'ŞU 4 SUÇU İŞLEDİYSENİZ VAY HALİNİZE'

'Şu sayacağım 4 şey, 4 kitabın 4 büyük suçunu işleyen adam dinden çıkmış olur. Yapmışsanız vay halinize!'

29 Ocak 2015 Perşembe 14:13
'ŞU 4 SUÇU İŞLEDİYSENİZ VAY HALİNİZE'
İhsan Eliaçık hoca, günümüzde dinin namaz kılmaktan, başörtüsü kullanmaktan ve benzeri ritüelleri yerine getirmekten ibaret sayıldığını belirterek, dindarlığın özünün bunlar değil temel insan hakları olduğunu vurguladı. Eliaçık hoca şunları söyledi: 
" Dünyada ki hukukun temeli bu, Magna Cartana’nın temeli bu, İnsan hakları bildirgesinin temeli bu, dindarlığın da özü bu.. Bunları yapmayan adam dindardır. Namaz kılmayan, oruç tutmayan, başını açan dinden çıkmış olmaz, şu sayacağım 4 şey,  4 kitabın 4 büyük suçunu işleyen adam dinden çıkmış olur: Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, iftira atmayacaksın, bir halkı yerinden yuvasından sürmeyeceksin. Bütün hukukun temeli bu değil mi? IŞİD’ciler Irak da ve Suriye de bunların hepsini yapmadı mı? Yaptı. Din adına bunlar nasıl yapılabilir? Şimdi siz kalkıyorsunuz kurşun yağmuruna tutup Peygamberle alay etti diye adamı öldürüyorsunuz. Ama Kur’an- Kerim bunlardan daha özgürlükçü. Kuran-ı Kerim diyor ki: Din ile alay edildiği zaman bulunduğun yerden ayrıl, onlar ile birlikte oturma.  Mekke’de En’am süresi 68. ayet. Medine’ye de gelince Hristiyanlar ve Yahudiler alay etmiş ve onlara da Nisa süresi 140. Ayet gelmiş, aynı şeyi söylüyor. Bakın Fransa’dan da özgürlükçü, Avrupa’dan da özgürlükçü, muhafazakarlardan da özgürlükçü, tekbir getirip öldürmek isteyenlerden de özgürlükçü..Dininize, kitabınıza açın bir bakın. Kitabınız da öldürün demiyor, ceza verin bile demiyor. Yanlarından ayrılın diyor. Türkiye’de ki imam hatiplerde, ilahiyatlarda, cemaat ortamlarında  öğretilen, okutulan, yetiştirilen  İslam kültürü sorgulanmamış eski İslam kültürünün bir devamıdır. Ve bu kültürün 3 gömlek sonrası IŞİD’dir. Ben de bunu söylüyorum, bunun ne demek olduğunu zamanla anlayacaklar. IŞİD’te katılan gençlerin geçmişlerine bir bakın.

KANLI BİR İSLAM KÜLTÜRÜ...
Şimdi bu kültür diyor ki, sorgulanmamış eski İslam kültürü.. Sorgulanmamış eski İslam kültürü demek  Peygamberin vefatı ve nuzül sürecin tamamlanmasından sonra  İslam tarihi boyunca ve iç savaşlar ortamında oluşmuş, kanlı ihtilaller, saltanatlar ortamında oluşmuş dini kültür demektir. Bu kültür derki; dinden döneni öldüreceksin, namaz kılmayanı kırbaçlayacaksın. Bu kültür derki; dine girmek için sünnet olacaksın. Bunların hiç birinin Kur’an ile alakası yok. Ama eski iç savaşlar ortamında oluştuğu için, birinin diğerine itaat etmemesini dinden dönme olarak görüyor ve bunlara baği muamelsi yapıyor, o siyasetname kitaplarında. Ehl-i bid’at olduğu, sultana kılıç çektiği için hepsi kılıçtan geçirilir,k atli vâcipdir diyor. Bu kanlı bir kültürdür. Bunun direk Kur’an ile alakası yok, bunun ihyadan ziyade inşaya ihtiyacı vardır. İhya demek eski İslam kültürünü diriltmek, günümüze getirmek demektir. İnşa etmek demek de eski İslam kültürünü sorgulayarak, Kuran ile testten geçirerek, doğru mudur, yanlış mı dır, hangi şartlarda oluşmuştur, aslı var mıdır yok mudur diyerek bunu testten geçirme anlamına geliyor.

NAMAZI, İÇKİSİ TAKİP EDİLİYOR İNSANLARIN...
Şu anda Türkiye’ye baktığınız zaman bu ortamlarda anlatılmış olan kültür şu: Davranışa, amele önem vermez, amel imandan bir cüz değildir der, yani iman ayrıdır amel ayrıdır der. Günük namaz kılarsan bir günlük günahların, cumaya gidersen haftalık günahların, hacca gidersen yıllık günahların, Arafat’a çıkarsen kul hakkı bile affedilir. Kurban kesersen yıllık günahların affedilir. Günde 100 defa  sübhâne rabbiyel a'lâ dersen, hulusi kalble La Ilahe Illallah dersen, deniz köpüğün kadar günahın da olsa affolur. Yani öldürsen de, çalsan da, iftira atsan da bunlar ameldir  Ameli önemsemiyen, bunlar insanların yaptığı işlerdir. Önemli olan kalpteki imandır ve işlenen ritüeldir; namazdır ve başörtüsüdür diyen bir kültür var. Bu kültür emevî devrinde üretilmiş bir kültürdür. Kerbela’nın  üzerini örtmek için, öldürmelerin, iftiraların, çalmaların, korkunç kötü amellerin üzerlerini örtüp kendilerini İslam dünyasına halife olarak kabul ettirebilmek için bu rivayetleri uydurmuşlar. Bunları hadis kitaplarına sokmuşlar. Bu kültür aynı zamanda kadını aşağılayan da bir kültürdür. Erkek namaz kılarken yanından eşek, köpek ve kadın geçerse namazı bozulur, kadına dokunursan abdestin kaçar diyen bir kültür. Bu kültür şu anda dini ortamlarda, ilahiyatlarda, imam hatiplerde okutuluyor. Bu kültürün 3 gömlek sonrası IŞİD’tir. İktidara geldiği zaman şunu yapacaktır; Kadınlar başlarını örtüyor mu, örtmüyor mu takip edin bakayım, insanlar içki içiyor mu içmiyor mu? İnsanlar namaz kılıyor mu, kılmıyor mu  takip edin bakayım diyen bir icraat… Bunun yerine, insanların öldürüp öldürmediği, çalıp çalmadığı, iftira atıp atmadığı, bir halkı yerinden sürüp sürmediği önemlidir." 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.01.2015 14:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Özlem ünlüyurt 2015-01-29 15:25:29

Öldürmeyeceksin, çalmayacaksın, iftira atmayacaksın, bir halkı yerinden yuvasından sürmeyeceksin. Olay bu... Yüreğine kalemine sağlık ihsan abim...

Avatar
Sabri Şengün 2015-01-29 19:06:33

Ne derseniz deyin bütün dinlerde birinci derecede yasaklanmış olan fiiller ne ise Islamiyette de aynı fiillerin birinci derecede yasaklanmış olması doğaldır. Çünkü inançlarımıza göre bütün dinlerin ana kaynağı aynıdır. Bu bakımdan Ihsan Hoca'ya bütünüyle katılıyorum.

Avatar
Nihat Barış Öztürk 2015-01-29 16:10:12

Kur'anı bilen anlayan insanlar bunların doğruluğu bilir ama anlatılanı din sayanlar bilmediği dinini savunmaya kalkar doğruya karşı

Avatar
ömer özdemir 2015-01-29 17:00:39

Yorumlariniza genelde katılıyorum.yalnız namazla ilgili yorumlarınızi daha açık ve net ortaya koymanız lazım.tabiiki namaz kalmayın ediyorsunuz.ama namaz vs ibadetler ritüelde olsa gereklidir.çünkü namaz,zamanımıza kadar çok kişiler tarafından uygulanarak günümüze kadar gelen en sağlam bir ritüeldır.

Avatar
Sabri Şengün 2015-01-29 19:05:49

Ne derseniz deyin bütün dinlerde birinci derecede yasaklanmış olan fiiller ne ise Islamiyette de aynı fiillerin birinci derecede yasaklanmış olması doğaldır. Çünkü inançlarımıza göre bütün dinlerin ana kaynağı aynıdır. Bu bakımdan Ihsan Hoca'ya bütünüyle katılıyorum.

Avatar
ömer özdemir 2015-01-29 17:06:27

Yorumlariniza genelde katılıyorum.yalnız namazla ilgili yorumlarınızi daha açık ve net ortaya koymanız lazım.tabiiki namaz kılmayın demiyorsunuz.ama namaz vs ibadetler ritüelde olsa farzdır.çünkü namaz,zamanımıza kadar çok kişiler tarafından uygulanarak günümüze kadar gelen en sağlam bir ibadettir.sağlam!deme kılınış şekli itibariyle demek istiyorum.şekilsel olarak detaylarda değişik rivayetler olsa bile ana hatlarıyla aynıdır.

Avatar
Bayram kalkan 2015-01-31 05:40:09

Böyle kiymetli alimlere ne toplumun nede devletin nezdinde değer verilmez. Ne yazık ki hem toplum hemde devlet bilinçli olarak geri bırakılmıştır. Aramızda islamı hakkıyla bile kaç kişi var ki? Bizimkisi ibadet değil sadece adettir.

Avatar
Nurten Bölek 2015-01-31 12:42:22

ağzınıza sağlık hocam güzel kuranımız anlayarak okumadığımız ve cami imamının anlattıkları doğrultularından dolayı insanlarımız böyle cahil ve bilgisiz kalıyor malesef