'RÜŞVET VE YOLSUZLUK HASSASİYETİ YOK'

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık, Türkiye'de insanların vatan, millet, bayrak konusundaki hassasiyetlerinin ne yazık ki yolsuzluk, rüşvet, hırsızlık olaylarında sözkonusu olmadığını söyledi.

03 Şubat 2015 Salı 14:13
'RÜŞVET VE YOLSUZLUK HASSASİYETİ YOK'

Eliaçık hoca şunları söyledi:

" Türkiye’de milli görüşçü, cemaatçi, tarikatçı, radikal İslamcı dini grupların oy oranı yüzde 6’dır. Araştırmalar, istatistikler bunu gösteriyor. Ama Ak Parti’nin aldığı oy yüzde 50. Peki geri kalan yüzde 44 kim? Ortalama Türk ve Kürt halkı. Bunlar daha önce Anavatan Partisine, Adalet Partisine, Demirel’e, Özal’a, Çiller’e oy veren kitledir. Bunlara dindar diyemeyiz. Olsa olsa muhafazakar olabilirler. Bir kişi eğer oy oranı yüzde 6 olan dini cemaatlere ya da sol gruplara falan katılmamışsa Türkiye’deki okullarda, aile ortamından, çevresinde ortalama bir muhafazakar olarak yetişiyor. ‘Vatan, millet, bayrak, din kutsaldır’ diyor. Ama rüşvet, yolsuzluk gibi konularda fazla duyarlılığı yok. Halkta şöyle bir şey vardır; ‘Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz’ der. Bunu kahvelerde pişti oynarken konuşur. Ama yalan da söyler, mal da biriktirir. Mesela bu kitle ‘Çalıyorlar ama çalışıyorlar’ diyor. Ortalama muhafazakar kitle böyle söylüyor. Çalmayı önemsemiyor.
Ağır bir ekonomik kriz olmadıkça, vatandaşın cebini vurmadıkça bu hükümet desteklenmeye devam edecektir. Vatandaş, ahlaki gerekçelerle cezalandırmayacaktır. Halk şu anda ‘Sen çaldın, hırsızlık yaptın, akrabanı kayırdın, erdemsiz davranışlarda bulundun’ diyerek hükümeti ahlaki gerekçelerle cezalandırmaz. Adam bakkala gittiği zaman 3 lira değil, 4 lira verdiğinde, 2 lira fazla ödediğinde, ‘Bu ne ya, zammı yaptı hükümet’ diyor. Cebinden daha fazla çıktığını, geçinemez, borcunu ödeyemez duruma düştüğünü, dolar nedeniyle borcunun giderek katlandığını gördüğü an cezalandırır, kendisine başka birini aramaya başlar. Halk büyük düşünmüyor kardeşim, ahlaksızı cezalandırmıyor. Hükümet de halkın bu yönünü görmüş." (Evrensel)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.02.2015 14:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ayşe gürdal 2015-02-03 16:18:00

Ne zaman gòrecekler iş işden geçincemi hocam

Avatar
vicdan 2015-02-03 20:42:30

ilkeli olmanın ne demek olduğunu bilmek lazım. Kuran bile bölgesel bir kitaptır. Arapça olarak gelmiş, araplara gelmiş, o bölgenin çografi özelliklerine göre gelmiş mesela cennetten bahsederken sudan, gölgeliklerden cehennemden bahsederken ateşten bahseder.çünkü bölge susuz ve sıcak bir yerdir. Buna karşılık kuranın anlatmak istegi mesaj yani ilkeleri evrenseldir

Avatar
ali damar 2015-02-06 14:11:23

Hocam super yorum

Avatar
Senem Ozturk 2015-02-07 02:20:18

Cok doru Hocom agzina saglik