'TEK BİR OSMANLI SULTANI HALİFE DEĞİLDİR'

Okullarda Osmanlıca zorunlu ders ilan ediledursun İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, "Osmanlı'dan örnek alınacak hiçbirşey yok. Nesini örnek alacaksınız, zorbalığını mı?" dedi.

06 Aralık 2014 Cumartesi 13:52
'TEK BİR OSMANLI SULTANI HALİFE DEĞİLDİR'
İşte hocamızın o sözleri:

" Son zamanlarda bir ümmet vurgusudur gidiyor özellikle muhafazakar çevrelerde. Osmanlı gibi deniyor. Ümmetin birliğini tesis etmek için Osmanlı modelini yine örnek alamayız. O model Yavuz'un ordularının İstanbul'dan çıkıp 40 bin Alevi'yi kesip, önüne çıkanı doğrayıp, Kahire'ye gidip, kutsal emanetleri getirip kılıcını çekerek, 'Halife benim ulan' demesidir. Bir defa Osmanlı sultanları Halife falan değildir zorbadır. Bildiğiniz zorba. Keserek, doğrayarak, katlederek Peygamber'in birkaç kutsal emanetini İstanbul'a getirerek kendini Halife mi ilan etmiş oluyorsun? Bunun Hilafet ile ne alakası var. Hilafet Peygamber'in ölümüyle bitti. Hilafet Hazreti Ali'nin Peygamber'in cenaze namazını 17 kişiyle kıldırması ile bitti. Ondan sonrakiler saltanattır, krallıktır, kisraya özenmektir.

Osmanlı sultanları Halife falan değildir. Osmanlı sultanları halife değil zorbadır. Katildir ve zanidir. Zorbadır zorla ayakta durur, vergi toplar, zorla hilafeti İstanbul'a getirir, kendi çocuk ve akrabalarını katlederler, evlenmeden cariyelerle yatarlar zanidirler. Bunun nesine özeneceksiniz?

Ümmeti birleştirmede model olarak da kullanamazlar. Nasıl olacak bu iş? Peygamber'in Medine Sözleşmesidir. Birinci maddesi şu: 18 kabile sıralanır ki bunları çoğu gayri müslim ve ehli kitap olmayanlardır, bunlar sıralanır ve işte bunlar diğer insanlarla birleşmiş ayrı bir ümmettir denir. Ümmet din birliği demek değildir. Mezhep birliği demek hiç değildir. Ümmet, ekonomik, siyasal geniş bir pakt demektir. Bunun içinde Yahudiler de olabilir, hristiyanlar da olabilir, dürziler, ateistler de olabilir. Her kesimden olabilir. Adalet, doğruluk, dürüstlük ilkeleri etrafında toplanmaları ile ümmet birliği sağlanabilir. Bir Ortadoğu Konfederalizmi ile mümkün olabilir. Herkes birbirine, yaşamına, inancına saygılı olacak."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2014 13:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Yılsay ARISAL 2014-12-06 17:26:34

Helal olsun hocam,

Avatar
zehra avcı 2014-12-06 19:16:18

Hocam ezberlerini bozuyorzunuz. Saygilarimla

Avatar
süleyman bilgin 2014-12-07 19:55:08

İhsan hocaya kızıp hakaret edeceğinize Kuranı okuyun. Orada ne yazıyor, Emevi zihniyeti ne diyor. Hocsnın tek söylediği Kuranın öngördüğü hayatı yaşamaktır. Yapamıyorsan sorumlu seni tutuyor. Tek gerçek bu. Hakaret edenler... bilesiniz ki inançlı değilsiniz!..

Avatar
İlyas dalar 2014-12-06 21:45:22

Gerçek osmanlı bu işte dinlede alakası yok hocam yüreğine sağlık daha nasıl anlatılır dıki

Avatar
Ahmet tas 2014-12-06 22:40:35

Ihsan eliacik hocayi severim dogru soyleyeni dokuz koyden kovorlar sen bildigin yoldan devam et hocam saygilar

Avatar
i karaçora 2014-12-06 23:26:35

bu adamın soyunu sopunu araştırmak lazım,bir yerlerde karışıklık var galiba.sadece cezayirde 25 milyon müslüman katledildi 20.yy da sen zorba ve katliam görmemişsin.eğer osmanlı her gittiği yere dinini kültürünü zorla kabul ettirseydi sen böyle konuşamazdın bizans uşağı,sen fatihin affettiği bizanslılardansın her hal...

Avatar
M kecebas 2014-12-06 21:24:41

Tambir şerefsız herkesın osmanlıyı sevecek dıye kural yok onun taktırı ne sevgısıne osmanlının iğtıyacı yok . It urur kervan yurur.o milletin ekmeğinı yıyor hoca bozuntusu.

Avatar
mustafa karahanli 2014-12-07 07:56:25

Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis. Ihsan hoca dogrulari yazmis. Yuregine saglik. Elestirenleti ise anlamak mumkun degil. Kufre ve hakarete varan seyleri yazmislar. Tarih bilenler hocanin yazdiklarina itiraz edemezler bilmeyenler ise salt hamasetle elestirirler. Yuregine sagli ihsan hoca...