'Şu An Provasını Yapıyorlar, Tehlike Çok Büyük'

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, açık havada yapılması planlanan baro genel kurulunun İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla yasaklanmasıyla ilgili bomba gibi açıklamalarda bulundu.

18 Ekim 2020 Pazar 12:21
'Şu An Provasını Yapıyorlar, Tehlike Çok Büyük'

Begümhan Aydoğan’ın sunduğu TELE1 Ana Haber’e konuk olan İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve engellemelerin sadece barolara yönelik olmadığını söyleyerek, “Biz bu sürecin başından itibaren bir tehlikeye işaret ettik. Aslında bütün Türkiye bu süreci sanki yalnızca baroların genel kurulu yapmaması süreciymiş gibi algılıyor. Oysa asıl tehlike daha büyük. Çünkü bugün bir genelgeyle, hızzısıhha kurulu kararlarıyla, ilçe seçim kurulu kararlarıyla baroların önünden sandığı kaldıranlar, avukatlık kanunundaki seçim hükümlerini yok sayanlar, yarın yine bir başka kanun olan Seçim Kanunu’ndaki hükümleri yoksaymakta beis görmeyecekler” dedi.

“FAŞİZME GİDEN YOLUN AYAK SESLERİ”
Baroların seçimlerinin ertelenmesinin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun iktidarının sürdürülmesi için olduğunu belirten Yücel, “Ya aklımızla kimse alay etmesin. Biz gerçek niyetin farkındayız. Birincisi az evvel söylediğim gibi bu işin yan çıktısı Feyzioğlu iktidarının biraz daha sürdürülmesine yöneliktir. İkincisi ise Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırılmasına yönelik bir hamledir. Bu seçim sandığı halkın önünden kaçırma hamlesidir. Bunun provasını yapıyorlar. Yani biz artık sandıkta oy kullanamaz, seçme seçilme hakkını kullanamaz hale gelirsek kimse şaşırmasın. O yüzden bütün siyasi partilere, bütün sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, bütün örgütlere ve yurttaşlara şunun için seslendik. Bu şu anda barolarmış gibi görünse de barolarla ilgili değil. Türkiye ile ilgili, Türkiye’nin demokrasiyle ilgili. Totaliter bir rejimin ayak seslerinin geldiğini bugün alanda da söyledim. Bugünkü şimdide söylüyorum. Bu faşizme giden yolun ayak sesleri. Buna karşı çıkmak yurttaş olarak her birimizin sorumluluğudur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 18.10.2020 12:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol