ŞİRİNCE'DE HERŞEY YOLUNDA...

Maya takvimine göre 21 Aralık’ta kıyametin kopacağı ve korunacak iki bölgeden biri olduğu iddia edilen İzmir’in Şirince köyünde gün sakin başladı.

21 Aralık 2012 Cuma 12:58
ŞİRİNCE'DE HERŞEY YOLUNDA...

 Maya takvimine göre kıyametin kopacağı iddia edilen 21 Aralık’ta Şirince, günü sakin ve güneşli bir hava ile karşıladı. Düne göre daha yoğun bir kalabalığın yaşandığı Şirince’de jandarma ekipleri köy girişinde sıkı güvenlik tedbirleri aldı. Selçuk ilçe çıkışında da polis Şirince’ye gitmek isteyen araçları sıkı bir kontrolden geçiriyor.Şirince esnafı ise, binlerce kişinin geleceği yolundaki iddialara rağmen dün normalin üstünde bir yoğunluk yaşanmadığını belirterek, umudunu bugüne taşıdı. Kıyamet iddialarının Şirince’nin adını tüm dünyaya duyurduğunu da ifade eden esnaf, “İddialar üzerine yoğun kalabalık yaşanacağı iddia edildi. Ancak şuana kadar beklenen olmadı. Dün çok sakin bir gün yaşandı. Biz bu iddialara inanmıyoruz ama ‘kıyamet günü’ olan bugünden umutluyuz. Özellikle öğle saatlerinden sonra buradaki yoğunluğun artacağını umut ediyoruz” dediler.

EYLEMCİLERE MÜDAHALE
Öğle saatlerinde ellerinde pankartlarla Şirince’ye gelen Maden İş Sendikası Yatağan Şubesi üyesi bir grup, eylem yapmak istedi. Gazetecilerin ve kalabalığın bulunduğu bölgede basın açıklaması yapmak isteyen gruba jandarma uyarıda bulundu. Uyarıya aldırmayan sendika üyeleri, gerekli izni aldıklarını iddia edip basın açıklaması yapacaklarını söylediler. Jandarma ise, açıklamanın köy girişindeki otopark bölgesinde yapılmasını istedi. Sendika üyeleri uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayınca jandarma ekipleri, pankartları toplayıp gruba müdahale etti. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından grup alandan uzaklaştı.
Köy girişinde grup adına basın açıklaması yapan Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, Mayalar’ın da özelleştirmeye karşı olduğunu söyleyerek, “Maya uygarlığında kölelik sistemi vardı. 21 Aralık tarihi Maya’ya göre dünyanın son günüdür. Modern dünyadaki kölelik düzeninin bir uygulaması da özelleştirme ve taşeronlaştırmadır. Dolayısıyla 21 Aralık günü, modern kölelik düzeninin sonu olmalıdır. Sadece Şirince’de değil, tüm ülkemizi işçi sınıfının birleşik mücadelesi kurtaracaktır demeye geldik. Kıyamet öngörüsünden ilham alarak kurumlarımızda kıyamet hazırlığına geldik” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.
CEPLİ KEFEN SATIŞI
En Kulüp Çevre Gönüllüleri, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla köyde cepli kefen ve gül suyu satışına başladı. Dernek üyeleri, asıl kıyametin çevrenin yok olunca kopacağını ifade ederek, insanları çevreye saygılı olmaya davet ettiler. Hazırladıkları cansız mankenlerin üzerine kefen giydiren grup, kefenlerin ceplerine de paralar koyarak insanların dikkatini çekmeye çalıştı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol