Sosyal Medya Sansürüne Onay!

TBMM'de görüşülen sosyal medya düzenlemesi kabul edildi. Bu kararın ardından Meclis 1 Ekim'e kadar tatile girdi.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 07:42
Sosyal Medya Sansürüne Onay!

Sosyal medya düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kabul edilen kanunla; Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek.Temsilci belirlemeyen ağ sağlayıcılara kademeli olarak para cezası verilecek.

Sosyal medya düzenlemesinin hayata geçirildikten sonra yurttaşların kişi, hak ve özgürlükler, özel hayatın gizliliğinin güvence altına alınacağını iddia eden AKP'li Özkan, "Diğer taraftan tamamen başına buyruk faaliyet gösteren sosyal medyayı planlamış olacağız" fikrini savundu.

Özkan'ın düzenlemeye dair açıklamaları şöyle:

“Bu düzenleme sosyal medyada veri paylaşımına ilişkin gerçek veya tüzel kişilere sosyal ağ sağlayıcı tanımlaması getirecektir. Türkiye'de temsilci bulundurma yükümlülüğü getirilecektir. Bulundurmayanlara hem mali hem de yayın engeli düzenlemesi bu gerekleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına getirmektedir. Kişiler tarafından özel hayatın gizliliği kapsamındaki şikâyetlere 48 saat içinde olumlu veya olumsuz yanıt verme yükümlülüğü getirilmektedir. Erişimin engellemesi kararı yerine içeriğin çıkarılması kararı imkanı verilerek, ifade ve haber alma özgürlüğü daha da güvenli hale geleceği açıktır.”

“Yeni bir hukuk düzeninin oluşması, kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması için büyük öneme sahiptir. Pek çok ülke bu düzenlemeyi yaptı ve yapıyor. Gelişen teknoloji ile beraber sosyal medyanın hayatımızın büyük bölümünü kaplaması ve verilerin güvenliği ile ilgili alanda ciddi düzenleme gerekmektedir. Petrolün yerini alan düzenlemeden bahsediyoruz. Veri kaynaklarını istedikleri gibi kullanmaları, kişisel verilerin korunmasını tehdit etmektedir. Bir insan hakkı olarak kişisel verilerin korunması bir vatandaşın temel hakkıdır. Sosyal medya araçlarının en çok kullanıldığı ve üretildiği Almanya ve Rusya bu alanda en çok düzenleme yapan ülkelerdendir. Vatandaşın hukukunu korumak için yaptığımız çalışmalar, bizi bu düzenleme yapmaya sevk etmiştir.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.07.2020 07:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol