"TÜRKİYE İKİ DİNLİ.. BİRİ İSLAM DİĞERİ..."

İhsan Eliaçık hoca, "Türkiye'de iki ayrı din var. Onlar da gusül abdesti alıyorlar, onlar da tavaf ediyorlar ama birşeye yanaşmıyorlar" dedi.

30 Mayıs 2014 Cuma 12:38
Eliaçık hoca, bir tarafta mevcut sistemle yani kapitalizmle bütünleşmiş ve onu meşrulaştıran, onu güçlendiren bir İslam anlayışı olduğunu ve sanki tek İslam buymuş gibi göründüğünü diğer tarafta da ezilenlere, mazlumlara ışık olan Kur'an'ın yeraldığını kaydeden Eliaçık hoca, " Bu iki yorum mudur, iki din midir? Bana göre iki dindir. Çünkü ben öncekilerle karşılaştırıyorum, onlardan farklı değil. Ebu Cehil’in din anlayışı ile Muaviye’nin din anlayışı arasında pek fark yok. Aynı şeyi söylüyorlar. İnançları ve ritüelleri benziyor. İnanıyorlar ve salât ediyorlar. Gusul abdesti alıyorlar, tavaf ediyorlar. Yani inançları ve ritüelleri bizden farklı değil ki. Ama “Ben” diyor “bu yanımdaki köle Bilal ile eşit mi olacağım?” “Bunları niye azletmemizi istiyorsun? Böyle giderse çalıştıracak köle bulamayacağız. Ben bunlarla aynı sofraya oturmam” diyor. Eşitliğe yanaşmıyorlar. Toplumsal eşitliğe yanaşmıyorlar ve kurdukları hegemonyanın ellerinden kayıp gideceğini görüyorlar. Onun için Hz Peygamber’e çok büyük tepki gösteriyorlar ve bu uğurda savaşmayı bile göze alıyorlar" dedi.


"İNFAK, ZEKAT GEÇİCİ HÜKÜMLERDİR"
İnfak, zekat, zenginin yoksula vermesi gibi kavramların geçici hükümler olduğunu vurgulayan Eliaçık hoca, " Bunlar eşitlik sağlanınca kalkacaktır. Kıyamete kadar hep birileri zengin birileri yoksul olacak ve hep birileri diğerlerine boyuna verecek! Böyle olmaz. Yoksullar ömür boyu zenginlerin inayetiyle yaşayamaz. Bunun bir gün kalkması lazım. Yerine ne olacak? Herkes ürettiğini değiş-tokuş edecek. Günlük kazancın ihtiyaçtan fazlasını bölüşülecek. Temel ve zaruri ihtiyaçlardan fazla insanların üzerinde mülkiyet bulunmayacak. Nihai amaç budur."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2014 12:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
nabi 2014-05-30 15:55:41

İkiden fazla
Ayrıca bunlar kurandaki islam değil

Avatar
tigujey khan 2014-05-30 21:18:39

demissinizki yazinizdabu yanımdaki köle bilal ile eşit mi olacağım?” bunları niye azletmemizi istiyorsun? böyle giderse çalıştıracak köle bulamayacağız. peki hoca efendi hz muhammed savaslarda yakaladiklari erkekleri ve yaslilari oldurur kadinlari cariye yapar cocuklarida kole olarak dagitmazmiydi ganimet olarak.? bunun hakkinda bircok ayette var hadiste var anlatilanlarda bunlari inkar edemezsiniz. hatta savaslarda ele gecen cariyelerden hic birisi 15 yasindan buyuk olmamasi biraz manidar deg

Avatar
ismail karadag 2014-05-31 13:49:42

şaşırma ihsan

Avatar
doğru olan islam insan değil @tigujey khan 2014-06-02 00:48:35

araştırmadan yazmasaydınız keşke çok cahil kalıyor.. ayet mi var dediniz tam şaşırmış insan:((( çok üzücü çokkk