SIR KAYITLARDA İLGİNÇ DETAYLAR

12 Eylül sürecindeki sıkıyönetim koordinasyon toplantılarının kayıtlarında ilginç detaylar ortaya çıktı.

17 Mayıs 2012 Perşembe 11:44
SIR KAYITLARDA İLGİNÇ DETAYLAR

 Genelkurmay’ın mahkemeye gönderdiği, 12 Eylül sürecindeki sıkıyönetim koordinasyon toplantılarının kayıtlarında ilginç detaylar ortaya çıktı. Demirel askerlere, “Sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Devlete sahipliğinizi takdirle karşılıyorum” diyor.

Genelkurmay, 12 Eylül davasının görüldüğü Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Bayrak Harekat Planı’nın güncellenmiş hali ile darbe öncesi Sıkıyönetim Koordinasyon Toplantıları’nın bant kayıtlarını gönderdi. Dün darbe planının parolası gazetelere yansımıştı. Bugün de Demirel'in askerlere yönelik övgüleri vardı. Star gazetesinde o kayıtların dökümü yapıldı.
DARBECİLERE TEŞEKKÜR ETTİ 
(Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’den askerlere)  “Sizlere tebriklerimi sunuyorum. Komutanlarımızın devlete sahipliğini takdirle karşılıyorum. Bunu gelecek için teminat sayıyorum.”
EVREN’E DERT YANMIŞLAR 
(Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren sözleri) Bundan evvelki hükümetler zamanında esnaf ve sanatkâr temsilcileri bana gelmişlerdi ve dert yanmışlardı; ‘İllallah dedik. Biz silahlanacağız, bizi tutamazsınız’ diye. Şimdi onların bize yardımcı olmaları lazım.
POLİS GÖREV YAPMADI İŞ BİZE DÜŞTÜ 
(Komutanlardan biri) Polis görevini yapamadığı için silahlı kuvvetlerimize görev düşmüştür.
TUNCELİ’YE ÖZEL POLİTİKA
(Bir diğer komutan) Tunceli devlet meselesi... Tunceli için yeni bir politika adapte etmemiz şarttır.
MAHKUMLARI TARAYALIM 
(Askerler’den Demirel’e öneri) Adana Cezaevi’nde güvenlik zaafiyeti var. Bunlar ya bırakılacak ya bir emirle makinalı tüfekle taranacak.
TUTANAKLARDAN SAYFALAR ALINMIŞ
Genelkurmay’ın mahkemeye cevabında ‘Sıkıyönetim’ tutanaklarını, Evren’in 27 yıl sakladığı ve Genelkurmay’a 14 Haziran 2007’de 4 cilt olarak teslim ettiği ve çok sayıda sayfanın kesilerek alındığı tespiti yer aldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol