ŞEHİTLERİMİZİ YÜZ BİNLER UĞURLADI...

Hakkari'deki hain terör saldırısında şehit olan askerlerimiz son yolculuğuna uğurlandı...

21 Ekim 2011 Cuma 16:48
ŞEHİTLERİMİZİ YÜZ BİNLER UĞURLADI...

 Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 24 asker son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlanıyor. Şehitler için 22 ilde düzenlenen cenaze törenine binlerce insan koştu. 

Sinop'ta Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun cenazesine 15 bin kişi katıldı. Adana'da çavuş Koray Özel'i 10 bin, Aksaray'da jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban'ı 10 bin, Yozgat'ta jandarma üsteğmen Murat Bek'i 8 bin, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde komando er Mehmet Çetin'i 30 bin kişi uğurladı.

Hakkâri'deki saldırıda şehit olan piyade er Yunus Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii'nde Yunus Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı.


Kocatepe Camii'nde vatandaşlara avluda ayrılan bölüm, cenaze namazından iki saat öncesinden itibaren dolmaya başladı. Vatandaşlar tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitleri son yolculuğuna uğurlamak için Kocatepe Camii'ne geldi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da  katıldığı cenaze namazı öncesi Cami'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camii avlusunun ana giriş kapısında daha önceki şehit cenazelerinden farklı olarak kapıların kepenklerinin indirildiği görülürken, çok sayıda sivil polisin ve keskin nişancıların cami etrafında ve içinde önlem aldıkları gözlendi.

Şehit Er Yılmaz'ın kardeşlerinin birbirlerine tutunarak güçlükle ayakta durdukları görüldü.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE

Şehit cenazesi için Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş avludaki yerini aldı.

Vatandaşlar 'Şehidim hakkını helal et' ve 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz' diye slogan attı.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol