SEDYE VE AMBULANSLA 'TAVAF'...

Hac İdare Merkezi Başkanı Ergun Yücel, “ Yoğun bakımdakiler hariç burada hastalanan tüm hacı adaylarımız gerekirse sedye ve ambulans ile Arafat’ta vakfesini yapıp Kabe’de tavaflarını yapması sağlanacaktır” dedi.

03 Ekim 2013 Perşembe 13:08
SEDYE VE AMBULANSLA 'TAVAF'...

 Diyanet İşleri Hac İdare Merkezi Başkanlığı, Mekke’de hacı adayları için kurulan Türk Hastanesi ve sağlık çalışmaları hakkında Türkiye’den gelen basın mensuplarını bilgilendirdi. Mekke Aziziye Beldesi Cenubiye Caddesi üzerine bulunan 16 katlı 123 yataklı tam donanımlı hastanede Başhekim Op. Dr. Ali Kalyoncu ve Sağlık Ekibi Başkanı ve Muğla İl Müftüsü Hasan Başiş, Başhekim Yardımcısı Mehmet Zeki Ayyıldız ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Hac İdare Merkezi Başkanı Ergun Yücel, “Hac farizasını yerine getirmek için Türkiye’den veya dünyanın çeşitli ülkelerinden kutsal topraklara gelmiş tüm vatandaşlarımızın bu ibadeti yerine getirebilmesi için her türlü tedbiri aldık. Yoğun bakımdakiler hariç burada hastalanan tüm hacı adaylarımız gerekirse sedye ve ambulans ile Arafat’ta vakfesini yapıp Kabe’de tavaflarını yapması sağlanacaktır” dedi.Kutsal topraklara gelen hacı adayları 40 derece sıcakta gündüz tavaf yapınca, klima ve güneş çarpmasından hastanelik oluyor. Mekke-i Mükerre'menin Aziziye Bölgesi'ndeki 16 katlı bir binanın 7 katı hastane olarak Türk hacılara hizmet veriyor. Ayrıca 15 sağlık merkezi, Türk hacıların yoğun oldukları bölgelerde muayene yapıp, ücretsiz ilaç dağıtıyor.


Konuyla ilgili bilgiler veren Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ali Koyuncu, 638 personel ile Türk hacısına hizmet verdiklerini belirterek, "Tam donanımlı olarak Mekke’de kurdukları hastane ile Türk hacılara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Acil servisimiz ile 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. Durumu daha kritik ve çözülemeyecek gibi olanlar ise Suudi Hastanelerine sevk ediliyor. Hacı adaylarının büyük bir bölümünün daha çok kronik hastalıklarının burada nüksetmesinden dolayı rahatsızlanıyor. Klimalar ve mevsimsel değişikliklerden dolayı üst solunum yolu enfeksiyonları en yoğun görülen rahatsızlık. Bunun da en önemli sebebi doğru ayarda kullanılmayan klimalar" diye konuştu.En çok gündüz 40 derece sıcakta tavaf yaptıkları ve mübarek mekanlara ziyarette bulundukları için güneşten çarpılanlar ile tavafta terledikten sonra klimalı ortama girip soğuk algınlığı ile grip ve halsizliğe yakalananlar hastaneye geliyor. Muayene ve tedavisi yapılan tüm hacı adaylarına ilaçları da ücretsiz olarak veriliyor.Hastanenin güleryüzlü ve hoş görülü hemşireleri adına konuşan Başhemşire Havva Sarı, sağlık ekibinde görev yapmak üzere Mekke'ye Vandan geldiğini belirterek "Bizler Rahmanın misafrerine hizmet etmek için buradayız. Böyle bir hizmet kimseye nasip olmaz diye düşünüyorum. Bize hizmet edilerek değil hizmet ederek hacı olmaya çalışıyoruz" dedi.Hastalanmanın en önemli nedenlerinden birinin de virüs olduğunu ve bundan korunmak için hacı adaylarının tavaf esnasında maske takmasını isteyen Başhekim Op. Dr. Ali Kalyoncu, hastaneye haber çalışmasına gelen Türk gazetecilere maske dağıttı.Adeta otel konforundaki mekanda özel ilgi ile tedavileri sürdürülen hastalar, hizmetlerinden dolayı sağlık çalışanlarına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teşekkür edip duada bulundular.






İHA





Son Güncelleme: 03.10.2013 13:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol