TSK'DAN 4 MADDELİK SERT AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. İşte TSK'nın internet sitesinde yapılan ve adeta hedef aldığı kesimlere 'Kendinize gelin' diyen 4 maddelik o açıklama:

03 Mayıs 2012 Perşembe 14:31
TSK'DAN 4 MADDELİK SERT AÇIKLAMA
1. Son zamanlarda, yasal mevzuatla belirlenmiş olan vazifesini, tamamen görevine odaklı, devletine ve Yüce Milletine hizmet aşkı ile en iyi şekilde yapma gayreti içinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerini hedef alan, maksatlı olduğu değerlendirilen, haber, iddia ve yorumlara sıkça rastlanmaktadır.
2.Tahrik amaçlı olan ve yapıcı eleştiri sınırlarını aşan bu tür iddia ve yorumların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin fedakâr ve kahraman mensuplarının moral motivasyonunu ve görevini en iyi biçimde yapma azim ve gayretini zaafa uğratmayı hedeflediği üzüntü ve endişe ile izlenmektedir.
3. Bazı yazar, konuşmacı ve meslek kuruluşu temsilcilerinin; basın ve ifade özgürlüğünü istismar ederek, başta Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tarihe mâl olmuş asker kişilerin de şerefle taşıdıkları askeri unvanlarını bile seviyesizce alay konusu yapmaları, astlık-üstlük münasebetlerini ve dünyanın en disiplinli ordusu olarak gösterilen ordumuzda disiplin anlayışını zedelemeye yönelik söz ve yazılarla Türk Silahlı Kuvvetlerini ve onun değerli mensuplarını tahrik etmeye çalışmaları, talihsizliktir.
4.Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman ve fedakâr mensupları; en kıdemsiz erinden en yüksek rütbeli general/amiraline kadar, hiçbir tahriğe kapılmadan, çelikleşmiş bir birlik ve bütünlük içinde, Anayasamızın temel niteliklerine ve parlamenter demokratik sisteme sıkı sıkıya bağlı olarak, ülkemize ve Yüce Milletimize hizmet etmeye devam edecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nihal Oğuz 2012-05-03 15:53:26

Aldığınız emirler doğrultusunda görevinizi fedakarca yerine getirdiğinizden kuşkumuz yok.. Ya aldığınız emirler bir gün TC ni ılımlı islam kürt federe devletine dönüştürecekse.. Atanın vasiyeti ve ettiğiniz yemine rağmen mi?

Avatar
aysel erdener 2012-05-04 01:25:41

Mustafa Kemalin askerleri , Silivri ve Hasdaldalar düzmece delillerle.
Siz nerdesiniz...Hangi çelikleşmiş birlik ve bütünlük...?