SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI...

Önceki gün hayata gözlerini yuman İlahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı.

24 Haziran 2016 Cuma 15:38
SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI...
Kelimenin tek anlamıyla "Türkiye'nin Hocası" son yolculuğunda da yalnız bırakılmadı. Yaşar Hoca'nın ailesi ve çok sayıda seveni, cenaze namazının kılındığı Karacaahmet Şakirin Camii'ni, avlusunu hatta çevresindeki yolları bile hınca hınç doldurdu. Cenazeye siyaset, medya, sanat ve iş dünyasından önemli isimler de katıldı.

Uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele eden ve önceki gün hayatını kaybeden ilahiyatçı yazar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk son yolculuğuna uğurlandı. Öztürk’ün cenazesi Karacaahmet Şakirin Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Kanlıca Mezarlığı’nda defnedilmek üzere yola çıktı

Önceki gün doğum gününde, 65 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili ve ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Türk bayrağına sarılı tabutu Şakirin Camii’ne getirildi. Yakınları ve sevenlerinin erken saatlerde doldurmaya başladığı cami avlusunda oğulları Cüneyt, Mustafa Tahir, Ali Nuri ile kızı Saniye Öztürk taziyeleri kabul etti. Sevenleri, Öztürk’ün tabutu başında dualar etti.

Oğlu Cüneyt Öztürk yaptığı basın mensuplarına yaptığı açıklamada büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.



FOTO: İHA
“ALLAH DOĞDUĞU GÜNDE KENDİSİNİ YANINA ALDI”

Öztürk, “Ülkemizin çok değerli bir evladı hayata gözlerini yumdu. Hepimiz çok üzgünüz. Son 3-4 ayını hastanede ve evde tedavi altında geçirdi. Yanımızdaydı, elimizin altındaydı. Çok güzel bir vefatı oldu. Tabi vefatların hiçbiri güzel değildir. Ama şekil olarak bizleri üzmedi, kendini yormadı. Allah doğduğu günde kendisini yanına aldı. Hepimizin, vatanımızın, Türk-İslam aleminin başı sağ olsun” diye konuştu.
Yaşar Nuri Öztürk’ün cenazesi Kanlıca’daki aile kabristanlığına defnedilecek.

Yaşar Hoca’yı son yolculuğuna uğurlamak için cami avlusunu, bahçesini hatta çevredeki yolları bile dolduran sevenleri, cenaze namazı öncesinde naaşın başında konuşma yapan imamı duyamayınca kısa süreli alkışlı protestoda bulundu. Ses sisteminin çalıştırılmamasına tepki gösterenlerden, “Hoca’yı son yolculuğunda bile duymak istemiyorsunuz” sesleri yükseldi.



FOTO: İHA


iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2016 15:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
uğur akdag 2016-06-24 16:21:47

Güzel insan bilge asalet kariyer cömertlik gerçek islamcı kitap vaaz hocaların hocası kıymetin sonra anlaşılacak ama geç olacak sizi sevenler çok fazla unutmak yok sizi cennet sizin cehennem size inanmayanın olsun Allahın sevgili kulu csnımız hocamız ruhun şad olsun..

Avatar
Rahmi Guevenc 2016-06-24 16:04:25

Rûhun şâd mekanın Cennet olsun, yolun açık olsun Güzel İnsan hakkın çok bende helâl et Hocam.

Avatar
Sevim İsliyenler 2016-06-24 20:22:46

Hocamiz bizi oksuz birakti yerini kimse dolduramaz nuricinde yat yastayiz

Avatar
anar azeri 2016-06-24 16:33:33

cok degerli bir insani kybettik. Allah taala rahmet eylesin . turk dunyasinin basi sag olsun .

Avatar
Aziz Dereci 2016-06-24 17:19:50

İslam dünyası çok değerli bir alimini kaybetti..
Çok üzgünüz..Nur'lar içinde yatsın...

Avatar
seref caglar 2016-06-24 17:40:56

Buyuk insan bir anıtsın gonlumde .milyonlari aydinlattin yolun ısık olsun ruhül cennetul baki

Avatar
Dinar ayfer yilmazcan 2016-06-24 20:03:55

Dinimizin aydınlık yüzü hocam nur larda uyu Allah rahmet eylesin

Avatar
Namik Uyumaz 2016-06-24 21:13:38

Cesur yurekli gercek musluman sahte muslumanlarin korkulu ruyasi.Dostlarin sana okadar guzel methiyeler guzel sozler yaziyorlarki ne kadar sevildiginin ifadesi.Ben sana bunca guzel sozlerin karsisinda aciz kaliyorum.Nur icinde mekanin cennet olsun.Allah gani,gani rahmet eylesin.