'SORMAZLAR MI BUNUN HESABINI DA BİZLERE?'

İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü son vaazında öyle bir bedduada bulundu ki...

06 Şubat 2016 Cumartesi 00:13
'SORMAZLAR MI BUNUN HESABINI DA BİZLERE?'
Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü, son vaazında umut yolculuğunda helak olan göçmenleri ve onları bu yola sürükleyen umut tacirlerini ele aldı. Cübbeli Ahmet, yüzlerce insanın hayatına malolma pahasına bu işten kazanç sağlayanlara verip veriştirdi, işte o sözler:

" Küçük çocuk dondu, öldü. 2 milyon adama bakarken bir çocuğa mı bakamadık. İlgilenilmesi lazım. Fuzuli konserler, fuzuli işler. Bırakın bu işleri millet ölüyor yahu. Soğuktan donuyorlar onlara bakın garibanlar var. Ondan sonra bunlara da birileri akıl fikir verse bu göçmenlere de. Ecelli çekiyor herhalde sulara. Ecelleri gelmişse biz birşey yapamayız ama bir ekmek de verilir herhalde. Dünyanın her tarafına Türkiye yardım ediyor. İçindekilere daha çok yardım eder. Ama hergün ölenin sayısını duyuyoruz kalanın sayısını duymuyoruz ki. Demek ki hergün binlercesi geçiyor ki hergün 20-30 kişi ortalama boğuluyor. Buna ben akıl erdiremiyorum.

Denizde gezipte, botlarla sahile ışık tutmanın, canlı aramanın ne manası var? Sen asıl bunları yola çıkmadan durdurmalısın. Yoksa denizde ceset aramanın ne anlamı var? Ne kadar aciz duruma kaldık? Hergün 20-30 müslüman kardeşimizin boğulmasını seyrediyoruz yahu? Hiç mi yetkili yok, parası olan kurum, kuruluş yok?  Bu muhacirleri de anlamak mümkün değil. Ne arıyorsun gavuristanda. Türkiye'de ne bulamıyorsun da gidiyorsun el açıyorsun onlara? Bunlar kitapsız, bunlar Allah'a inanmıyor ne bekliyorsun bu gavurlardan acaba?

Bunları taşıyanlara, vaadlerde bulunanlara da müebbet vermek lazım. İdam olsa idam da. Adamları öldürüyorlar, sonra botlarını batırıyorlarmış denizin ortasında. Allah'ım sen bu zalimleri kahret. Bu mültecileri, bu garipleri sizi Avrupa'ya geçireceğiz diye kandırıp, paralarını alanları, denizin ortasında boğanları helak eyle ya Rabbi. Burunlarından çıkart o paraları ya Rabbi. Böyle bir rezillik olur mu? İnsanların canlarına kastediyorlar. Çoluğu, çocuğu öldürüyorlar, gariban müslüman insanları. Bile bile denizin ortasına gönderiyorlar. Bu ne dinsiz, imansızlıktır böyle? Bu bizim millette de ne zalimler türedi. Para için herşeyi yapıyorlar. 

Bizler napıyoruz? Evimizde oturup haberleri seyrediyoruz ah vah ediyoruz. Sormazlar mı bunun hesabını bizlere de. O kadar kolay değil bu işler. Ye, iç, yat aşağı. Hiç olmazsa dua edelim. Dua eden de yok."

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.02.2016 01:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol