TÜRKİYE BU AÇIKLAMALARA KİLİTLENDİ!

İlahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk'ün, Türkiye-Rusya krizinin sürdüğü bir dönemde televizyonda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i övmesi sosyal medyada gündem oldu.

17 Aralık 2015 Perşembe 14:10
TÜRKİYE BU AÇIKLAMALARA KİLİTLENDİ!
Ulusal Kanal'da ekrana gelen Söz ve Işık programında Gülgün Feyman'ın konuğu olan Öztürk şunları söyledi: "Ben Putin'in mümin kokusu yaydığını, Putin'den Kur'an mümini kokularının geldiğini 2008'de yazmıştım. Kaç yıl var arada? 7 yıl. Putin diyor ki sanki Kur'an Putin'in karnına bir mikrofon sokmuş ve ağzının arkasına saklamış oradan konuşuyor. Diyor ki Cenevre'daki uluslararası toplantıda, Suriye meselesinin en hararetli tartışıldığı toplantıda, 'Biz İslam denince birşeyi anlamak zorundayız. Herkese göre İslam anlamak bizi bir yere götürmez. Ben de İslam denince Kur'an anlıyorum' diyor. Ben sana gayet delikanlı bir şey söyleyeyim. Yaşar Nuri jargonunda: Putin'in tırnağı olacak bir tane adam İslam dünyasında yok. “Putin'i dünyanın tanıması lazım. Putin insanlık için bir şans." Yaşar Nuri Öztürk hocamızın bu sözleri sosyal medyada hararetli bir tartışmayı tetikledi. İlahiyat profesörünün ismi bugün Twitter’ın trend konularından biri haline geldi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 17.12.2015 14:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Akif KAYA 2015-12-18 14:01:53

Yorumların tamamını okudum,menfi olanı ve müspet olanları var.
Hükümetin çok aleni Yaşar hocayı tecrit etmesi nedenininden kimse bahsetmemiş,bana göre nedeni :Onun karşısında aciz kalacakları korkusundan karşısına çıkıp herhangi bir platformda onunla tartışma cesareti göstermediklerindendir ki tüm kanalları yüzüne kapattılar.
Unutulmasın üç ayrı dalda uzmanlığı olan İlahiyat,Felsefe/Mantık ve Beşeri Hukuk.İlahiyat tartışmalarında herkes birbirini boğazlarken Yaşar Hocaya itiraz edeni daha görmedim,çünkü hakim olduğu konuyu saptırmadan maişet iaşe korkusu taşımadan Kur'anı yorumlaya bir din adamıdır.
Felsefeye gelince okul eğitiminin dışında eğitimini Merhum Cemil MERİÇ'ten ten almıştır,tanıyanlar eserlerini okuyanlar bilirler (tavsiye ederim)
Birilerine yaranmak için keyfa ma yeşa eleştiri yapmayın...
Türkiye şu an bir bataklığa sürükleniyor.

Avatar
Haso Taso 2015-12-18 19:19:09

Gerçek Müslümanlık, Kur'an'da vardır. İnsanlarda yoktur. Onun için Putin doğru konuşmuş. Ona buna bakılıp Müslüman olunmaz. Kur'an okunup anlaşılır ve Müslüman olunur. Bu lafı S500 sahibi Diyanet işleriBaşkanı Bardakçı'dan söylemesini beklerdim. Nerdee!? Ruhban sınıfı, egemen sınıfın emireri.

Avatar
emin karakoç 2015-12-20 14:33:55

Yaşar haco sen Allahin dürüst kullari için yaratilmişsin çünkü seni eleştirenler din adina fakir fukarayi sömurenlerdir.onun için dogru dürüst fikirlerini adamlarmiş gibi eleştiriyorlar.eleştirenlerin hepside yalaka vurgun nasil vurulur hesabi yapanlardir.yaşar hoca gibi düşünen tüm dostlara saygilarimi sunuyorum

Avatar
Asuman Chorzelewskı 2015-12-18 00:08:33

Yaşar nuri hoca Catanını ,dinini ,milletini çok seven hem bir din adamı hemde bilim adamı ve hukuk adamıdır.Rabbim onu ve onun gibilerini bu ülkenin başından eksık etmesin saglık ve sıhatını daımı kılsın.Çok degerli bir insan çokkkk.

Avatar
Veysel özkan 2015-12-17 16:18:45

Yaşar hocam bence çağımızın mevlanasıdır. Dediklerine aynen katılıyorum.

Avatar
Hasan baş 2015-12-18 23:10:45

Bu belkide hayatında söylemiş olduğu en doğru söz putin orta doğuda müslümanların safında batıla savaş açan adam biz haçlı ile bir olup orta doğuya savaş açan bir ülkeyiz soruyorum size türkiyenin israil ve amerikadan başka dostluk yaptığı bir ülke varmı yok siz neyi kabullenemiyosunuz amerika orta doğuda baş üstünde baş bırakmazken amerikan köpeklerinin zorla kadnların ırzina geçerken siz köpekler nerdeydiniz sesiniz çıkmıyodu bugun ne olduda hortladnız sizlerde zerre kadar iman kaldysa oynanan bu oyunları görürsünüz ama görecek göz kalmamış yazk gidin çok sevdiğiniz uzun adamnızın peşinden savaşn vede geberin

Avatar
Nuri Tuğla 2015-12-18 01:38:21

Nuri Tuğla

Yaşar Nuri hocayi tenkit edebilmek için 20 kamyon kitap okumuş olmak lazim. Eğer o bir şey söylüyorsa kesin doğrudur o yaradani bayrağini kuran' ikerimi ve milletini canindan çoksever( onun için bu kadar çok cesurdur) ne söylerse doğrudur.

Avatar
Ah... Sz. 2015-12-18 23:51:13

Yaşar hocam çok doğru söylüyor

Birnirini kesen kim
Bu ülkeden kaçan müslümanlar
Neden bir islam ülkesine gitmezler