Toplanan Camii Paraları Nereye Gidiyor?

Camilerde para toplama tartışmaları yeniden alevlendi.

31 Temmuz 2019 Çarşamba 21:07

Eski İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın buradaki suistimalleri dile getirdiği yazısı ile gündeme gelen sonrasında Yenidoğan Bilal-i Habeşi Camisi imamı Ebubekir Karsan'ın görevden alınmasına sebep olan para toplamalar her bir camide neredeyse her vakit namazı sonrasında devam ediyor.

İmam Karsan, "İnsanların iyi niyet ile verdiği paralar doğru kişilerin ellerine geçmiyor. Peygamber makamı olarak belirtilen İmam Hatiplik ise bu ranta alet oluyor. Her hafta Cuma günleri camilerde namaz sonrası para toplatmaktayız. Yardım toplanmadığında ise sözlü olarak taciz edilmekteyiz. Özellikle dernek yöneticileri tarafından tehdit edilmekteyiz" demiş ve hemen ardından Diyanet tarafından görevi sonlandırılmıştı.

Her ne kadar yetkili ağızlarca 80 bin cami olduğu söylense de toplamda 120 bine yakın caminin bulunduğu Türkiye'de özellikle cuma günleri cami başına binlerce lira toplanıyor ve bu paraların denetimi ne yazık ki yapılmıyor

Gerek içi gerekse dışı son derece gösterişli şekilde yapılan bu mabedlerde yine binlerce liralık avizelerin altında fakirler ve yoksullar için dualar ediliyor, Allah'tan yardımlar isteniyor. Oysa toplanan paraların o fakir ve yoksullar için kullanılması nedense akıllara gelmiyor.

Camiler ayrıca ticaret merkzine dönüşmüş durumda. Her cami önü seyyar satıcılarla dolup taşıyor. Tüm bunlara sessiz kalan Diyanet'in gündeminde ise erkeklere tesettür konusu var!

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.08.2019 00:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol