TUNCELİ'DE DEV OPERASYON!

Bugün sabah saatlerinde yüzlerce yeni birlik operasyon alanlarına sevkedildi.

10 Temmuz 2011 Pazar 16:10
TUNCELİ'DE DEV OPERASYON!

 4 bin askerin katıldığı ve havadan da helikopterlerin desteği ile yürütülen operasyonlarda, son model teknolojik aletlerden de yararlanılıyor.

Tunceli'de geçtiğimiz hafta içinde Pülümür İlçesi dağlık alanında yaşanan çatışma sonrası bir askerin şehit olması ve 3 askerin yaralanması sonrası başlatılan operasyonların kapsamı ve katılan asker sayısı artarak devam ediyor.

Pülümür İlçesi Kırmızıköprü, Mezra ve Çakırkaya Köyleri arasındaki sık ormanlık arazide yerleri tespit edilen kalabalık PKK'lıların bulunduğu bölge, dün akşam saat 18.00 sularında önce 2 kobra helikopteri tarafından yoğun şekilde bombardıman altında tutuldu. Daha sonra çok sayıda skorski helikopter ile bu bölgelere özel eğitimli profesyonel birlikler, havadan indirildi. Gece yarısından sonra 15 kişilik PKK'lı grup ile sıcak temas sağlanarak çatışma yaşandı. Sabah erken saatlere kadar aralıklarla süren çatışmalar sonrası ölü yada yaralı hakkında bilgi alınamadı.

Güvenlik güçlerinin yaptığı teknik çalışmalar sonucunda Tunceli-Bingöl sınır boyunda yaklaşık 10 kişilik ve Tunceli'nin Hozat-Ovacık İlçeleri arasındaki 2 ayrı bölgede de 15'er kişilik iki ayrı grup tespit edildi. PKK'lıların bulundukları bu bölgelere de hava destekli operasyon başlatıldı. Tunceli genelinde giderek genişleyen operasyonlara yaklaşık 4 bin askerin katıldığı belirtilirken, operasyon bölgelerinde PKK'lıların döşediği uzaktan kumandalı ve basma düzenekli çok sayıda bomba, askerler tarafından bulunarak imha edildi. Pülümür İlçesi'nde 4 adet Hozat ilçesi'nde 1olmak üzere askerlerin geçiş güzergahlarına döşenen toplam 5 el yapımı bomba bulunerek etkisiz hale getirildi.

Operasyonlara Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, Tunceli 4'ncü Komando Tugayı, Hozat 51'nci Motorlu Piyade Tugayı ile Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli ve profesyonel birlikler de katılıyor.

Pülümür İlçesi Çakırkaya Köyü dağlık alanında operasyon bölgesinde görüntü almaya çalışan gazeteciler, ormanlık ve dağlık alanda bir tepenin çıplak bölümünde yaklaşık 10-12 kişilik silahlı bir grubu karanlıkta tespit ederek çekim yaptı. Bölgenin uzak olması nedeniyle farkedilmeyen silahlı kişilerin asker mi PKK'lı mı oldukları belirlenemedi. Grubun dağlık alanın çıplak kısmında hareket ettikleri ve zaman zaman da yerde kazı çalışmasına benzer bir çalışma yaptıkları gözlendi. Uzaklardan silah seslerinin gelmesi ile birlikte grubun aniden ortadan kaybolduğu dikkat çekerken, gazetecilerle birlikte silahlı grup da aniden kayboldu.

Öte yandan, Tunceli'nin Pülümür İlçesi dağlık arazi kesiminde yapılan operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir sığınak içerisinde; 1 adet RPG-7 Roket atar, 1 adet basma düzenekle tuzaklanmış el yapımı mayın, 1 adet el bombası, 10 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, 4 adet telsiz, 1 adet dürbün, muhtelif örgütsel doküman ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiği öğrenildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol