TOKİ'ye Caiz Fetvası 2019'da Harammış!

TOKİ’den faizli kredi ile ev almak için faiz kullanılabileceğine dair fetva veren Diyanet, bir yıl önce ise faizin kesinlikle haram olduğunu iddia eden başka bir fetva yayınlamış

15 Ocak 2020 Çarşamba 14:17

Diyanet'in TOKİ konutlarına ilişkin faizli kredilere ‘caizdir’, diğerlerine 'caiz değildir' fetvası vermesi tartışma yaratırken Diyanet TV’de bir yıl önce yayınlanan bir başka faiz fetvası ortaya çıktı. “Enflasyon olan bir ülkede faiz helal midir?” sorusuna yanıt veren Diyanet görevlisi, “Faiz haramdır, faizdir, caiz değildir” yanıtını verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 'Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan Sosyal Konut Projesinin dini hükmü nedir?' sorusuna verdiği cevapta, “Devlet TOKİ’nin bu uygulamasında başka bir yolla konut alma imkânı tanımadığından, belirtilen niyet ve amaçlar doğrultusunda söz konusu projeden yararlanmak caizdir” diyerek devletin faizli kredi vermesini onaylamıştı.

Diyanet TV’de bir yıl önce yayınlanan bir programda ise tam tersi savunuluyor. “nflasyon olan bir ülkede faiz helal midir?” sorusuna yanıt veren bir Diyanet görevlisi, faizin ‘kesinlikle’ haram kılındığını söylüyor.

Söz konusu yanıt şöyle:

“Faiz, İslam dininin kesinlikle haram kıldığı, yasakladığı bir şeydir. İslam’ın haram kıldığı, yasakladığı bir şeyi helal kılmak da kimsenin yetkisi dairesinde değildir. Kimse böyle bir şeyi yapamaz. Faiz haramdır, faizdir, caiz değildir. Kesinlikle faizin helal ya da caiz olduğunu söylemek dinen mümkün değildir, haramdır.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 15.01.2020 14:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol