'TSK, SENİN ÇİFTLİĞİN DEĞİL...'

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in kendisini eleştiren komutanlar ile eşlerine orduevi ve sosyal tesislere girme yasağı getirdiğini belirtti.

06 Haziran 2014 Cuma 14:20
'TSK, SENİN ÇİFTLİĞİN DEĞİL...'

 ‘Kuranı Kerim neden bahsediyor’ diye bir soruyla başlayacak olursak; günümüzün insanının anlayacağı şekilde bir tasnifle Kuran; tarih, toplum ve tabiattan bahsediyor. Bunu eskiler muamelat, ibadet, hukuk gibi ayrımlara tabi tutmuşlar; ama bugün itibariyle söylersek Kuran-ı Kerim’de tarihten bahseden konular var, toplumsal hayat içerisinde meydana gelen bir takım olaylarda nasıl davranacağımıza, ne şekilde hareket edeceğimize dair konular var, bir de tabiata; yerlere, göklere, ağaçlara, suya, yağmura, güneşe, aya, yıldıza dikkat çekilen konular var. Dolayısıyla Kur’an’ın esas konusu ve asıl akıp geldiği yatak da bu üçüdür; verili tarih, toplumsal hayat ve canlı tabiat…

İşte Saygı Öztürk'ün bugün Sözcü gazetesinde yayınlanan o yazısı:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bir yandan Güneydoğu’da yaşanan olaylara gerekli müdahaleyi yaptırmamakla eleştirilirken, bir yandan da başta “Balyoz Davası” olmak üzere, askerlere dava aşamasında verdiği öne sürülen sözü yerine getirmemekle de eleştiriliyor. Yalnız bunlar değil, son dönemlerde, Genelkurmay Başkanı’nı eleştiren komutanlara da orduevi ve sosyal tesislere giriş yasağı getiriliyor. Emekli askerlere bu yasağı anladık ama bazı komutanların eşlerine de yasak getirilmiş durumda,

Genelkurmay Başkanlığı’nı yazılı ve sözlü açıklamalarıyla eleştiren 28 komutana orduevi ve sosyal tesislere 6 ay giriş yasağı getirilmişti. Kendilerine yazılı bir bildirimde bulunmadan verilen bu cezayı, komutanlar orduevi ve sosyal tesislerinin kapısında görevli erlerden öğrendiler.

Daha önce 28 komutana uygulanan orduevi ve sosyal tesislere 6 ay alınmama kararı uygulandı. Süre doldu ve komutanların önemli bir bölümünün yasağı kaldırıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanı olacakken, “Balyoz Davası”nda askerlere yapılan haksızlığa isyan edip istifa eden dönemin Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner, emekli Tümgeneral Naci Beştepe, emekli Tuğamiral Türker Ertürk’ün yasağı 6 ay daha uzatıldı.

TSK, Özel’in çiftliği değil”
Komutana giriş yasağı getirilse bile eş ya da çocukları yasak kapsamının dışında tutuluyordu. Emekli Tümgeneral Naci Beştepe’nin eşi Derya Beştepe‘ye de Genelkurmay Başkanlığı’nın emri doğrultusunda orduevi ve sosyal tesislere giriş yasağı getirildi. Bu hayli şaşırtıcıydı.

Eşine orduevi yasağı getirildiği günlerde, Derya Beştepe, bu yasağa tepki gösteriyor, Ankara’da yapılan “Sessiz Çığlık” eyleminde, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Necdet Özel’in çiftliği değildir. Orayı çiftliği gibi yönetemez. Eşime ve bazı komutanlara orduevine 6 ay giriş yasağı konuldu. Eşim 6 ayla değişmez. 6 yıl, 60 yıl az gelir. Beni de yasaklayın” demişti. Bunu diyen siz misiniz? Buyurun size de 6 ay ceza. Orduevi ve sosyal tesislere eşiniz gibi artık siz de alınmayacaksınız. Naci Beştepe, hiçbir bildirimde bulunulmadan başlatılan yasağa karşı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde dava açacak.

Emekli Oramiral Nusret Güner de cezasının 6 ay uzatıldığını öğrendi. Deniz Kuvvetleri mensuplarına yapılan haksızlığa isyan ettiği için istifa eden Güner’i en çok üzen ise özellikle emekli denizcilerin bu olaya tepki göstermemesi, sessiz kalması. Dahası, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun, Güner’e uygulanan yasağı tüm birimlere göndermesiydi… Güneydoğu’da onca olay yaşanırken, Genelkurmay Başkanlığı’nın uğraştığı konulara bakın… Bunlar yakışmıyor, saygınlığı ciddi bir biçimde zedeliyor…

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.06.2014 10:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol