SOLUK SOLUĞA KOŞANLAR DİLE GELSİN!

İhsan Eliaçık Hoca İle Kur'an'ı Keşfet'de bugün: ADİYAT SURESİ...

18 Kasım 2014 Salı 12:20
SOLUK SOLUĞA KOŞANLAR DİLE GELSİN!
Sevgi ve Merhameti sonsuz Allah'ın adıyla,

Soluk soluğa koşanlar dile gesin!
Ateş saçan kıvılcımlar dile gelsin!
Sabahleyin baskın yapanlar dile gelsin!
Tozu dumana katanlar dile gelsin!
Topluluğun ortasına dalanlar dile gelsin;
"İnsanoğlu Rabbine karşı nankördür. Kendisi de buna şahittir. Mala olan sevgisi çok şiddetlidir."
Bilmez mi ki mezarlar deşildiği zaman, Göğüsler açıldığı zaman. İşte o gün, her hallerinden haberdar olduğunu Rableri onlara gösterecektir.
(ADİYAT SURESİ / 1-14)



Soluk soluğa koşanlar dile gelsin: Yani ordular halinde hazırlanıp bölük bölük yeryüzünü talan etmek, halkları korkutmak, yeryüzünü ele geçirmek için soluk soluğa koşturulan o atlar dile gelsin! Yeryüzünde şu ana kadar bu amaçla kullanılan ne kadar at, deve vs. varsa dile gelsin! Keza at gibi kullanılan tanklar, uçaklar, füzeler, bariyerler, cipler, zırhlı araçlar dile gelsin! Eskilerin atı devesi yerine kullanılan bütün savaş araçları dile gelsin!

Ateş saçan kıvılcımlar dile gelsin: Yani soluk soluğa koşarken tırnaklarıyla ateş saçanlar, kıvılcımlar çakarak koşturanlar dile gelsin! Keza etrafa ateş saçarak ilerleyen tankların makineli tüfekleri dile gelsin! Füzelerden yağan bombalar dile gelsin! Patriot füzelerinden yayılan kıvılcımlar dile gelsin!

Sabahleyin baskın yapanlar dile gelsin: Yani ülkeleri işgal etmek, yeraltı ve yer üstü zenginliklerine el koymak için harekat düzenleyenler, yağma ve talan planları yapanlar dile gelsin. Bu baskınların yapıldığı geceler, şafaklar dile gelsin!

Tozu dumana katanlar dile gelsin: Yani tozu dumana katanlar, her yeri ateş ve barut kokusuna boğanlar dile gelsin! Hiroşima ve Nagazaki'de göklere yükselen toz bulutları dile gelsin! Savaşta yanan evler, evlerden yükselen dumanlar dile gelsin!

Topluluğun ortasında dalanlar dile gelsin: Yani pervasızca halklara saldıranlar, ülkeleri işgal edenler, halkın üzerine ateş açanlar, bomba yağdıranlar, kitlesel katliam ve soykırım yapanlar dile gelsin!

İnsaoğlu Rabbine karşı gerçekten çok nankördür: Yani bütün bunlar dile gelsin de söylesin: "Allah insanı en güzel şekilde yaratmış, nimetlerle donatmış. Yeryüzünde fesat çıkarmayın, haddinizi bilin, yağma ve talan yapmayın, kaynakları adilce bölüşün, aç gözlülük yapmayın, hakkınıza razı olun, başka halklara saygılı olun, çalışın, üretin, yeryüzünü imar yarışına girin, birbirinize saldırmayın" demiş... Fakat insanoğlu bununla yetinmeyerek bildiği halde mal, mülk, iktidar, egemenlik ve ele geçirme hırsıyla saldırıyor. Gözünü hırs bürümüş, hiçbirşeyi göremiyor artık. Yeryüzünde kan döküyor, fesat çıkarıyor. İşte biz atlar, arabalar, kılıçlar, kalkanlar, savaş arabaları, füzeler, tanklar, uçaklar, silahlardan çıkan kıvılcımlar, gökyüzüne yükselen dumanlar, barut kokuları hepimiz buna şahidiz... Evet insanoğlu nankördür! Ve büyük bir suç işlemektedir. Bunu böylece dile gelip ikrar ederiz, buna tanıklık ederiz! Kıyamet günü tanıklığa çağrıldığımız zaman bunu haber vereceğiz..."

Bilmez mi ki, mezarlar deşildiği zaman: Yani bütün bunları yapanlar şunu bilmezler mi? Mezarlarda yatanlar kaldırıldığı zaman... Bu katliamları, soykırımları, işgalleri, saldırıları düzenleyenler mezara saklanıp tam da unutulup gittiklerini sandıkları bir an da yeniden yaratılıp diriltildikleri zaman... Dünyanın bütün zalimleri, despotları, tiranları mezarlarından kaldırılıp hesap için huzura getirildiği zaman...

Göğüsler açıldığı zaman: Yani göğüslerde ne var ne yok ortaya döküldüğü zaman... Kim kimin hakkında ne düşünmüş, kim kime ne hainlik planlamış; kıskançlıklar, çekememezlikler, içerlemeler, düşünülen fakat söylenemeyenler, arkadan vurma planları, kuyusunu kazma hesapları, bütün herşey göğüsler yarılıp, kalpler ortaya dökülüp, beyinlerdeki hafızalar dile getirilip konuşturulduğu zaman... Sinelerde gizlenen sırlar, hesaplar, ihanetler, istihbarat arşivleri, fişlemeler, suikast planları, isgal hesapları, dünyayı ele geçirme hevesleri, saldırı hazırlıkları bütün hepsi ortaya saçılıp sahiplerini utanç içinde yapayalnız bıraktığı zaman...

İşte o gün her hallerinden haberdar olduğunu Rableri onlara gösterecektir: Yani işte o gün Rablerinin bütün herşeyden haberdar olduğunu ayan beyan görecekler. Dünyanın bir sahibinin olduğunu anlayacaklar fakat iş iten geçmiş olacak. Bu nedenle ey insanlar! O gün gelmeden kendinize gelin! Halinizi gidişatınızı düzeltin. Herşeyiniz kaydediliyor. Hiçbirşey ama hiçbirşey zayi edilmeyecek. Bu dünyanın bir yüce sahibi var ve sizler O'nun lütfu ve nimeti sayesinde yaşamaktasınız. Nankörlük etmeyin, kendinize yazık etmeyin, O gün gelmeden, henüz daha vakit varken aklınızı başınıza toplayın...

Şimdi ey insanoğlu! Titre ve Rabbine dön! Mal da O'nun, mülk de O'nun, gerisi angarya!


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.11.2014 12:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
alim soylemez 2014-11-19 12:30:12

İsin acitici yani,tum bunlari tum bireylerden iyi bilenlerin bize zalimligi
uygulamalaridir.