SECCADENİ AL AYASOFYA'YA GEL...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Ayasofya'nın camiye çevrilmesi için 'Seccadeni al da gel' sloganıyla namaz ve dua etkinliği düzenledi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 12:07
SECCADENİ AL AYASOFYA'YA GEL...

 stanbul'un farklı yerlerinden gelen gruplar, 'Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın' sloganları eşliğinde gece yarısı 03.00 sıralarında Ayasofya meydanında toplandı. Grup burada sabah namazı vaktinin gelmesini bekledi. Bu sırada namaz öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.

KABE İMAMI HEM AĞLADI, HEM AĞLATTI

Sabah namazı vaktinin gelmesiyle Kabe imamlarından Şeyh Abdullah Basfar alana gelerek, kurulan platformda topluluğu selamladı. Daha sonra, meydanda toplanan erkeklerin yan tarafında kadınlar da namaz kılmak için saf oluşturdu. Toplanan cemaate sabah namazı kıldıran Basfar, namaz sonrası dua etti. Dua ederken gerek kendisi, gerek duayı dinleyen çok sayıda vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. Ağlayan imam Basfar'ı görmek ve fotoğraflarını çekmek isteyen çok sayıda vatandaş izdihama neden oldu.

AYASOFYA 80 YILDIR ALLAHÜ EKBER NİDALARINA HASRET

Daha sonra platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Ayasofya'nın 'Allahü ekber' nidalarına hasret olduğunu belirterek, "Kıymetli kardeşlerim tam 80 yıldır Ayasofya 'Allahü ekber, Allahü ekber' nidalarına hasret bir şekilde sizlerin yanı başında bekliyor. Allahın izni ile 2 yıl önce 50 bin kardeşimizle kıldığımız namazla, geçtiğimiz yıl 15 milyon imzamızla ve şimdi de buraya katılan kardeşlerimizle gösterdiğimiz iradeyle Allah'ın izni ile zincirler kırılacak Ayasofya inşallah cami olarak açılmış olacak" dedi.

SAĞANAK YAĞIŞA ALDIRIŞ ETMEDEN KURAN OKUDU

Ardından, Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Güney Afrikalı hafız Abdurrahman Sadien sağanak yağışa aldırış etmeden kurulan kürsüye diz çökerek Kur'an-ı Kerim okudu. Bu sırada AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindeki yetkililerin ise kürsüde ayakta bekledikleri görüldü.

AYASOFYA'NIN AÇILMASI İÇİN DUA EDİLDİ

Toplanan kalabalığa son duayı ise, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Halil İbrahim Kutluay ettirerek, Ayasofya'nın cami olarak açılması için dua etti. Toplanan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 31.05.2014 12:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol