SİRENLER ULU ÖNDER İÇİN ÇALDI!

Ulu önder Atatürk aramızdan ayrılışının 73'üncü yılında törenlerle anılıyor. Saat tam 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu; sirenler çaldı.

10 Kasım 2011 Perşembe 13:14
SİRENLER ULU ÖNDER İÇİN ÇALDI!

 Ulu önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 73'üncü yılında tüm yurtta törenlerle anılıyor.

Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve devlet erkanı katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saat tam 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu; sirenler çaldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, beraberindekilerle Misak-ı Milli Kulesi'nde anıtkabir özel defterini imzaladı.

Gül, burada Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: ''Büyük Atatürk, idealleriniz ve ülkeniz için yaptıklarınızla milletimizin gönlünde müstesna bir yerde yaşıyorsunuz. Bugün demokrasisini geliştiren, hak ve özgürlükleri genişleten, ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtan güçlü ve hızla ilerleyen bir ülkenin fertleri olarak huzurunuza çıkmanın kıvancını duyuyoruz. Türkiye'yi, hedefiniz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ebediyete intikalinizin 73. yıl dönümünde sizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz, ruhunuz şad olsun.''

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ
Devlet töreninin hemen ardından Anıtkabir'in avlusunda Atatürk'ün 10. Yıl Nutku kendi sesinden yayınlandı. Askeri ve sivil erkan ile öğrenciler Atatürk'ün mozolesinin önünden saygı geçişi yaparak, çiçekler bıraktı.

Vatandaşlar, törene katılan askerleri, alkışlayarak sevgi gösterilerinde bulundu. Kalabalık nedeniyle Anıtkabir'e girmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bayraklar, Büyük Önder Atatürk'ün 73 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'den itibaren güneşin batışına kadar yarıya indirildi. Sivil Savunma Müdürlüğüne ait sirenler saat 09.05'de 2 dakika süreyle çaldı.

Bu sırada trafikteki araçlar durarak kornalarını çalarken vatandaşlar da saygı duruşunda bulundu. Tüm resmi ve özel okullarda da anma programları gerçekleştirildi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol