermek amacıyla bugün buradayız. Yılbaşını da onlara birlikte geçireceğiz" dedi.

VAN'DA YENİ YIL COŞKUSU

Öte yandan birçok Vanlı yeni yılı eğlence mekanlarında karşıladı. Van'da yeni hizmete giren 5 yıldızlı Elite World otel ve eğlence mekanları bu canlılığa renk kattı. Hava sıcaklığının eksi 13'e kadar düştüğü Van'da vatandaşlar, 19.00'dan itibaren eğlence mekanlarına akın ederken, geç saatlere kadar gönüllerince eğlenerek yeni yıla girdi.

HAKKARİ'LİLER SOKAKTA YENİ YILA GİRDİ

Türkiye'nin bir çok ilinde yeni yıl eğlence mekanlarında kutlanırken, Hakkarili bir grup genç, yeni yılı kent meydanında dondurucu soğukta söyledikleri Kürtçe şarkılarla kutladı. Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatıp, söyledikleri Kürtçe şarkılarla halay çeken gençler yaktıkları ateş etrafında toplanarak ısınmaya çalıştı. Yeni yılın barış getirmesini isteyen gençler maytaplar patlatarak eğlencelerini sürdürdü. 

GAZİANTEP'TE COŞKULU YENİ YIL KUTLAMASI

GAZİANTEP'te, yeni yıl, oteller, restoranlar ve barlarda düzenlenen yılbaşı partileriyle kutlandı.Birçok eğlence merkezinde sahne alan sanatçılar ve DJ'ler, Gazianteplilere unutulmaz gece yaşattı. The Anatolian Otel'de ünlü şarkıcı Halil Sezai sahne aldı. Eski ve yeni albümünden seslendirdiği şarkılarla sevenlerini coşturan Sezai, unutulmaz bir gece yaşattı.
Dedeman Gaziantep Hotel'i tercih eden vatandaşlar ise İstanbul Orkestrasıyla yeni yıla girdi. Yeni yıla saniyeler kala geri sayıma başlayan vatandaşlar, hep birlikte kendileri için hazırlanan pastayı kesti. Geri sayıla birlikte yeni yıla girenler sevdikleriyle kucaklaşarak 2014'e merhaba dedi. 

TURİZM MERKEZLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU

ÜNLÜ İSİMLER SOKAK PARTİSİNDE EĞLENDİ

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Bodrum, Marmaris, Çeşme, Palandöken, Kartalkaya ve Palandöken'de yeni yıla girenler doyasıya eğlendi. Turizm merkezlerinde sokakta verilen partiler ve kar üzerinde oynatılan dansözle yeni yıla girildi.

ALAÇATI ÜNLÜ İSİMLER VE SOKAK PARTİLERİYLE YENİ YILI KARŞILADI

İZMİR'in Çeşme İlçesi'ne bağlı Alaçatı'da yeni yıl, ünlü isimlerinde katıldığı sokak partileriyle renklendi.
Alaçatı'da yılbaşı için düzenlenen sokak partilerine yüzlerce vatandaşın yanı sıra ünlü isimler de katıldı. Alaçatı Meydanı'nda olmak üzere sokak partilerine katılan isimlerden başta oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, Çağla Şikel, eşi Emre Altuğ, Şevket Çoruh ve Özgür Ozan gibi isimler dikkati çekti.
DJ'lerin performanslarıyla coşan kalabalık yeni yıl coşkusunu doyasıya yaşadı. Değirmenaltı Meydanı'nda grup Tezgah'ın verdiği konser ile eğlence son hız sürdü. Sokak partilerini takip eden ünlü isimlerden Çağla Şikel, Emre Altuğ, Özgür Ozan ve Ozan'ın yakınları gecenin ilerleyen saatlerini bir otelde sohbet ederek geçirdi. Başına taktığı kapşonla tanınmaya çalıştığı anlaşılan ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ'un da, bir erkek arkadaşı ile barda eğlendiği görüldü.

BODRUM'DA YENİ YIL KUTLAMALARI RENKLİ GEÇTİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeni yıla eğlence mekanları ve rengarenk olan caddelerde eğlenerek girdi. İşletmelerin yılbaşı için özel programlar hazırladığı ilçede, şarkıcı Reyhan Karaca'da sahne aldı. 
Yeni yıla Bodrum'da girmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin hareketlilik kazandırdığı turizm ilçesinde, havanın kararmasıyla cadde ve sokaklardaki kalabalık da arttı. Yaz sezonun ardından renkli ışıkların söndüğü Barlar Sokağı olarakda bilinen Cumhuriyet Caddesi, yeniden canlandı. Bodrum'da vatandaşlar 2014'ü farklı tarz müziklerle karşıladıkları eğlence mekanlarında doyasıya eğlendi. Bazı kişiler caddelerde eğlencenin tadını çıkardı. Neyzen Tevfik Caddesi'nde Karadenizli vatandaşlar tulum eşliğinde yöresel oyunlar oynadı. Bazı vatandaşlar deniz kenarında kafe ve restorantlarda yeni yıla girdi, bazı kişilerde kumsalda alevli varillerin etrafında şarkılar söyledi.

"YANDAN ÇEKİYORSUNUZ 8 KİLO FAZLA ÇIKIYORUM"

Bodrum'da By Jack adlı işletmede sahne alan şarkıcı Reyhan Karaca, "Kahrolsun şiddet, kahrolsun nefret, Sevmekse en büyük devlet" adlı şarkıyla hayranlarının karşısına çıktı. Orkestrası başka yerde olduğu için playback yaptığını söyleyen Karaca, "Neredeyse 23 yıla girdim, 25 yıla çok az kaldı. Ama her sahneye çıktığımda ilk şarkıda ne olursa olsun heyecan bitmiyor Allah bitirmesin. İnşallah uzun yıllar sizlerle birlikte olalım" dedi. Kameraların üst kattan görüntü aldığı sırada "Basın gitti mi" diye soran Karaca, gazetecilerin mekanda olduğunu fark edince "Yandan çekmek yok gebertirim. Yandan çekiyorsunuz 8 kilo fazla çıkıyorum. Ondan sonra hastanelerdeyim" demesi gülüşmelere yol açtı.

İLÇEDE KONTROLLER SIKLAŞTIRILDI

Bir hafta öncesinden itibaren yılbaşı için çalışmalarını sıklaştıran Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yılbaşı mesaisi de yoğun oldu. Yol kontrol noktalarında ilçeye giriş yapan araçlar denetlendi. Şehir içinde de resmi ve sivil ekipler özellikle kabalık olan yerlerde görev aldı. Asayiş ve trafik yönünden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı ekipler hazırda bekletildi. Yeni yılın ilk saati içerisinde tacizde bulunduğu iddiasıyla S.Y. (21) isimli bir şüpheli Bodrum Belediye Meydanında, ekipler tarafından yakalanarak polis merkezine götürüldü. 

MARMARİS'TE YILBAŞI KUTLAMALARI COŞKULU GEÇTİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, belediye tarafından düzenlenen yılbaşı kutlaması yerli ve yerleşik yaşayan yabancıların katılımıyla coşkulu kutlandı. Yerel sanatçı ve DJ'lerin hareketli şarkılarıyla coşan kalabalık dans ederek yeni yıla girdi. Saat 00.00'ı gösterdiğinde denizden atılan havai fişek gösterisini on binlerce kişi izledi.
Marmaris Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda saat 21.00-01.00 arasında yerel sanatçı ve DJ'lerin sahne aldığı yılbaşı kutlaması düzenledi. Renkli ışıklarla ve çam ağaçları ile süslenen meydanı aileleriyle dolduran binlerce vatandaş ve yerleşik yaşayan yabancı, hareketli şarkılara eşlik edip dans etti. İlk olarak Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretmenlerinin oluşturduğu Grup Medcezir, bağlama ve klarnet ile kalabalığa Karadeniz, İç Anadolu ve Ege'nin hareketli ezgilerini sundu. DJ'ler sahne alarak Ankara oyun havalarını çaldı. Çeşitli dans grupları gösterilerini sergiledi. Saat 00.00'da Atatürk ve Kordon Caddesi'ne toplanan binlerce kişi Marmaris Belediyesi tarafından atılan havai fişek gösterilerini izledi. 20 dakika süren gösteri sonrası on binlerce kişi, sahil yürüyüş yolunda aileleri ile dolaştı.

TAŞKINLIK YAPANLARA GÖZ AÇTIRILMADI

Halkın toplandığı Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde yoğun güvenlik önlemi alan polis, taşkınlık yapan 17 kişiyi gözaltına alarak `kabahatler Kanunu'nu kapsamında ceza kesti. Trafik ekipleri alkol, asayiş ekipleri ise genel bilgi taraması yaptı. Yapılan sicil taramasında çeşitli suçlardan aranan dört kişi yakalandı. Alkollü araç kullanan 11 sürücünün ehliyetine el konuldu, ceza kesildi.

ULUDAĞ'DA COŞKULU YENİ YIL KUTLAMASI

TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'a gelen yerli ve yabancı turistler coşkulu şekilde yeni yılı kutladılar.
Türkiye'nin 'Beyaz Cennet'i olarak nitelendirilen Uludağ'da yılbaşı renkli görüntülere sahne oldu. Uludağ'a gelenler akşam yemeğinin ardından konakladıkları otellerde ve eğlence merkezlerinde düzenlenen programlarda eğlendiler. 
Birçok grubun ve sanatçının sahne aldığı eğlence merkezlerinde eğlenen yerli ve yabancı turistlerin coşkusu saat 24.00'e yaklaştığında iyice arttı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, ayrıldığı eşi Semra kızı, Sena, oğlu Alican, sevdikleri ve yakınları ile birlikte Ağaoğlu MyMountain'de yeni yılı karşıladı. Son 10 saniyeyi geriye doğru hep bir ağızdan sayan konuklar, daha sonra coşkulu şekilde yeni yılı kutladı. 
Bu arada yeni yılı kutlamak isteyen günübirlikçiler ise araçlarıyla çıktıkları Uludağ Oteller Bölgesi'nde araçlarında yükselen müzikle eğlenip dans ettiler. Bazıları ise meşaleler ile kayak yaptı.

PALANDÖKEN’ DE 2014'E KARDA DANSÖZ OYNATARAK GİRDİLER

KIŞ turizmin gözde mekanlarından Paladöken'e gelen yerli ve yabancı turistler yeni yıla karda dansöz oynatarak girdi.
Deniz seviyesinin 2 bin 500 rakımındaki Dedeman Oteli oteli önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl programında davetliler unutulmaz bir gece yaşadı. Akşam saatlerinden itibaren otelin balo salonunda canlı müzik ve oryantal eşliğinde eğlenen turistler, meşaleli gece kayağının ardından havai fişek gösterisini izledi. Rusya, Ukrayna, Polonya, İran ve Hollanda'nın yanı sıra Türkiye'nin dört bir tarafından Palandöken'e gelen yerli ve yabancı turistler, hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye düştüğü gecede yakılan ateşin etrafında sıcak şarap içerek, dilek balonlarını uçurdu ve karda dansöz oynattı.
Yeni yıl için Palandöken'e gelen turistlerin isteği üzerine karda oynayan Antalyalı oryantal Nalan, göbek şov yaptı. 13 yıllık mesleğinde karda ilk kez oynadığını söyleyen oryantal Nalan, "Palandöken'e Antalya'dan gledim. Erzurum'da ilk kez sahne aldım. Karda oryantal yapmak çok zor. Üşüdüm ama hoşuma da gitti. Bu mesleğimde güzel bir anı olarak kayacak. 2014 yılının bizlere huzur, mutluluk ve bol kazançlar getirmesini diliyorum" dedi.
Xanadu Snow White Otel'de sahne alan Fedon ise tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı. Fedon'u izleyenler arasında sanatçı Özlem Conker ve arkadaşları da vardı. Conker, sık sık cep telefonu kamerası ile Fedon'u görüntüledi. Xanadu Snow White Otel, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere çorba ve barbeküde köfte, sucuk ikramında bulundu.
Palandöken Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadou, Dedeman, Palan ve Dedeman Otellerinde yeni yıla coşku ile giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu. Palandöken'den şehre inen yol uzerınde alkol muayenesı yapan trafık polıslerı bırcok surucuye ceza kestı.

KARTALKAYA'DA YENİ YIL COŞKUSU

BOLU'da kayak merkezi Kartalkaya'da tatilciler, yeni yılı havai fişek ve seksi dans gösterileri ile karşıladı.
Köroğlu dağları zirvesindeki Kartalkaya'da yeni yılı karşılayan tatilciler doyasıya eğlendi. Otellerin önünde bulunan alana sahne kurulurken hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 10 dereceye ulaştığı Kartalkaya'da tatilciler yakılan dev ateşle ısındı. Otellerin önünde doyasıya eğlenen tatilcilere sıcak şarap ikram edildi. 2014 yılına saniyeler kala müzik eşliğinde eğlenmeye başlayan tatilciler saatler 00.00'ı gösterdiğinde havai fişekler eşliğinde birbirlerine sarılıp meşaleler yakarak yeni yılı kutladı.
Havai fişek gösterilerini ilgiyle izleyen tatilciler seksi dans şovları ve müzikler ile coştu. Tatilciler soğuk havaya aldırmadan geç saatlere kadar eğlenerek yeni yılı kutladı. 

KAPADOKYA YENİ YILA IŞIL IŞIL GİRDİ

TÜRKİYE'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde 2014 yılına ışıl ışıl girdi. Bölgenin yoğunlukla ziyaretçi akınına uğrayan Uçhisar beldesindeki tarihi kale ve çevresi ışıklandırılırken, çam ağaçları da özel bir ışık sistemi ile rengarent bir görüntüye büründü. 
Uzakdoğulu turistlerin yanı sıra ABD,Fransa,İspanya, Endonezya,Malezya,Kolombiya'dan gelen yabancı turistlerin yanı sıra, İstanbul,Ankara ve Mersin ,Kayseri gibi büyükşehirlerden gelen yerli turist grupları yeni yılı yerin 10 metre altında tüf kayalara özenle oyulan yer altı eğlence merkezlerinde girdi.
Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesindeki Yaşar Baba Yer altı eğlence merkezini dolduran turistler için Türkiye'nin değişik yörelerine ait halk gösterisi sunuldu. Geleneksel kına gecesinin canlandırıldığı halk oyunları gösterisinde, gelin kızın at üzerinde anne evinden çıkışı da canlandırıldı.
Yeni yıl eğlencesine katılan turistler daha sonra bahçede ateş yakılması ile oluşturulan dev ateş etrafında davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti ve dakikalarca sevdikleri ile oyun oynadılar ve dans ettiler.
2014 için geri sayımın öncesinde Oryantal Belma'nın kıvrak dansları ile yeni yıl heyecanı yaşayan turistler grupları, patlayan şampanyalar eşliğinde yer altı eğlence merkezi pistinde sevdikleri ile birlikte dans ederek yeni yıla merhaba dediler.

YENİ YILI MADEN OCAĞINDA PASTA KESEREK KUTLADILAR

ZONGULDAK'ta, maden ocağında yerin metrelerce altında çalışan maden işçileri, kömür karası içindeki elleriyle pasta keserek yeni yılı kutladı.
Kentte faaliyet gösteren bazı özel maden şirketlerine ait kömür ocaklarında çalışan işçiler, yeni yılı yerin metrelerce altında buruk karşıladı. Gelik Beldesi'nde özel bir şirkete ait ocakta yerin 300 metre altında kömür kazan işçiler, ailelerinden uzakta olmanın burukluğunu yaşarken, yeni yıl heyecanı pasta keserek yaşamaya çalıştı. Saatler 24.00'e yaklaşırken ahşap kalaslardan oluşturdukları masanın etrafında toplanan işçiler, kömür karası içindeki elleriyle kestikleri yılbaşı pastasını birbirlerine ikram etti. Kazasız belasız bir yıl dileğinde bulunan işçiler, hep birlikte dua etti.
9 yıllık madenci 27 yaşındaki Erdem Başoğlu, 9 yıldır yılbaşını yerin altında kutladığını söyledi. Başoğlu, "Yılbaşında annemin, babamın, kardeşlerimin yanında olsam, onlarla aynı masada otursak daha iyi olurdu ama çalışıyoruz. Mecburuz, ekmek parası. Burada mesai arkadaşlarımla olmak da güzel. Yeni yıldan beklentim, maaşımıza zam yapılsın" dedi.
2 çocuk babası 43 yaşındaki Mustafa Açıkgöz de "Yeni yıla yer üstünde girdiğimi hiç hatırlamıyorum. Eşimi, çocuklarımı alıp sazlı sözlü bir mekanda kutlamak isterdim ama çalışmak zorundayız. Pastamızı kestik, dualar ettik, yeni yılı kutladık. 2013'de hayatını kaybeden madenci arkadaşlarıma rahmet diliyorum. Yeni yıl bize kaza göstermesin. Aileler acı yaşamasın" dedi.
Madenciler, yılbaşı masasının etrafında kısa süren yeni yıl sohbetlerinin ardından yeniden mesailerine devam etti.

YENİ YILA DENİZDE GİRDİLER

ANTALYA'da kendilerine 'Yaz kış denize girenler' adını veren ve aralarında öğretmen, mühendis, iş adamları ile farklı mesleklerden 12 kişinin bulunduğu grup, 2014 yılını da denize girerek karşıladı.
Konyaaltı Sahili'ne eşleri ve çocuklarıyla gelen 'Yaz Kış Denize Girenler Grubu' üyeleri, ısınmak için sahilde ateş yaktı. Bir süre sahilde şarkı söyleyip dans ederek vakit geçiren grup üyeleri saat 23.58'de denize girdi. Soğuk havaya aldırmadan yeni yıla denizde giren grup üyeleri '2014 yılı hepimize hayırlı olsun' yazılı pankart açtı. 2014'ü denizde kulaç atarak karşılayan grup üyeleri, bir süre yüzdükten sonra sahile çıktı. Grup üyeleri yeni yılın mutlu ve sağlıklı geçmesi temennisinde bulundu. 
Denizden çıktıktan sonra açıklama yapan Mehmet Doğan, grubun 19 yıldır yılbaşı gecelerinde denize girdiğini belirtti ve 2014 yılının ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diledi. 
2014 yılının ilk saniyelerini sahil civardaki eğlence yerlerinden atılan havai fişek gösterilerini izleyerek geçiren grup, daha sonra sahilden ayrıldı.

2014'E MEZARLIKTA GİRDİLER

ERZİNCAN'ın Ak Parti Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Belediye Meclis Üyeleri'nin de aralarında bulunduğu bir grup yeni yıla mezarlıkta dua ederek girdi. 
Belediye Başkanı Yüksel Çakır, başkan yardımcıları ve bazı meclis üyelerinden oluşan grup yeni yıla saniyeler kala Terzibaba Mezarlığına ziyarette bulundu. Başkan ve beraberindekiler mezarlık ve türbelerde dua okuyarak 5 yıllık geleneği sürdürdü. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 5 yıldır aynı şekilde mezarlıkta alternatif bir uygulama yaptıklarını belirterek, "Yılbaşı gecelerinde insanlar eğlenebilirler, beraberinde geleceğe dair yeni umutlarının şekillenmesiyle, yeni beklentilerin oluşmasıyla birlikte geleceğe dair muhasebe yapabilirler. Bu anlamda bizde arkadaşlarla geçtiğimiz yılın muhasebesini yapmak, 2014 yılıyla ilgili dua ile gelecek beklentilerimizin gerçekleşmesi adına temennide bulunmak üzere mezarlık ve türbe ziyaretinde bulunduk. Şuanda 2013 yılının son anında, son saniyelerinde Terzibaba Mezarlığındayız. Bu vesileyle 2013 yılı içerisinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hak?tan rahmet dilerken, 2014 yılının hem yaşayan bizlere, hem de yeni dünyaya gelen ve ayağını dünyaya basmış olan evlatlarımıza, yeni nesillere hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci ise alternatif bir yılbaşı etkinliği olarak 5 yıldır mezarlığa geldiklerini ifade ederek, "Yani amaç burada yapmış olduğumuz şeylerin muhasebesini yapmak" diye konuştu.

SİVEREK'TE BU YIL DA SİLAHLAR SUSMADI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yeni yıl kutlamaları bu yıl da saatlerin 00.00'ı göstermesiyle birlikte, alınan güvenlik önlemlerine rağmen geçmiş yılları aratmadı. İlçenin farklı semtlerindeki vatandaşlar tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silahlarla havaya ateş attı.
Siverek'te, 2014'e girildiği andan itibaren çeşitli semtlerden tabanca, av tüfeği ve uzun namlulu silah sesleri yükseldi. Çok sayıda Siverekli, silahlarını ateşleyerek yeni yılın gelişini kutladı. Güvenlik güçlerinin her yıl yaşanan silahlı kutlamaların tekrarlanmaması için aldığı önlemlere rağmen saatler 00.00'ı göstermesiyle birlikte ilçeden silah sesleri duyulmaya başlandı. Yaklaşık yarım saat süren ve binlerce merminin havaya ateşlendiği ilçede, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı bildirildi.

YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER

Pek çok kişi 2014 yılını eğlenerek karşılarken, tüm yurtta olduğu gibi Bursa'nın İnegöl ilçesinde de polisler, 112 Acil Servis ekipleri, hastenelerdeki nöbetçi sağlık çalışanları, itfaiyeciler, belediye temizlik işçileri ve taksiciler, yeni yıla çalışarak girdi. İnegöl Belediyesinde çalışan temizlik işçilerinden Dursun Aktaş, "Bizim işimiz, bir ekmek parası için çalışıyoruz" dedi. Akşam saat 19:00?da işe başladığını belirten Aktaş, gece 03:00?e kadar çalışacaklarını söyledi. Her işin bir zorluğunun olduğunu söyleyen temizlik görevlisi ekmek parası yapacak bir şey yok mecburi çalışmak zorundayız "diye konuştu
Bir başka temizlik görevlisi Yaşar Erdem ise yeni yıla girerken ailesiyle yeni yılı geçirmek istediğini ancak görevi gereği bunu yaptıklarını söyledi. Erdem "Ama böylede hayatımızdan memnunuz 2014?tan beklentisinin huzur,sağlık daha iyi olsun mutluluk olsun bizim gibi askeri ücretle çalışanlara daha iyi imkanlar sağlansın. Hayat şartları çok zor geçim şartları da zor ". dedi.

YANGIN GÖZETLEME KULESİNDE YILBAŞI 

ZONGULDAK' ta, 850 metre rakımlı Asardoruğu tepesindeki yangın gözetleme kulesinde görev yapan orman muhafaza memuru 49 yaşındaki Metin Kırımlı, yeni yıla ailesinden uzakta yalnız başına girdi.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yangına hassas iller arasında olan Karabük'te 6, Bartın ve Zonguldak'ta ise 3'er olmak üzere toplam 12 yangın gözetleme kulesinden yalnızca 6'sında personel 24 saat görev yapıyor, diğerlerinde personel bulunmuyor.
Kentte, karla kaplı olan 850 metre rakımlı Asardoruğu tepesindeki yangın gözetleme kulesinde görevli Metin Kırımlı, yeni yıla çalışarak girmenin burukluğunu yaşadı. Yılbaşı gecesi kulede gözetleme yapan Kırımlı, evinden getirdiği yiyeceklerle hazırladığı masada da yılbaşı heyecanını yaşamaya çalıştı.
Kırımlı, "Yılbaşını ailesinden uzak geçirmek orman işçisinin kaderi. Şuanda herkes ailesiyle yılbaşını geçirirken biz mecbur görevli olduğumuz kulemizde geçirmekteyiz. Bulunduğumuz yer Zonguldak'ın en yüksek yeri. Yollar kapalı ve 40-50 santim kalınlığında kar var. Bu zor şartlara rağmen görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bununla da gurur duyuyorum" dedi.
Yılbaşı gecesi kulelerde görevli personeli ziyaret ederek bilgi alan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Mehmet Pınar da "Bugün yeni yılın ilk gecesi. Biz de ücra köşelerde çalışan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Yeni yıla bu zor şartlarda girerken onlara destek olmak istedik" diye konuştu.

ALTERNATİF YILBAŞI KUTLAMALARI

Konya, Bursa ve Kocaeli'de Anadolu Gençlik Derneği tarafından Mekke'nin fethinin 1383. yılı kutlaması yapıldı. Tokat'ta ise bir grup lise öğrencisi yeni yıla Suriye'de savaşın son bulması için dua ederek girdi.

BURSA'DA ALTERNATİF YILBAŞI KUTLAMASI

Bursa'da Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda düzenlenen Mekke'nin fethinin 1383. Yılı kutlamasına katılım oldukça yoğundu. Etkinliğe Kuran'ı Kerim okunarak başlandı. Şiirler ve ilahilerin okunduğu gecede mehteran gösterisi de yapıldı. Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay yaptığı konuşmada "Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı, çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında, tarihine çağına yarınlara duyarlı kardeşliğin, merhametin sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne engel olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten, her ırktan herkesi kardeş bilirken hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendine görev bilmiştir." dedi.
Etkinliğin sonunda vatandaşlara aşure dağıtıldı.

MEKKE'NIN FETHI COSKU ICERSIDE KUTLANDI

Kocaeli Anadolu Gençlik Derneği'nin her yıl geleneksel olarak yapılan Mekke'nın fethi görkemli bir şekilde kutlandı. Mekke'nin fethi gecesine katılan 3 kişiye kurayla umre hediyesi çıktı. Mehteran gösterisinin ardından İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim telaveti okundu.

YENİ YILA SURİYE İÇİN DUA EDEREK GİRDİLER

TOKAT'ta bir grup lise öğrencisi yeni yıla Suriye'de savaşın son bulması için dua ederek girdi.
Tokat'ta yeni yıl dolayısıyla birçok eğlence merkezinde program düzenlenirken, bir grup lise öğrencisi farklı bir şekilde yeni yıla girdi. Cumhuriyet meydanında toplanan öğrenciler, yan yana durarak yeni yıla dua ederek girdi. Öğrencilerden Alper Uzun, yeni yıla dua ederek girmek istediklerini söyleyerek, "Suriye de olaylar belli, masum insan kanı akıyor. İnşallah yeni yılda bu savaşlar son bulur. İnsanlarımız içki, kumar, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak dururlarö dedi. Bu arada polis kentte farklı noktalarda alkol uygulaması yaptı. Tokat Belediyesi temizlik işçilerinin de yeni yılın ilk saatlerinde çalıştıkları görüldü.

YENİ YILIN İLK BEBEKLERİ
YENİ YILIN İLK BEBEĞİ ECENAZ 

ANTALYA'da 2014 yılının ilk bebeklerinden Ecenaz Yalçın, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya geldi. 
Muhasebeci olan 40 yaşındaki anne Kudret ile 42 yaşında Abdullah Yalçın çifti, hastanedeki yeni yılın ilk bebeğine Ecenaz adını verdi. Bebeğin 2 kilo 950 gram ağırlığında 50 santimetre uzunluğunda olduğu öğrenildi. Saat 00.05'da sezaryenle dünyaya gelen bebeğin annesinin sağlık durumun iyi olduğu belirtildi. Sezeryanla yeni doğum yaptığı için konuşmakta güçlük çektiği belirtilen anne Kudret Yalçın, iki çocuklarının daha olduğu söyledi. Anne Yalçın, "Çok heyecanlıyız, yeni yıla bebeğimizle mutlu girdik. Dileğim çocukları olmayana da Allah'ımın çocuk vermesi" dedi.

BABASININ DOĞUM GÜNÜNDE DOĞDU

Kocaeli'nde 2014 yılının ilk bebeği Başiskele'de ikamet eden Halit Koral ve Melahat Koral çiftinin çocuğu Ahmet Can bebek oldu. 4 kilo 200 gram olarak dünyaya gelen Ahmet Can bebeğin babasının doğum gününde doğması aileye ayrı bir mutluluk yaşattı.
İzmit Alikayha Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde dünyaya gelen bebeğin esnaflık yaparak geçimini sağlayan Halit Koral, doğum günü olan 1 Ocak'ta üçüncü çocuğunu kucağına aldı. Halit Koral ile Melahat Koral çiftinin üçüncü çocukları olan yeni yılın ilk bebeği yeni yılın ilk dakikasında 00:01'de dünyaya geldi. Halit Koral ve Melahat Koral çifti çocuklarına Ahmet Can adını verdi.

BURSA'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ

Bursa Zübeyde Hanım Doğumevinde dünyaya gelen yeni yılın ilk bebekleri iktidar ve muhalefet partilerini bir araya getirdi.
Bursa Zübeyde Hanım Doğumevinde 2013 yılında doğan son bebek ile 2014 yılının ilk bebeği bir araya geldi. 2013 yılının son dakikalarında dünyaya gelen Aydın ve Sevda Demir çiftinin 3 kilo 530 gram ağırlığında erkek bebekleri dünyaya geldi. Hastanenin güvenlik görevlisi tarafından hastane içinde ve kantinde bebeğin babası doğumdan haberdar edilmek için arandı fakat babanın eve gittiği öğrenildi.
Yeni yılın ilk bebeği ise Serkan ve Gülşen Atasu çiftinin 'Muzaffer' bebekleri oldu. Çocuğunu gören baba Serkan Atasu'nun heycanlı olduğu gözlenirken çocuğunun ismini Muzaffer koyacağı öğrenildi.
Yılın ilk bebeği siyasetçileri de buluşturdu. AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Hüseyin Şahin, AK Parti İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, CHP Milletvekili Sena Kaleli, CHP İl Başkanı Metin Çelik ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin de yeni yılın ilk bebeğini karşılayanlar arasındaydı. Baba Serkan Atasu'yu tebrik eden siyasetçiler, yeni yılın ilk bebeğini sevdi. İlk bebeklere altın takan siyasetçiler, yeni yılın Türkiye için hayırlı olması için temennide bulundu. Baba Serkan Atasu, "Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Benim için çok önemli bir gün" dedi.

2014 YILININ İLK DOĞAN BEBEĞİNE VALİ'DEN 2 ALTIN

Trabzon'da 2014 yılının ilk bebeğine Vali Abdil Celil Öz tarafından 2 altın takıldı.
Trabzon Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde saat 00.03'de 30 yaşındaki Fatma -Mustafa Demirkan çiftinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelen 3 kilogram ağırlığında 47 santimetre boyundaki erkek bebeğe Duhan adı verildi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, hastaneyi ziyaret ederek Duhan bebeğe 2 adet Cumhuriyet altını taktı ve anne Fatma Demirkan'ı kutladı.

SAMSUN'DA YENI YILIN İLK BEBEĞİ 

SAMSUN'da Kara çiftinin bebeği saat 00.01'de dünyaya geldi. Yılın ilk bebeği 2 kilo 900 gram ağırlığında doğdu.
Samsun'da 2014 yılının ilk bebeği doğdu. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 00.01'de dünyaya gelen Kara çiftinin 2 kilo 900 gram ağırlığındaki bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Asarcık İlçesi'nden bu akşam acil olarak hastaneye gelen ev hanımı 25 yaşındaki Emine Kara 23.50'de doğumhaneye alındı. Normal doğum ile saat 00.01'de bir kız çocuğu dünyaya getirdi. İnşaat işçisi olan baba 23 yaşındaki Muhammed ve Emine Kara'nın ilk çocuklarının sağlıklı olduğu belirtildi. 50 santim boyundaki bebeğin çok sağlıklı olduğunu belirten Hastane Yöneticisi ve Başhekimi Dr.Halil Keskin, annenin de sağlığının iyi olduğunu ifade etti.
İlk çocukları olduğunu dile getiren anne Emine Kara, "Çok mutluyum. Yeni yıl bize çok uğurlu geldi" diye konuştu.
Çift, bebeğin ismi konusunda hala düşündüklerini söyledi.

GİRESUN'DA YILIN İLK BEBEĞİ 'ADA'

GİRESUN'da yeni yılın ilk saatlerinde doğan bebeğe Ada adı verildi.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gece 00.20'de Emel-Ersin Tuncel çiftinin ilk çocukları olarak sezeryanla dünyaya gelen 3.5 kilo ağırlığında, 44 santimetre boyundaki kız bebeğe Ada ismi verildi. Eşinin ameliyata alınmasının ardından geri sayım yaparak beklemeye başladığını belirten baba Ersin Tuncel, böyle bir mutluğu yaşadığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. 

AYDIN'IN İLK BEBEĞİ `FURKAN ALİ' OLDU

AYDIN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kentin ilk bebeği dünyaya geldi. Gülşah Eğriboyun (25) ve Celal Eğriboyun'un (29) 2'inci çocukları olan 3 kilo 800 gram ağırlığındaki bebeğe, Furkan Ali ismi verildi.
Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 00.05'de dünyaya gelen erkek bebek, kentte, 2014 yılının ilk bebeği oldu. 25 yaşındaki Gülşah ve 29 yaşındaki sıhhi tesisatçı Celal Eğriboyun'un 6 yaşındaki kızları Duygu Naz'ın ardından sezeryanla dünyaya gelen ikinci bebeklerine Furkan Ali ismi verildi. 
Furkan Ali'nin sağlıklı olduğunu belirten nöbetçi Hemşire Ayten Kuzu, "Furkan bebek 3 kilo 800 gram ağırlığında ve 50 santimetre boyunda doğdu. Emmesi gayet iyi, çok mutlu bir bebek" dedi. Anne Gülşah Eğriboyun, "Çok mutluyum. Özel bir günde doğması da ayrıca bizi mutlu etti" diye konuştu.

ADIYAMAN'DA YENİ YILIN İLK BEBEĞİ 

ADIYAMAN'da, yeni yılın ilk bebeği Ramazan ve Reyhan Okan çiftinin 3 kilo ağırlığında dünyaya gelen kızı Damla oldu.
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saat 00.00'da doğan bebek yeni yılın ilk bebeği oldu. Ramazan ve Reyhan Okan çiftinin ilk çocuğu olan bebeğe ailesi Damla ismini verdi. Dünyaya 3 kilo olarak gelen ve sağlıklı olduğu belirtilen bebeğin annesi Reyhan Okan, "Yeni yılın ilk bebeği olduğu için çok mutluyum. Allah bu mutluluğu herkese yaşatsın inşallah bize uğur getirir. Şunda babasının il dışında inşallah ilk defa kızını televizyonlardan görecektir" dedi.

HAKKARİ'NİN YENİ YIL BEBEĞİ 00.02'DE DÜNYAYA GELDİ

Hakkari'de yeni yılın ilk bebeği, Halit ve Neslihan Aşkan, çiftinin ilk bebekleri oldu. Saatler 00.02'yi gösterdiğinde 5 yıllık evli olan Aşkan çiftinin 2014 yılının ilk bebeği olan ve 'Ebrar' adı verilen kızları dünyaya geldi. 
Hakkari Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisine kaldırılan 39 yaşındaki Neslihan Aşkan, ilk bebeğini yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya getirdi. Kız bebeği olan Aşkan'ı ziyaret eden Hakkari Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr Hakan Türk ile Hastane Başhekimi Plastik Cerrahi Dr. Ayhan Sözmez, yeni yılın ilk kız bebeğine çeyrek altın taktı. Türk, yeni yılın ilk bebeğinin, ailesine sağlık ve mutluluklar getirmesini diledi.
Baba Halit Aşkan, ilk bebeğinin yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldiği için çok mutlu olduğunu, barış ve huzur getirmesini istediklerini söyledi.
Anne Neslihan Aşkan ise, ilk kız bebeğini kucağına almanın sevincini yaşadığını ve 'Ebrar' adını verdikleri kızının 2014 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç kaynağı oluşturduğunu ifade etti.

ADANA'DA YILBAŞI EĞLENCESİNDE EVLİLİK TEKLİFLERİ

ADANA'da binlerce kişinin katıldığı yılbaşı eğlencesi sırasında 2 genç sevgililerine evlenme teklifinde bulundu.

Adanalılar, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Uğur Mumcu Meydanı'nda 15 metre yüksekliğindeki yılbaşı ağacının altında yeni yıla girdi. Yılbaşı eğlencesine katılan 30 yaşındaki Ali Ağba, saat 23.30 sıralarında kutlamalar için kurulan platforma sevgilisi 26 yaşındaki Nilay Tatari'yi davet ettirdi. Binlerce kişinin önünde Ağba, sevgilisine 'Benimle evlenir misin?' dedi. Evet yanıtını alan Ağba, izleyenlere doğru dönerek, cebinden çıkardığı yüzüğü sevgilisine taktı. Yılbaşını kutlamaya gelen binlerce kişinin alkışladığı sevgililer platformda dans etti. 

DİZ ÇÖKTÜ EVLENMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Ağba'nın evlilik teklifinin ardından Adanalılar, yeni yıla havai fişek ve yapay kar eşliğinde girdi. 2014'ün ilk dakikalarında bu kez 26 yaşındaki İlyas Akar, sahneye çıkıp diz çökerek sevgilisi 22 yaşındaki Çağla Şevik'e 'Benimle evlenir misin' dedi. Çağla Şevik'den olumlu yanıt alan Akar, mutluluktan sevgilisine sımsıkı sarıldı.

KAYSERİLİLER YENİ YILI OYUN HAVALARI İLE KARŞILADI

KAYSERİ’de 2014 yılına vatandaşlar oyun havaları eşliğinde kent meydanında oynayarak girdi. Polis ve 112 günün ilk ışıklarına kadar görev yaptı.

Yeni yıla dakikalar kala Cumhuriyet meydanına toplanan Kayserililer, oyun havaları ile yeni yılı karşıladılar. Oyun havaları eşliğinde gönüllerince eğlenen vatandaşlar, gökyüzüne dilek fenerleri bıraktı. Coşkulu kalabalık, sabaha karşı Cumhuriyet meydanından ayrıldı. 

YENİ YILA ÇALIŞARAK GİRDİLER

Yeni yılda Kayseri’de 112 sağlık görevlileri ile polis memurları, çalışmalarına günün ilk ışıklarına kadar devam ettiler. 112 Acil Servis komuta merkezinde görevli sağlık ekipleri ile polis memurları yeni yıla ailelerinden uzak görev yaptıkları birimlerde girdi. 112 sağlık ekipleri vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgilenirken, polis memurları da vatandaşların güvenliğini sağladı. 

Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Sadık Karan, "Kent Güvenlik Yönetim Sistemimiz Kayseri'de 60 noktada 130 kamerayla 7 gün 24 saat Kayserinin güvenliğini sağlıyoruz" diye konuştu. 

KAYSERİ’DE YENİ YILIN İLK CEZASI EGZOZ GAZINA

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı gecesi 68 kişiye ceza yazdı. İlk ceza 38 LD 654 Plakalı araca ekzoz muayenesinden dolayı 2013 yılında 161 TL olan cezanın 2014’deki artırılmış haliyle 172 TL olarak yazıldı. Yılbaşı dolayısı ile Kayseri merkezinde 8 ayrı yerde trafik kontrol noktasında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri bir saatlik denetimde 68 kişiye ceza yazdı.

KAYSERİ’DE YILIN İLK BEBEĞİ YAREN

Kayseri Kadın Doğum Hastanesi'nde 19 yaşındaki Neslihan Sartaş, normal doğumla 3 kilo 100 gram gelen bir kız bebek dünyaya getirdi. Kayseri’de yeni yılın ilk bebeğini kucağına almanın sevincini yaşayan Neslihan Sartaş, 'Yaren' adını verdikleri kızının 2014 yılının ilk bebeği olmasının da ayrı bir sevinç olduğunu söyledi. Sartaş, "Sağlıklı bir bebeğim oldu. Hayırlı evlat olmasını istiyorum. Allah çocuğu olmayanlara da çocuk versin. Çok mutlu ve heyecanlıyım" dedi.

MEKKE’NİN FETHİ GECESİ DÜZENLENDİ 

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) ve Kuran İlimleri Araştırmaları Derneği (KİAD) tarafından Mekke’nin fethinin 1383'üncü yıldönümü dolayısıyla Yılbaşında ‘Fetih Gecesi’ düzenlenildi. Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceye, KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç, KİAD Başkanı Abdulkadir Kabdan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kuran okunmasının ardından başladı. KİMDER Başkanı Seyid Halil Yüzgeç Mekke'nin fethini genç nesillere anlatmak ve kendilerini sorgulamak amacı ile böyle bir program düzenlediklerini söyledi. Düzenlenen gece, okunan ilahilerle devam etti.

KAPADOKYA'DA YILBAŞI EĞLENCESİ

YENİ yıl heyecanının yaşandığı merkezler arasında yer alan Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerinde doluluk oranı yüzde 60'lar seviyesinde kaldı.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yeni yılın hafta içerisine denk gelmesi nedeniyle hedeflenen bir turist beklentisine ulaşılamamasına karşın,bölgedeki doluluğun yüzde 60'lar seviyesinde olduğunu söyledi.

Durmaz, Kapadokya bölgesinde Göreme başta olmak üzere Uçhisar, Ürgüp, Ortahisar, Mustafapaşa, Çavuşin ve Avanos gibi merkezlerde yoğunlaşan butik otellerde Uzakdoğulu turistler ağırlıklı olmak üzere Malezya, Endonezya, Fransa ve Almanya’dan gelen konuklar ile çeşitli kentlerden gelen yerli turist gruplarının ağırlandığını belirtti.

Bölgedeki konaklama merkezlerinin hazırladıkları yılbaşı eğlencelerinde konuklar yeni yıla neşe içinde girdi.

ANTALYA YENİ YILA 'KAR ALTINDA' GİRDİ

ANTALYA’da Cumhuriyet Meydanı’na kurulan platform sayesinde binlerce kişi 2014 yılına yapay kar altında girdi. 

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla hazırlanan yapay kar altında 2014 yılına girdi. Cumhuriyet Meydanı’nı hınca hınç dolduran Antalyalılar, açık hava diskosuna dönüşen meydanda yılbaşını kutladı. Gece boyunca gökyüzüne yüzlerce dilek balonu bırakıldı. Yapay kar altında eğlenenler 2013’e veda ederken yeni yıla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın’ın sahneden geri sayımıyla girdi. 

SOYGUNSUZ TALANSIZ BİR YIL DİLEDİ

10’dan geriye sayan Akaydın, sahneden Antalyalıların yeni yılını kutladı. Antalya’nın her zamanki gibi çok güzel, mutlu ve neşeli olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Hepinize belediye başkanınız olarak sağlıklı, mutlu ama hepsinden önemlisi soygunsuz, talansız, yalansız yeni yıllar diliyorum. Yolunuz açık olsun. İyi eğlenceler" dedi.

DHA





Son Güncelleme: 01.01.2014 14:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol