ŞEHİT BABASI KOMUTANLARA KIZDI!

Kimi 10 gün sonra izne ayrılacaktı, kimi 1 Ağustos'ta Edirne'de olacaktı... İşte yürek burkan hayat hikayeleri...

15 Temmuz 2011 Cuma 13:26
ŞEHİT BABASI KOMUTANLARA KIZDI!

 Terhisine 7 ay kala Silvan'da şehit düşen Piyade Komando Çavuş Ufuk Başarı’nın acılı babası komutanları suçladı...

Diyarbakır'ın Silvan ve Kulp ilçeleri arasında çıkan çatışmada terör örgütü mensuplarınca şehit edilen 13 asker arasında bulunan 27 yaşındaki Piyade Komando Ufuk Başarı'nın Konya'nın Doğanhisar ilçesi Başköy beldesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. 

EĞİTİMİNİ DONDURMUŞTU

Eve büyük Türk bayrağı asılırken, haberi alan belde halkı taziyeye gelmeye başladı. Şehidin Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyet Bölümü'nde okurken 2. sınıfta eğitimini dondurup vatani görevini yapmak için askere gittiği öğrenildi. 

"DAVAR SÜRER GİBİ"

İki kız kardeşi olan şehidin ailenin tek erkek çocuğu olduğu öğrenildi. Acılı baba İsa Başarı (62), oğluyla bir gün önce yaptığı telefon görüşmesini anlattı. Başarı, "Bu olaydan oğlumun başındaki komutanlar sorumludur. Başka hiçbir mesajım yok. Bir gün önce oğlum aramıştı, 'Baba görev yaptığımız yere roket atmışlar. 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmış. 15 teröristin görüntüsü kaydedilmiş, o gün bizi sıkı tuttular bir yere göndermediler' dedi ama bir gün sonra nasıl olduysa onları da göndermişler ve oğlum şehit olmuş. Nasıl bir günde emir veriliyor ve çocuklarımız yaylım ateşine tutuluyor anlamıyorum. Ne yazık ki, bunun üzerine tüm askerleri davar sürer gibi kırdırmanın sebebi başındaki komutanlardır. Bunun sorumlusu komutanlardır.. Diğer askerlerimiz de benim oğlum, acılıyız" dedi. 

EVİN TEK OĞLUYDU

Şehidin amcası Mevlüt Başarı ise, çatışma haberini duyar duymaz yeğeninin görev yaptığı birliği telefonla aradıklarını ancak ya nöbette de ya da yemekte olduğunun söylendiğini ifade ederek, "Ufuk evin tek oğluydu, acımız büyük. Vatan sağ olsun. Bize yeğenimin şehit olduğu haberi dün gece verildi. Haberi alınca büyük bir üzüntü yaşadık" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Uzman Çavuş Mustafa Güney, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında "Bizler de canımızı vereceğiz" diye not düşmüştü.

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli Beldesi bir yılda ikinci şehidini toprağa verecek.

DUYGULARINI PAYLAŞIM SİTESİNDE PAYLAŞMIŞTI

Dünkü terörist saldırıda şehit edilen 13 askerden biri olan Uzman Çavuş Mustafa Güney, kendisi gibi Çelemli Beldesi'nden olan ve Temmuz 2010'da şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey'in ardından, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında bir klip paylaşmıştı.

Güney, Güzey'in cenaze töreninde çekilen fotoğrafları ve 'Beni köyümün yağmurunda yıkasınlar' müziği eşliğinde paylaştığı klibe bir de not düşmüştü.

Güney, 'Abi' dediği Güzey'e hitaben yaptığı paylaşımda, "Ruhun şad olsun Tuna abi. Allah toprağını bol etsin. İnşallah rahat uyursun kabrinde. Bizler de, sizler gibi bu Türk vatanına seve seve canımızı vereceğiz Tuna abim. Tüm yakınlarının başı sağolsun. Allah sabır versin" diyerek duygularını anlatmıştı.

Bu paylaşımın üzerinden 8 ay geçti ve Uzman Çavuş Mustafa Güney, yazısında da belirttiği gibi vatanı için canını verdi.  Belde halkı, şehidin köyde sevilen biri olduğunu ve 2 yıl önce uzman çavuş olarak göreve başladığını söyledi.

Giresunlu Er Emrullah Eker'in, 15 gün önce ailesiyle yaptığı son telefon görüşmesinde "Bu operasyonda şehit olamadım, kısmetse öbür operasyonda şehit olacağım" dediği ortaya çıktı.

"BU SEFER ŞEHİT OLAMADIM"

Şehit erin Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesindeki evine acı haberin ardından Türk bayrağı asılırken, belde merkezine de Türk bayrağı asıldı. Yavuzkemal Belediyesi'nde şoför olarak çalışan baba Sadık Eker (45), oğlunun Ramazan Bayramı'nda tezkere almayı planladığını ve o nedenle yakın dönemde izin kullanmadığını söyleyerek, "En son 15 gün önce görüştük. Bize operasyonda bir askerin şehit olduğunu anlatarak, 'Operasyondan yeni döndük. Bu sefer şehit olamadım, kısmetse öbür operasyonda şehit olacağım' dedi. Şehit olmayı çok istiyordu" dedi.

Anne Medine Eker ise gözyaşları içinde, "Vatan sağolsun. İki kız, iki erkek evladım vardı. Bir evladım daha var askere gidecek. Gerekirse bu vatan için o da şehit olsun" diye konuştu.


çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu'nun Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki kayınpederinin evinde yas var.

Kırıkhanlı Hacer ile internetten tanışan ve kaçarak evlenen Fahrettin Aksu'nun, 15 gün sonra eşi Hacer ve 6 aylık kızları Damla'yı da alarak barışmak için geleceği Menderes Mahallesi'ndeki kayınpederinin evine şehit haberi geldi.

Kayınvalide İsmihan Doğan, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, kızının yaklaşık iki yıl önce internetten tanıştığı Fahrettin Aksu ile kaçarak evlendiğini söyledi.

Kızıyla ve damadıyla sadece internetten ve telefonla görüştüğünü, yüz yüze bir araya gelmediklerini ifade eden kayınvalide Doğan, ''Damadım telefonla konuştuğum kadarıyla çok iyi bir insandı. Kızımla kaçarak evlenmelerinin ardından beni arayarak özür diledi. 'İzninizi almadan bir iş yaptık bizi af edin' dedi. Damadım, kızım ve torunum 15 gün sonra Kırıkhan'a gelecekti. Onlarla kucaklaşıp barışacaktık. Ancak evimize damadımın şehit haberi geldi. Çok üzgünüz'' diye konuştu.

Fransa'da çalışan ve 2 gün önce bir aylık izin için Kırıkhan'daki evine gelen kayınpeder Cemal Doğan da, kızı ve damadıyla, kaçarak evlenmelerinin ardından görüşmediğini, torunu Damla'yı da internetten gördüğünü söyledi.

Çok üzgün olduğunu belirten kayınpeder Doğan, damadının cenaze törenine katılacağını söyledi.

Doğan ailesine ziyaret eden Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Emniyet Müdürü Ahmet Korkmaz, başsağlığı dileğinde bulundu.

Kaymakam Çelik, kayınpeder Doğan'ın damadı Aksu'nun cenazesinin baba ocağı Erzincan'da toprağa verilmesini istediğini kaydetti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol