'TEVHİD BAYRAĞI DA TAŞISAN, KURTULAMAZSIN'

İlahiyatçı İhsan Eliaçık hoca, insanların sırf mollanın tanrısına inanmadığı için cehennemlik ilan edildiğini belirterek, " Allah'ın değerlendirmesi buna göre olmayacak. Ben böyle inanıyorum" dedi.

13 Şubat 2015 Cuma 00:00
'TEVHİD BAYRAĞI DA TAŞISAN, KURTULAMAZSIN'
İşte o sözler:

" Ateistlerle, inanmayanlarla teolojik tartışmalara girmek anlamsız. Senin Allah'a inanmaman sorun değil derim benim için. Hatta ahirete, cennete, cehenneme inanmamanda sorun değil derim. İlişkilerimizi belirlemede sorun değil. Sen cennetin, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyanın bu dünyada olacağına inanıyor musun inanıyorsun tamam o zaman sorun bitmiştir. Böyle yaklaşmak lazım o zaman bir sorun olmaz. Sırf mollanın tanrısına inanmadığı için birileri ona ateist diyor. 

Benim inancım bu dünyadaki isimlere bakarak Allah bizi cennetine koyacak değildir. Yani ateist, müslüman, mümin, sağcı, solcu, liberal, yahudi, hindu, mecusi vs... Bunların hepsi bizim bu dünyada birbirimize taktığımız bir takım isimlerdir. Allah bu isimlere bakarak değerlendirme yapacak değildir. Nüfus cüzdanına bakarak, müslüman yazanlar cennete geçsin diyecek değildir. Ben böyle inanmıyorum. Neye bakacak Allah? Davranışlara bakacak. Öldürmeyenler, çalmayanlar, yalan söylemeyenler, doğrular, dürüstler, adaletle davrananlar, alnının teriyle geçinenler buyrun cennete diyecek. Hangi dinden olursan ol. Sana dünyadayken ne denilmişse denilsin bu özelliklere sahipsen işte cennetin yolu diyecektir. Bu özelliklere sahip değilsen, öldürmüşsen, çalmışsan, yalan söylemişsen, iftira atmışsan, doğruluktan, dürüstlükten nasibin yoksa sen istediğin kadar müslümanım de... Alnına ben müslümanım diye bantta bağlasan, alnında tevhid bayrağı da taşısan kusura bakma kurtulamazsın."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.02.2015 00:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
zehra avcı 2015-02-13 15:25:20

Sayın hocam cok guzel ellerinoze saglik hemen paylasiyorum

Avatar
Mürsel Sahin 2015-02-13 20:20:09

Cübbeli cennetin sadece müslümanlar Icin oldugunu söylüyor

Avatar
Orhan Kılıç 2015-02-13 21:01:30

Hocam doğru söylüyor Bakara süresi 62 ci ayette öyle söylüyor saygılarımla

Avatar
RS 2015-02-14 06:45:28

Evet, doğruya doğru!

Avatar
raman guney 2015-02-14 15:19:50

“ALLAH KATINDA DİN İSLÂM’DIR.”
(Âl-i imran: 19)
“Kim İslâm dininden başka bir din ararsa, onunki katiyyen kabul edilmeyecek ve o ahirette kaybedenlerden olacaktır.” (Âl-i imran: 85)