TARİH: 10 TEMMUZ.. YER: SOMA..

O günde Soma'daydı ve bakın ne yapmıştı?

21 Mayıs 2014 Çarşamba 14:16
TARİH: 10 TEMMUZ.. YER: SOMA..

 Taner Yıldız'ın yaptığı açılışta, 13 Mayıs günü meydana gelen ve 301 işçinin öldüğü kaza sonrası tutuklanan Soma Kömür İşletmeleri A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan ve Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru da katılmıştı. 

Bakan Taner Yıldız, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen Işıklar Kömür Ocağı'nın açılışını yaparak, ocakta kömür galeri açma aracını çalıştırmıştı. Burada bir konuşma da yapan Bakan Yıldız şunları kaydetmişti; "Mekanize çalışarak hem riskleri azaltmak hem de yeraltı kömürümüzü ülke ekonomisine kazandırmamız lazım. Bunu yaparken öncelikle iş sağlığı ve işçi güvenliği ile alakalı önceliklerimizin birinci planda bulunduğunu söylemem gerekiyor. Hepimizi derinden üzen kazalar, bunlardan uzaklaşmamız lazım. Şuna inanıyorum ben; Biz madenciliğimizi geliştirdiğimiz kadar kömür çıkartacağız, kömür çıkarttığımız kadar da yeşilin korunmasını sağlayacağız. Bugün burada örnek olacak olabileceğimiz bir ocaktayız. 20 metrekarelik kesitten girdik. Arabayla girilebiyor. Ve şunu da gördük ki biz güvenlikle alakalı sistemlere para harcadıkça işçi kardeşlerimizin veriminin arttığını gördük. Onların kaygılardan uzak olmasını sağlamamız gerekiyor. Bugün işte burada, bu ocakta Soma'dayız ve kömürle alakalı daha mekanize çalışıldığı, daha otomasyonla çalışıldığı bir ortama gelmiş oluyoruz. Türkiye'deki madenciliğin hızla bu şekliyle yer almasını inşallah sağlamış olacağız. "

"EN ÖNEMLİ KONU, İŞÇİ SAĞLIĞIMIZ VE GÜVENLİĞİ"

Maden hakkında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan'dan bilgi alan Bakan Yıldız ardından şunları söylemişti; "Örnek bir madencilikle beraber, özel sektörün artık yurt dışından bütün mekanize sistemleri alarak buraya ithal ettiği, yalnızca onunla kalmayıp burada ürettiği şu anda bir kısım buradaki tahkimatlar, mekanize sistemler, Türkiye'de üretilen ve yerli sanayiyle beraber üretilen kısımlardır. O yüzden bunu kademe kademe diğer bütün madencilikle ilgili alanlara da taşımamız lazım. Ama en önemli konu, işçi sağlığımız ve güvenliği ile alakalı husustur. Bütün madenlerimizde dikkat etmemiz gereken husus budur. Hiçbir işçi kardeşimizin can güvenliği bizim herhangi bir madenlerimizden, hepsinden de daha önemlidir. Bu gözle bakıyoruz. Bütün iş güvenliklerini artırmak için gayret ediyoruz."

"MADEN İŞ DEMEK, EKMEK DEMEK"

Bakan Yıldız, ziyaretinde maden ocağında incelemelerde bulunmuş, sonra dışarı çıkarak maden işçileri ile birlikte Ramazan Ayı'nın ilk iftarı yapmıştı. İftarın ardından kürsüye çıkan Bakan Yıldız, kürsüde yaptığı konuşmada ise şunları dile getirmişti; "Bizler yerli kaynağımız olarak kömürü çıkarmak istiyoruz. Bu doğru bir şey, iyi bir şey. Ama hiçbir işçi kardeşimin sağlığı kadar bu önemli değil. Demiş ya şair "Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası" Maden iş demek, ekmek demek Türkiye'nin refahı demek. Türkiye'nin refahını bozmak isteyenler, Türkiye'nin siyasi tarihinde her zaman olabilir ve olacaktır. Kimse kafasını takmasın. Kafanız karışmasın gönlünüz bunalmasın. Bizler Allah'ın izniyle sizden aldığımız desteklerle beraber, nasıl Türkiye'nin son 10 yılda gayri safi hasılasını 3 katına çıkarttık. Önümüzdeki 10 yıl içersinde de bunu hep beraber omuz omuza çıkartacağız. Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza ailemize şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden hep beraber uğraşacağız. Sayın başbakanımızın posterini buraya asmışsınız. O işte bu şartlara gece demeden gündüz demeden uğraşan, çalışan ve sağlığını bile sıkıntıya sokan birisidir. Kendilerinin özel selamlarını getirdim buraya. Allah sizlere dert sıkıntı vermesin."
İlker KILIÇASLAN, Şevket YILMAZ / SOMA (Manisa

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.05.2014 14:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol