'SREBRENİCA SOYKIRIMINDAN DERS ALIN'

Dışişleri Bakanlığı'ndan soykırım açıklaması...

11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:12
'SREBRENİCA SOYKIRIMINDAN DERS ALIN'

 Dışişleri Bakanlığı, Srebrenica soykırımının ibretle hatırlandığını belirterek, “Uluslararası toplumun Srebrenica’da yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak, aşırı milliyetçilik ve etnik nefretin sonucu olan benzer olayların bir daha yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceğine ve gerekli önlemleri alacağına samimiyetle inanıyoruz” açıklamasını yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 17 yıl önce Bosna-Hersek’in Srebrenica şehrinde 8 binden fazla Boşnak erkeğin öldürülmesiyle sonuçlanan ve Uluslararası Adalet Divanı tarafından soykırım olarak kabul edilen mezalimin ibretle hatırlandığı belirtildi. Türkiye'nin bu vahim insanlık suçunu lanetlediği kaydedilen açıklamada, kurbanların yakınları ile ailelerinin acılarını ise yürekten paylaştığı ifade edildi. Açıklamada, Srebrenica’da meydana gelen soykırımı azımsamaya ve inkar etmeye yönelik girişimlerin kınandığı belirtilerek, "Uluslararası toplumun Srebrenica’da yaşananlardan gerekli dersleri çıkararak, aşırı milliyetçilik ve etnik nefretin sonucu olan benzer olayların bir daha yaşanmaması için her türlü gayreti göstereceğine ve gerekli önlemleri alacağına samimiyetle inanıyoruz” denildi.
Açıklamada, Balkanlar’da kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının yolunun geçmişte yaşanan husumete son vermek, paylaşılan değerler ve ortak bir vizyon temelinde refah ve esenliğe dayalı bir geleceği birlikte inşa etmekten geçtiğinin altı çizildi. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol