Tayyip Erdoğan Bakın Neyi Açıklayacak?

Erken seçim tartışmalarının son bulduğu Ankara kulislerinde bu kez siyaseti tümden sarsacak iddialar iyiden iyiye dillendirilmeye başlandı. Bunlardan biri var ki 'yok artık' dedirtecek cinsten...

29 Haziran 2020 Pazartesi 12:39
Tayyip Erdoğan Bakın Neyi Açıklayacak?

Hem Cumhurbaşkanlığı Sarayı hem de siyasi çevrelerden yansıyan kulis bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koltukta kalmak adına muhalefeti 'parlamenter sisteme dönüş' planı ile vuracak. İşte Başkent kulislerinin nabzını en iyi tutan isimlerin aktardıkları:
" Recep Tayyip Erdoğan artık halktan ümidini kesmiş durumda yüzde 50 oy oranına ulaşabilme noktasında. Bu yüzden siyasi mühendislikler peşinde. Dolayısıyla siyasi partiler yasasında gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra kameraların karşısına geçip bombayı patlatacak. Çıkıp diyecek ki; muhalefete hodri meydan, madem siz başkanlık sisteminden vazgeçelim diyorsunuz, madem parlamenter sisteme geri dönelim diyorsunuz, madem kamuoyu da bunu talep ediyor o zaman ben de evet diyorum ve parlamenter sisteme geçilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teklifi bizzat veriyorum, gelin hep beraber Anayasa'yı değiştirelim. Bu zaten sizin teklifiniz ben de kabul ediyorum diyecek ve bu şekilde asla galip çıkamayacağı, kesinlikle kaybedeceği ikili başkanlık sistemi yarışından kurtulmuş olacak.
Yani yüzde 50 şartından sıyrılmış olacak. Çünkü zaten çıtayı yüzde 50 şeklinde belirlemekle büyük bir yanlış yaptığının farkında idi. Bunu herkes biliyor. Bu bilgi bizzat saray kaynaklı bir bilgi. İşte önümüzdeki süreçte Recep Tayyip Erdoğan bu bombayı patlatacak ve bu teklifi muhalefetin önüne sürecek.
Bu sayede diğer siyasi planlamalarla da muhalefeti bölmüş olacak ve yine AKP'yi birinci parti olarak meclise sokmuş olacak, truva atı konumundaki Bahçeli'nin MHP 'si ile de çoğunluğu elde edecek. En sonunda da mecliste yapılacak Cumhurbaşkanlığı oylamasıyla da tabiki bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilecek." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.06.2020 12:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol