SEVGİLİYE ÖZEL AŞK KİTABI

Türkiye'de kişiye özel kitap basımına olanak tanıyan bir yayınevi, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel çizgi roman ve kitap basacak. İnternet üzerinden hazırlanarak sipariş edilen kitaplar özel bir baskı tekniğiyle kısa sürede teslim edilebilecek.

10 Şubat 2011 Perşembe 13:31
SEVGİLİYE ÖZEL AŞK KİTABI

 Kişiye özel kitap basımı yapan Karga Medya Yayın Yazılım şirketi Kurucusu Can Uğur, yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana çocuklar için isme özel masal kitabı hazırladıklarını, özellikle 4-10 yaşları arasındaki çocuklara hitaben hazırladıkları kitapların büyük ilgi gördüğünü söyledi.
     Çocukları için masal kitabı sipariş eden yetişkinlerin yoğun talehleri üzerine büyükler için de benzer bir çalışma yaptıklarını kaydeden Uğur, 15 aylık çalışma sonucu Türkiye'de ilk kez kişisel kitap basımına imkan tanıyan bir yazılım geliştirdiklerini ifade etti.
     Bu yöntemin yayıncılıkta yeni bir sayfa açacağını öne süren Uğur, şu bilgileri verdi:
     ''Çocuklar için hazırladığımız masal kitaplarında 10 çeşit kitap üzerine her çocuğun kişisel bilgilerini aktararak kişisel kitap basıyorduk. Çocuklar için yıllık 5 binin üzerinde masal kitabı basıyoruz. Farklı alanlardan gelen talepler üzerine tüm içerik ve tasarım işlemlerinin internet üzerinden yapılabildiği, istenen boyutta ve şekilde basılıp ciltlenebilen kitapları devreye soktuk.
     Herhangi bir kitap mevcut olanaklarla ya matbaalar ya da dijital baskı merkezlerinde hazırlanabiliyor. Bu tür firmalar, tek adet baskı yapamıyor ya da yüksek fiyatla, basit tasarım ve ciltleme teknikleriyle hizmet verebiliyor. Bizim geliştirdiğimiz 'sevgilikitabi.com' yazılımında ise internet üzerinden sipariş veren kişinin oluşturduğu taslakları kısa sürede basıyor ve özel bir yöntemle ciltliyoruz. Kullanıcı istediği kapak şeklini kendisi belirliyor.''
     Kitabın tasarım ve editörlüğü kullanıcılar tarafından yapılacağı için ek bir ücret talep edilmediğine dikkat çeken Uğur, ''Sonuç olarak da çok uygun fiyata oldukça kaliteli bir kitaba sahip olunabiliyor. ''www.sevgilikitabi.com'' sisteminin Türkiye'de kişiye özel kitap yayıncılığı alanında yeni bir dönem başlatacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
    
     -BANDROL GEREKTİRMEYEN TÜM KİTAPLAR-
    
     Sistemin ilk olarak 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında tanıtıldığını, bu sistemle doktora tezlerinden, gezi kitaplarına kadar tüm bandrol gerektirmeyen kitapların basılabileceğini anlatan Uğur, internet sitesine giren bir kişinin sitede bulunan şablonlardan yararlanarak ya da tamamen özgün içeriklerini oluşturarak sipariş verebileceğini kaydetti.
     Uğur, yazılımın yanında yine Türkiye'de ilk kez ''kişiye özel çizgi roman'' da yayınlamaya başladıklarını, bazı ünlü masallara göndermeler yapılarak hazırlanan çizgi romanın, sevgililerden alınan kişisel bilgiler ve fotoğraflarla kişiselleştirilebildiğini ifade etti.
     Uğur, internet üzerinden tasarlanan aşk kitabı ve kişiye özel çizgi romanın kargo dahil 44 liradan, en geç 5 günde eve teslim edilebildiğini sözlerine ekledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol