SEMRA ÖZAL: ŞEHİT OLARAK HAKLARI VERİLSİN İSTİYORUM

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın isteği

17 Nisan 2013 Çarşamba 14:43
SEMRA ÖZAL: ŞEHİT OLARAK HAKLARI VERİLSİN İSTİYORUM

 "Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir. Hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye ulaşması önemli bir şeydir"

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20’nci yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törende basın mensuplarına bir açıklama yapan Semra Özal, “Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Bütün derdim bu" diye konuştu.
Topkapı'daki Anıtmezar’da düzenlenen törene Semra Özal, Efe Özal, Efe Özal’ın eşi Sinem Özal, kızları Naz ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Genelkurmay Başkanlığı adına Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Metin Salt, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeynel Abidin Erdem, Ali Talip Özdemir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesinde Turgut Özal’ın 5 yaşındaki torunu Serra Özal, annesi Sinem Özal ile birlikte dedesinin mezarına elindeki çiçekleri bıraktı.
Resmi tören, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in mezara çelenk bırakmasıyla başladı. Mezara Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de çelenk konuldu. Daha sonra Turgut Özal için saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılanlar saygı duruşunun ardından Semra Özal’a taziyelerini sundu. Tören Kur’an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından sona erdi.





“ŞEHİTLİĞİNİN TESCİL EDİLMESİNİ İSTİYORUM"
Tören sırasında basın mensuplarına bir açıklama yapan Semra Özal, eşinin görevi başında öldürüldüğünü söyledi. Semra Özal, “Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir. Hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemli birşeydir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu" dedi. 
Bir gazetecinin, “Ergenekon Davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’e açılan dava hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Semra Özal, “O davayı görmedim" yanıtını verdi.





EFE ÖZAL: ONU ÖZLEDİM
Efe Özal da, babasının yokluğunu 20 yıldan beri hissettiğini belirterek, “Onu özledimö dedi. Babasının mezarının açılmasına itiraz eden tek kişinin kendisi olduğunu, resmi başvuru da yaptığını hatırlatan Efe Özal, “Bu konuyla ilgili olarak konuşmak istemiyorumö diye konuştu. Ahmet Özal’ın rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadığı öğrenildi.
ASANSÖR BOZULDU
Törenin ardından Semra Özal’ın Anıtmezar’a inişte ve Anıtmezar’dan çıkışta kullandığı asansör kısa bir süre arızalandı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol